buba564 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Witam wszystkich serdecznie Dostałem za darmo dość specyficznego laptopa nie najświeższej konstrukcji ECS Elitegroup 557C CPU: Celeron M 1.6 GHz (był 1.3 GHz) RAM: 1x 1 GB, 1x256MB HDD: Hitachi 40 GB GPU: SiS M661MX WiFi jakieś ma, napęd w nim działa, obudowę udało mi się posklejać oraz znajomy pospawał mi jedną zawiasę migomatem. Zastanawiam się co z nim zrobić, bo całkiem nieźle działa po defragmentacji i po oczyszczeniu systemu ze zbędnego balastu. Może macie jakieś pomysły? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] starcraft2fan lubi to Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Piękny sprzęt, zdjęcia idealnie oddają klimat lat 00 Do starszych gier, programów biurowych. Na pewno może posłużyć jako retro maszyna z poczucia nostalgii. Od biedy, można z niego jakiś serwer zrobić. Z internetem na nim nie podziałasz. buba564 lubi to Cytuj
winter5 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Pin mod proca drucikiem i zwiększenie szyny FSB, będzie śmigał na 2ghz starcraft2fan lubi to Cytuj
buba564 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 2 godziny temu, winter5 napisał: Pin mod proca drucikiem i zwiększenie szyny FSB, będzie śmigał na 2ghz Ciekawa propozycja. Cytuj
winter5 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Idzie podkręcić o 50% takiego procka. Na pewno 33% w góre pójdzie. Trzeba tylko wiedzieć które piny połączyć. Tam są sztywne ustawienia szyny w sockecie. Sam bawiłem się takimi złomkami, podnosiłem szyne o 50% jednym drucikiem a drugim lekko napięcie w góre i śmigało starcraft2fan i buba564 lubią to Cytuj
buba564 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Co do procka to wolałbym znaleźć jakiegoś Pentiuma M bez HT patrząc na to jakie ma ten laptop chłodzenie (a raczej jego imitację). W swoich zakamarkach znalazłem skorodowanego z zewnątrz HDD o pojemności 100 GB ale działa. Jeszcze muszę pokopać za pamięcią RAM. W załączonych zdjęciach pokazane jest chłodzenie procka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MarcinGX lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi