Jump to content

Faceit AC na Windows 11 bez tpm i secure boot

Recommended Posts

Posted

Witam, czy miał ktoś i może rozwiązał problem Faceit Anti Cheat-a , na Windowsie 11 bez tpm i secure ? 

Niestety ale faceit na 11 wymyślił jakąś dziwną blokadę i po zainstalowaniu 11 bez tpm i secure nie jestem w stanie go włączyć. 

Z góry dzięki 

Posted
W dniu 23.04.2022 o 14:40, bohdan133 napisał:

Witam, czy miał ktoś i może rozwiązał problem Faceit Anti Cheat-a , na Windowsie 11 bez tpm i secure ? 

Niestety ale faceit na 11 wymyślił jakąś dziwną blokadę i po zainstalowaniu 11 bez tpm i secure nie jestem w stanie go włączyć. 

Z góry dzięki 

Możesz sprawdzić moją modyfikację Windows 11 ale nie gwarantuje że rozwiąże problem, instalacja na nie wspieranym sprzęcie zawsze jest ryzykowna.

Posted
3 minuty temu, hip3r napisał:

Możesz sprawdzić moją modyfikację Windows 11 ale nie gwarantuje że rozwiąże problem, instalacja na nie wspieranym sprzęcie zawsze jest ryzykowna.

To nic nie da, przerabiałem ten temat, albo wspierany sprzęt albo powrót na win 10 lub starszy

Posted
W dniu 23.04.2022 o 14:40, bohdan133 napisał:

Nie piszesz czy jesteś czysty i uczciwy w tej grze którą masz zainstalowaną.

Cytat

Co to jest FACEIT Anti-cheat? FACEIT Anti-cheat to system oparty na kliencie i serwerze przeznaczony do wykrywania graczy, którzy stosują rozpoznane hacki, cheaty, sygnatury oszustów i oprogramowanie stron trzecich, które mają na celu zapewnienie przewagi w grze. System przeciwdziałania oszustwom zestawia informacje z kolekcji systemów behawioralnych, aby profilować graczy, którzy wydają się oszukiwać w CS:GO. Anti-cheat jest dostępny tylko dla Windows 8.1 i 10 tylko w wersji 64-bitowej.

Co jest uważane za oszustwo? Uznaje się, że korzystanie z poniższych informacji daje nieuczciwą przewagę, a zatem zostanie uznane za niedopuszczalne i spowoduje blokadę platformy: Cheats/Hacks (w tym zmiany skórek, cheat loaders/drivers) Zewnętrzne skrypty/makra zaprojektowane w celu uzyskania przewagi nad innymi graczami (np. brak skryptu odrzutu, ...) Wykorzystanie jakichkolwiek exploitów w celu ominięcia ochrony Anti-Cheat Wykorzystanie dowolnych exploitów (gry) w celu uzyskania nieuczciwej przewagi (np. usuwanie tekstur w celu przejrzenia ścian, usuwanie granatów dymnych, ...) Próby debugowania lub modyfikacji FACEIT Anti-Cheat Korzystanie z funkcji Anti-Cheat w maszynie wirtualnej Wykorzystanie dowolnych metod/oprogramowania w celu obejścia poprzednich zakazów Korzystanie z takich cheatów, hacków i oprogramowania stron trzecich jest zabronione w serwisie FACEIT w ramach naszych Warunków korzystania z usługi , Polityki prywatności oraz Umowy licencyjnej użytkownika końcowego oprogramowania FACEIT ANTI-CEAT. Następujące programy/modyfikacje są bezpieczne w użyciu i nie spowodują blokady: WibracjaGUI Zmiany czcionek w grze Zmiany w konfiguracji gry (.cfg) Prosty radar Rozdzielczość timera Inteligentne narzędzie do czyszczenia listy gotowości

No i teraz doszedł windows 11 czyli brak tpm nic nie robi.

Posted
Godzinę temu, Dziadek13 napisał:

Nie piszesz czy jesteś czysty i uczciwy w tej grze którą masz zainstalowaną.

A co to ma do rzeczy, faceit antycheat wymaga secure boota na w11 

Na Win 10 tego nie wymaga :) 

BGT likes this
Posted
15 godzin temu, VACek napisał:

A co to ma do rzeczy, faceit antycheat wymaga secure boota na w11 

Na Win 10 tego nie wymaga :) 

+1 dobrze gada. temat przewałkowany juz na reddicie bez sb na w11 faceit ac nie wstanie

Posted

Jeśli masz płytę asus to odpalisz secure boot i tpm 2.0 software, mi się właśnie udało na i7 6700k i asusie z170 pro gaming odpalić faceit z ac dzięki tej funkcji w biosie. Niby moja płyta była na windows 10 ready oznaczona :D

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
W dniu 5.05.2022 o 23:36, Setti96 napisał(a):

Jeśli masz płytę asus to odpalisz secure boot i tpm 2.0 software, mi się właśnie udało na i7 6700k i asusie z170 pro gaming odpalić faceit z ac dzięki tej funkcji w biosie. Niby moja płyta była na windows 10 ready oznaczona :D

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

jak ty to zrobiles bo mam ta sama plyte z i5 7600k