EnJoy89 Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2022 Witam. Z góry zaznaczę że musi być ten system a nie inny z uwagi na program. Model płyty głównej: ASUS P5G41T-M LX3 Przez ciągłe przerwy w dostawach prądu dysk dostał baty i zostałem zmuszony wymienić dysk. Niestety po wymianie dysku przy próbie instalacji wyskakuje w/w komunikat. Pobrałem z internetu obraz z dodatkowymi sterownikami Sata i wszystko się instaluję poprawnie(WinXP NikkA). Niestety tutaj jest pojawia się problem. Windows XP jest z service packa 3 a program działa z drukarką na Service pack 2. Drukarka to OKI microline 3320. Przy windows XP SP3 drukarka się instaluję i drukuje poprawnie. Natomiast nie współpracuje z programem. Może ktoś z państwa byłby mi w stanie pomóc i rozwiązać ten problem? Próbowałem już chyba wszystkiego. Do obrazu dogrywałem sterowniki ale nadal chyba nie te bo błąd pojawia się nadal. A może ktoś ma jakieś magiczne rozwiązanie aby to wszystko współgrało ? Jak kogoś bardzo to interesuje to program nazywa się BWW i jest na dosie. Cytuj
Widzior Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2022 Wyłącz/zmień w Biosie AHCI na IDE. A próbowałeś uruchomić ten program spod XP SP3 w trybie zgodności z SP2? Prawym myszy na plik exe, właściwości, zgodność. Inna opcja - DOSBox. Cytuj
EnJoy89 Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2022 Godzinę temu, Widzior napisał: Wyłącz/zmień w Biosie AHCI na IDE. A próbowałeś uruchomić ten program spod XP SP3 w trybie zgodności z SP2? Prawym myszy na plik exe, właściwości, zgodność. Inna opcja - DOSBox. Niestety nie mam takiej możliwości. Najszybciej by było dorwać instalke xp pro SP2 z dogranymi sterownikami. Ale ciężko. Już robiłem w nLite ale nie te sterowniki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
luk3Z Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2023 XP ACPI 2.0 i howto: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (mediafire link) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Extended Kernel dla XP tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi