tom-asz Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Siema Mam problem przegrzewał mi się lapek ale działał, postanowiłem go rozebrac wymienić pastę i wyczyścić. Syfu było trochę na spotkanie wyczyściłem nałożyłem pastę i poskładałem. Nie ma mowy abym zrobił jakieś zwarcie czy cokolwiek. Po podłączeniu i naciśnięciu przycisku power kompletnie nic się nie dzieje wentylator stoi w miejscu nie słychać dźwięku jedynie palą się dwie diody i trzecia obok przycisku power. Rozebrałem i sprawdzilem wszystko jeszcze raz i na taśmie co łączy płytę z przyciskiem power z jednej strony na łączenie styk był jak to opisać jak by podwiniety. Wyprostowalem i obciolem ten kawałek ale nic zero to samo 2 diody i ta obok power. Co mogło się stać i czy te styki co się podwinoly mogły zrobic zrawcie ?? Nic nie czuć aby śmierdziało. A może tylko wymiana tej taśmy ?? Z drugiej strony jak by to była jej wina to by się chyba żadna dioda nie paliła ?? Cytuj
ropuch Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Rozbieraj raz jeszcze i dawaj zdjęcie taśmy , miejsca co ciąłeś. Na pewno wszystko podpiąłeś?Na spokojnie rozbierz i obadaj temat. Cytuj
tom-asz Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 No nie później jak sprawdzałem to bez dysku i klawiatury ale bez tego to akurat powinno startować. Więcej fot nie dam bo ciemno i aparat głupieje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ropuch Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Tutaj chyba problemu nie ma, taśma ma wchodzić do końca. Sprawdzałeś czy podpiąłeś wszystko? Cytuj
tom-asz Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Musiało być zwarcie na tej taśmie i dostał w du**pę bios wyciągniecie baterii na chwilę pomogło a przynajmniej na razie jest OK ropuch lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi