Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem sobie Della 7480 w konfiguracji jak wyżej głównie do pracy na uczelni. Szukam stabilnego systemu z kompatybilnością z programami typu AutoCAD/Blender/MySQL oraz co ważne - dobrą pracą na baterii.

Oczywiście utrudnieniem jest to że interesują mnie tylko mody.

Na stacjonarce mam W10 by Ghost i póki co wszystko chodzi bardzo fajnie, i jest dość kompatybilny ze wszystkimi appkami.

Myślałem wstępnie nawet nad W8.1, bo stary i w miare dopracowany, ale nowszy W11 też brzmi ciekawie.

Ewentualnie RAM mogę rozszerzyć do 16GB bo po domu mi się jakieś kostki walają.

Może ktoś ma jakieś doświadczenia?

Opublikowano

Czy ja wiem czy moda instalować ? A  jak coś Ci nie będzie działać ?  windows-a z najnowszymi aktualizacjami XD ale AutoCad to wogóle na tym będzie działać ? bo nie za słabe CPU ?  Jak możesz to oddać i pieniądze Ci zwrócą  wymien na to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzen 7 2700  jest dwukrotnie lepszy także ja bym sie nad tą opcją zastanowił . Sam mam takiego della tylko z i5 6300u i szczerze dupki nie urywa nie polecam , problem z bateria . 

crypt lubi to
Opublikowano

To już 50% drożej, a chciałem coś czego nie będzie mi jakoś bardzo szkoda.

Generalnie to bardziej bym się o Blendera martwił, aczkolwiek przy moim słabym zaawansowaniu myślę że problemu nie powinno być.

Opublikowano

Serioo mówię ci że szukałbym czegoś na Ryzenie 3,5,7  gen 2,3,4,5. Ja się wpakowałem w Della i żałuje bateria non stop problem z nią  na windows 8.1 JG trzyma 1 godzine  przy oglądaniu internetu Bateria kupiona rok temu 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

crypt lubi to
Opublikowano

Zmodyfikowany system doda ci pojemności baterii? Zmieni zarządzanie energią zaszyte w kernelu? :L 

Wątpię.

Piszesz o AutoCAD/Blender/SQL - tym bardziej czysty Windows 10, niemodyfikowany, przez wycięte składniki możesz mieć problemy z kompatybilnością tego softu.

W dniu 18.02.2022 o 10:02, DanieI napisał:

Myślałem wstępnie nawet nad W8.1, bo stary i w miare dopracowany

Kryptoreklama: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] polecam swoje własne dzieło :E 

Opublikowano
4 minuty temu, razor1995 napisał:

Kryptoreklama: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] polecam swoje własne dzieło :E 

Mam od 3 godzin jako następca Win 10 21H1 i polecam ;) Zapowiada się na to, że zostanie ze mną na dłużej.

razor1995 lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, razor1995 napisał:

Zmodyfikowany system doda ci pojemności baterii? Zmieni zarządzanie energią zaszyte w kernelu? :L 

Wątpię.

Piszesz o AutoCAD/Blender/SQL - tym bardziej czysty Windows 10, niemodyfikowany, przez wycięte składniki możesz mieć problemy z kompatybilnością tego softu.

No niekoniecznie, ale czystszy system to mniejsze zużycie zasobów :)

Z drugiej strony czytałem że W8.1 ma lepsze czasy baterii i zużycie CPU w idle niż W10, plan jest żeby to sprawdzić na żywym organizmie. 

Póki co na W10 od Ghosta na stacjonarce nie mam najmniejszych problemów z kompatybilnością aplikacji.