lukcio31 Opublikowano 17 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2022 Posiadam płytę główną Asus TUF Gaming B450-PLUS II Pobrałem najnowszy dostępny BIOS v3604 z 15.03.2022 dla posiadanej płyty głównej i plik z BIOS wgrałem na pendrive.Po uruchomieniu BIOS w Advanced/Tools wybrałem Ez-Flash,potem z pendrive wybrałem plik BIOS.Kliknąłem OK i wyświetlił mi się taki komunikat: Please back up your Bitlocker recovery key and suspend Bitlocker encryption in the operating system before updating your BIOS Odnośnie podanego komunikatu w Panel sterownia/Szyfrowanie dysków funkcję BitLocker dla dysku systemowego (C:) mam ta funkcję wyłączoną Czy mimo wyświetlania się podanego komunikatu przy próbie aktualizacji BIOS,gdzie funkcję BitLocker dla dysku systemowego (C:) mam wyłączoną,mogę wykonać aktualizację BIOS i po jej wykonaniu nie będzie problemu z uruchamianiem komputera i jego działaniem? Edytowane teraz przez lukcio35 Cytuj
VACek Opublikowano 17 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2022 Teraz zaktualizowałem Asus TUF Gaming B450M Pro II olałem ten komunikat i zaktualizowałem po aktualizacji trzeba troche poczekać na ponowne uruchomienie PC no i wszystko w Biosie trzeba na nowo ustawiać Cytuj
lukcio31 Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2022 BIOS uaktualniony mimo tego komunikatu o szyfrowaniu dysku.Po aktualizacji BIOS komputer trochę dłużej się uruchamiał.Ponownie musiałem wejść w BIOS potem Advanced\ AI Tweaker i tam ustawić D.O.C.P. i automatycznie ustawiło mi posiadaną pamięć.Zapisałem ustawienia BIOS. Komputer uruchomił się bez problemu i działa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi