John Marston Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2022 Cześć. Mam problem z mikrofonem od słuchawek który jak jest podłączona ładowarka to buczy, jak jest odpięta od laptopa to raz buczy a raz nie, ładowarka jest podłączona do przedłużacza z uziemieniem, próbowałem też podłączać samą ładowarke lecz to też nie daje zmian, wie ktoś o co tu chodzi? Cytuj
VACek Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2022 Ale czy instalacja elektryczna jest uziemiona?? Cytuj
Widzior Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2022 Ale ludzie, od kiedy do ładowarek z dwoma bolcami robi różnicę uziemienie? Bo ja jeszcze takich z dziurką na uziemienie nie widziałem. Mikrofon jest albo lipnej jakości, a raczej oplot, czyli ekran kabla, albo ten ekran jest uszkodzony. Zakładam też, że masz dobrą wersję combo jack'a, bo są 2 rodzaje Cytuj
VACek Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2022 26 minut temu, Widzior napisał: Ale ludzie, od kiedy do ładowarek z dwoma bolcami robi różnicę uziemienie? Od kiedy ładowarka do lenovo 4gen oczywiście oryginalna nie ma uziemienia?? Cytuj
John Marston Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2022 2 godziny temu, M4T napisał: Ale czy instalacja elektryczna jest uziemiona?? Jest uziemiona, a i sprawdzilem ze na telefonie mikrofon jest czysty. Cytuj
Hermogenes Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2022 Taka przypadłość nazywana jest konfliktem mas, występuje kiedy przewodem masowym płynie jakiś prąd. Kiedy jest on przemienny słychać jego częstotliwość, dla prądu stałego słychać tylko puknięcie w momencie włączenia. Trzeba kupić sprzęt w którym mikrofon jest symetryczny a wejście różnicowe. Ewentualnie zasilacz/ładowarkę pracującą ponad akustyką. Pozdrawiam Hermogenes Cytuj
John Marston Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2022 Update: czytalem niektore tematy na googlu i niektorzy tez maja tak ze jak dotykaja kompa to im buczenie znika, zaobserwowalem u mnie to samo. Cytuj
Widzior Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2022 6 minut temu, John Marston napisał: niektorzy tez maja tak ze jak dotykaja kompa to im buczenie znika, zaobserwowalem u mnie to samo. Czyli masz zwaloną masę i tyle w temacie. Podepnij kompa pod kaloryfer albo pod piorunochron i problem ci zniknie Cytuj
John Marston Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2022 Jednak okazało się że problemem były słuchawki, podpiąłem jakieś stare inne i nie buczą więc do zamknięcia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi