Gabiblocks Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2022 Se7enOldPC Baza: Windows 7 Home Premium x86 System pod starsze komputery. Nic nie dodawane. Zużywa 250MB ram IDLE oraz 4,8GB miejsca na dysku (po świeżej instalacji, bez sterowników). ISO waży 1.5GB. Na wersję która zmieści się na płycie CD nie będzie. Niektóre ustawienia lekko zmodyfikowane. Powinien bez problemu działać na 1 rdzeniowym procesorze i 512mb ramu. Testowałem na vmware workstation 15.5 pro (2x2.7GHz, 1GB ram, 20GB HDD). System działa super szybko i responsywnie. LINK: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LINK V2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalowanie aktualizacji na własną odpowiedzialność! (Mogą uszkodzić szybciej lub go spowolnić dodatkowymi usługami itp) UPDATE 28.03.2022 Zgłoszone zostały mi błędy dotyczące problemów z pendriveami i nie działającym menedżerem urządzeń (nie tylko na tym forum) Podjąłem się naprawy tego problemu i udało mi się. Menedżer urządzeń działa, usb też działa jak powinno. Dodatkowo wprowadziłem inne zmiany. Changelog poniżej. ZALECAM UŻYWAĆ WERSJI V2, wersję V1 dalej można pobrać. ISO waży 1.35GB. Cytat CHANGELOG V2 Usunięto: - języki (polski został) - tablica znaków - gry - centrum mobilności - wsparcie mowy - welcome center - gadżety - sterowniki od modemów, drukarek, skanerów, tunerów TV i paru innych mniej ważnych. - wsparcie kontrolerów xbox 360, wsparcie tunerów TV, wsparcie "smartcards", wsparcie faxów - windows hotstart - kodek intel indeo - media center - windows aero (można włączyć) - side show - rejestrator dźwięku - wygaszacze ekranu - przykładowe obrazy, muzyka i wideo - windows firewall - windows mail - wsparcie 16-bit - pomoc - kontrola rodzicielska - security centeer - windows defender - centrum synchronizacji - tablet pc - łatwy transfer windows - nagrywanie płyt - windows dvd maker - windows media player - Usługi: windows connect now, diagnostyka, zgłaszanie błędów, telefonia, remote desktop - windows anytime upgreade. zmodyfikowane niektóre ustawienia. Windows Aero można włączyć uruchamiając usługę "kompozycje". Menedżer urządzeń działa, nie ma problemów z usb. Cytat CHANGELOG V1 Usunięto: - języki (polski został) - tablica znaków - gry - centrum mobilności - wsparcie mowy - welcome center - gadżety - sterowniki od modemów, drukarek, skanerów, tunerów TV i paru innych mniej ważnych. - wsparcie kontrolerów xbox 360, wsparcie tunerów TV, wsparcie "smartcards", wsparcie faxów - windows hotstart - kodek intel indeo - media center - windows aero - side show - rejestrator dźwięku - wygaszacze ekranu - przykładowe obrazy, muzyka i wideo - windows firewall - windows mail - wsparcie 16-bit - pomoc - index wydajności - kontrola rodzicielska - security centeer - windows defender - centrum synchronizacji - tablet pc - łatwy transfer windows - nagrywanie płyt - windows dvd maker - windows media player - Usługi: windows connect now, UPNP, diagnostyka, zgłaszanie błędów, telefonia, remote desktop. zmodyfikowane niektóre ustawienia. Screenshoty: Cytat [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zapraszam do testowania! JanKo6 lubi to Cytuj
Jerzy68 Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2022 System do poprawy, jedyny plus instalacja błyskawiczna, bo nic w nim nie ma. Brak podstawowych rzeczy 1)Menadżer urządzeń, 2)WiFi, dalej nie sprawdzałem bo szkoda czasu. jarexpol lubi to Cytuj
Gabiblocks Opublikowano 28 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2022 10 godzin temu, Jerzy68 napisał: System do poprawy, jedyny plus instalacja błyskawiczna, bo nic w nim nie ma. Brak podstawowych rzeczy 1)Menadżer urządzeń, 2)WiFi, dalej nie sprawdzałem bo szkoda czasu. Menadżer urządzeń jest a WiFi to kwestia sterowników bo wsparcie WLAN zostawiłem ale sterowniki nie. Napisałem że nic nie dodawałem bo mija się to z celem, system ma działać na starych słabych komputerach i do tego został stworzony. Cytuj
Jerzy68 Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2022 3 godziny temu, Gabiblocks napisał: Menadżer urządzeń jest a WiFi to kwestia sterowników bo wsparcie WLAN zostawiłem ale sterowniki nie. Napisałem że nic nie dodawałem bo mija się to z celem, system ma działać na starych słabych komputerach i do tego został stworzony. Okno Menadżera urządzeń jest, ale jest puste (nic w nim nie ma), jeżeli usunąłeś WiFi to powinieneś to zaznaczyć w "usunięto", w oryginalnym Systemie jest. Cytuj
Jerzy68 Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2022 29 minut temu, Jerzy68 napisał: Okno Menadżera urządzeń jest, ale jest puste (nic w nim nie ma), jeżeli usunąłeś WiFi to powinieneś to zaznaczyć w "usunięto", w oryginalnym Systemie jest. Ostatnio testowałem System , ma wycięte prawie tyle co u Ciebie, ale tam wszystko jest OK (WiFi, Menadżer Urządzeń i inne sterowniki). Zainstaluj i sam zobacz jak działa, trzeba tylko zainstalować język polski. Cytuj
Gabiblocks Opublikowano 28 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2022 6 godzin temu, Jerzy68 napisał: Ostatnio testowałem System , ma wycięte prawie tyle co u Ciebie, ale tam wszystko jest OK (WiFi, Menadżer Urządzeń i inne sterowniki). Zainstaluj i sam zobacz jak działa, trzeba tylko zainstalować język polski. Extreme lite a ma aero (kekw) ciekawe jak na tych geforce'ach mx 2 itp będzie działać (kekw) Cytuj
Gabiblocks Opublikowano 28 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2022 10 godzin temu, Jerzy68 napisał: Okno Menadżera urządzeń jest, ale jest puste (nic w nim nie ma), jeżeli usunąłeś WiFi to powinieneś to zaznaczyć w "usunięto", w oryginalnym Systemie jest. Sprawdziłem wszystko jeszcze raz. Faktycznie problem istnieje. Dodatkowo dostałem wiadomość na discordzie o tym że jest problem z pendriveami i ogólnie USB. Zrobiłem więc wersję V2, bardziej odchudzona i wszystko co nie działało teraz działa. Zapraszam do testu! JanKo6 i Jerzy68 lubią to Cytuj
Jerzy68 Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2022 Instalacja "wersji V2" bez problemu, bardzo szybka. Czas na aktywację Systemu 30 dni. Przed instalowaniem Systemu muszą być sterowniki do karty sieciowej, które trzeba zainstalować, żeby mieć internet. po zainstalowaniu sterowników do karty sieciowej można instalować inne sterowniki, polecam "Driver Booster". System jest bardzo szybki i stabilny. Gabiblocks lubi to Cytuj
Gabiblocks Opublikowano 30 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2022 1 godzinę temu, Jerzy68 napisał: Instalacja "wersji V2" bez problemu, bardzo szybka. Czas na aktywację Systemu 30 dni. Przed instalowaniem Systemu muszą być sterowniki do karty sieciowej, które trzeba zainstalować, żeby mieć internet. po zainstalowaniu sterowników do karty sieciowej można instalować inne sterowniki, polecam "Driver Booster". System jest bardzo szybki i stabilny. Cieszę się że nie napotkałeś problemów Jerzy68 lubi to Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2022 Bez problemów o czasu aktywacji orginalnym kluczem nie przyjmuje klucza, ori w7 przyjmuje w10 przyjmuje a ten nie. Cytuj
Jerzy68 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2022 21 godzin temu, Dziadek13 napisał: Bez problemów o czasu aktywacji orginalnym kluczem nie przyjmuje klucza, ori w7 przyjmuje w10 przyjmuje a ten nie. Użyj aktywatora do Windows 7, ja go użyłem i System został aktywowany. Gabiblocks i jarexpol lubią to Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2022 Aktywator działa z nim nie ma problemu no ale mam na laptopie ori program serwisowy i chciałbym aktywować kluczem z nalepki. Dodatkowo zauważyłem taką sytuacje instalacja offica 2007 bo mam orginalny że nagle zniknie okno instalacji nie ma zakończ tylko znika oczywiście office działa ale nie wiem czy dobrze zainstalowany , inny problem z instalacją programu vcds nie dochodzi do końca pisze że instalator został zatrzymany brak otwartego portu? i koniec. Więcej już nie sprawdzałem wróciłem do pełnej wersji. Ten system chodził szybciutko przy jednej otwartej aplikacji ale jak już były 2,3 to już nie było tak wesoło. Laptop dell E6400. jarexpol lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi