Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z mikrofonem od słuchawek który jak jest podłączona ładowarka to buczy, jak jest odpięta od laptopa to raz buczy a raz nie, ładowarka jest podłączona do przedłużacza z uziemieniem, próbowałem też podłączać samą ładowarke lecz to też nie daje zmian,  wie ktoś o co tu chodzi?

Opublikowano

Ale ludzie, od kiedy do ładowarek z dwoma bolcami robi różnicę uziemienie? :22 Bo ja jeszcze takich z dziurką na uziemienie nie widziałem. Mikrofon jest albo lipnej jakości, a raczej oplot, czyli ekran kabla, albo ten ekran jest uszkodzony. Zakładam też, że masz dobrą wersję combo jack'a, bo są 2 rodzaje

omtp-ctia.jpg

Opublikowano
26 minut temu, Widzior napisał:

Ale ludzie, od kiedy do ładowarek z dwoma bolcami robi różnicę uziemienie?

Od kiedy ładowarka do lenovo 4gen oczywiście oryginalna nie ma uziemienia??

Opublikowano

Taka przypadłość nazywana jest konfliktem mas, występuje kiedy przewodem masowym płynie jakiś prąd. Kiedy jest on przemienny słychać jego częstotliwość, dla prądu stałego słychać tylko puknięcie w momencie włączenia. Trzeba kupić sprzęt w którym mikrofon jest symetryczny a wejście różnicowe. Ewentualnie zasilacz/ładowarkę pracującą ponad akustyką. Pozdrawiam Hermogenes 

Opublikowano
6 minut temu, John Marston napisał:

niektorzy tez maja tak ze jak dotykaja kompa to im buczenie znika, zaobserwowalem u mnie to samo.

Czyli masz zwaloną masę i tyle w temacie. Podepnij kompa pod kaloryfer albo pod piorunochron i problem ci zniknie :E