JayceeGame Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 Witam, mam parę pytań co do mojego kompa. PŁYTA GŁÓWNA: B360M PRO4 PROCESOR: I9-9900KF + FERA 5 DUAL FAN RAM: 32GB 4X8GB CORSAIR 2666MHZ CL16 VENGEANCE LPX BLACK KARTA GRAFICZNA: ZOTAC NVIDIA GTX 1080TI 11GB AMP EXTREME ZASILACZ: SILENTIUMPC SUPREMO FM2 750W 80 PLUS GOLD DYSK: 500GB NVME SYSTEM ORAZ 1TB M2 SATA GRY. Jaka płytę ogarnąć pod tą i9 bo nasłuchałem się że ta płyta to syf pod ten procek, że ram za wolny i wgl więc poszukuje płyty i ramu. Na jaką kartę graficzną się przesiadać w tych czasach posiadając 1080ti. Potrzebuje też nową obudowę bo ta już jest zjechana mocno. I czy potrzebuje lepsze chłodzenie do tego procka czy powietrzne i max 85 stopni jakie jest jest git bo też nasłuchałem się Znafcóf To co wymagam to dużo miejsca na dyski m2 na płycie i sata w obudownie. Z góry dzięki za odpowiedzi. (Grafika pewnie znajdzie się na sprzedaż także można śledzić giełdę) Cytuj
stanq Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 szału nie ma, patrzac po chipsecie plyty i sokecie procka, i tym co jest dostępne to masz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BartAcid Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 Toś chłopie wypalił jak ci znafcy. Przede wszystkim @JayceeGame jeśli nie myślisz krzesać dodatkowych megaherców z tego procka to nie musisz zmieniać totalnie nic. Znafcy zapewne widzą K (odblokowany mnożnik) w modelu i już że musi być obowiązkowo płyta z serii Z, czyli z możliwością OC procesora i pamięci ram. Procesor ma oficjalne wsparcie dla pamięci 2666MHz, czyli taka jak masz. Grafika też bardzo spoko, reszta jak dla mnie również. Jednym słowem jak masz dutki i nie masz z nimi co robić to sobie kup nowego kompa. Ale całego, inaczej to bezsens dokładać do tego już powoli stającego się przeżytkiem sprzętu. Cytuj
JayceeGame Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 Jakbyście widzieli ile miałem wiadomości od znawców to byście płakali, Do i9 to tylko z390 panie przecież sekcja zasilania płaczę z tym prockiem, a chłodzenie powietrzne do i9 coś pan odwalił tu tylko AIO bo przecież jak mam 85 stopni max to źle pal procka miałem dziennie z 20 wiadomości. Jedyne co naprawdę bym musiał zmienić to grafika bo moja już powoli nie domaga i musiałem zmniejszyć taktowanie rdzenia bo sypała się. Więc napewno wymienię grafikę jeśli płyty nie warto już. A szkoda mi pakować tu 2 1080ti bo chciałem ją sprzedaći myślałem nad rtx. Cytuj
ropuch Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 Ale całego, inaczej to bezsens dokładać do tego już powoli stającego się przeżytkiem sprzętu. Eee, tam przeżytek , ludzie jeszcze mają socket 775 [emoji1787]. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi