qba728 Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2022 Witam. Dzisiaj próbowałem odpalić kompa po czym usłyszałem krótki dźwięk (jakby prąd gdzieś uciekał) po którym mój komputer się nie włączył. Korki wywaliło i wywala za każdym razem gdy włączam zasilanie w komputerze. Zakładam że to właśnie on padł więc pytanie jest takie jak w tytule. Jaki zasilacz polecacie do tego sprzętu: Procesor: FX-8350 (nie kręcony) Grafika: GTX 950 Cytuj
Widzior Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2022 Wpierw to ty lepiej sprawdź, czy żeś sobie podzespołów nie "usmażył", skoro 4 minuty temu, qba728 napisał: Korki wywaliło i wywala za każdym razem gdy włączam zasilanie w komputerze Cytuj
R95K Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2022 Masz zasilanie wpięte w listwę czy bezpośrednio do gniazdka? Wgl to wywala bezpiecznik jak włączasz zasilacz z tyłu czy jak włączasz komputer przyciskiem "Power"? Cytuj
qba728 Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2022 33 minuty temu, Radzior2010 napisał: Masz zasilanie wpięte w listwę czy bezpośrednio do gniazdka? Wgl to wywala bezpiecznik jak włączasz zasilacz z tyłu czy jak włączasz komputer przyciskiem "Power"? Pierw wywaliło po przycisku power. Później już przy włączaniu samego zasilacza z tyłu komputera. Cytuj
R95K Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2022 No to zasilacz na podmianę, a po drugie sprawdź tak jak @Widzior wspomniał czy podzespoły całe są. Cytuj
FILAGOL Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2022 Zasilacze Firm: Seasonic, MSI i od biedy SILENTIUM PC Sam jestem posiadaczem zasilacza SeaSonic Focus GX-750W wart kazdej zł na niego wydanej Cytuj
R95K Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2022 Jak podzespoły "usmażone" to nowy zasilacz nie pomoże. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi