cathulu Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Witam Mój problem dotyczy laptopa t470s lenovo, kupiłem go jako poleasingowy w gradzie ++, a niestety otrzymałem kapryśną baterie w zestawie. Pojemność jest bliska fabrycznej jakości, oryginalna, vantage lenovo mówi jasno, jest ok. Kombinowałem z ustawieniami BIOS, przeczyszczeniem styku. Nic. Przez pierwsze 2 dni myślałem że to laptopa jest walnięty, ale bez baterii nie objawia jakichkolwiek problemów. Także, spotkał się ktoś z was z czymś takim? Co może być dokłaniej przyczyną? Bateryjka 250+zł więc wolę się upewnić zanim znowu kupie coś bez sensu xD Cytuj
rrroberto Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Uszkodzenie elektroniki w baterii może powodować takie efekty. Jak laptop niedawno kupiony to może ma jeszcze gwarancję. cathulu lubi to Cytuj
ropuch Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 A ja mam y700 i po którejś aktualizacji vantage lenovo , przy naładowanej baterii do 60%, 80% lub 90% laptop co któryś dzień twierdzi że bateria jest rozładowana 0% i przechodzi na maksymalne taktowanie 0,78 GHz i działa kilka godzin. Aplikacja według mnie jest wadliwa . Odinstaluj i zobacz co się dzieje. Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2021 14 godzin temu, ropuch napisał: A ja mam y700 i po którejś aktualizacji vantage lenovo , przy naładowanej baterii do 60%, 80% lub 90% laptop co któryś dzień twierdzi że bateria jest rozładowana 0% i przechodzi na maksymalne taktowanie 0,78 GHz i działa kilka godzin. Aplikacja według mnie jest wadliwa . Odinstaluj i zobacz co się dzieje. Jak ci zbija taktowanie użyj throttlestop albo ustaw na maxymalną wydajność ropuch lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi