Skocz do zawartości

Thinkpad T470s - Wewnętrzna bateria powoduje nagłe zacięcie się całego urządzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) 

Mój problem dotyczy laptopa t470s lenovo, kupiłem go jako poleasingowy w gradzie ++, a niestety otrzymałem kapryśną baterie w zestawie. Pojemność jest bliska fabrycznej jakości, oryginalna, vantage lenovo mówi jasno, jest ok. Kombinowałem z ustawieniami BIOS, przeczyszczeniem styku. Nic. Przez pierwsze 2 dni myślałem że to laptopa jest walnięty, ale bez baterii nie objawia jakichkolwiek problemów. Także, spotkał się ktoś z was z czymś takim? Co może być dokłaniej przyczyną? Bateryjka 250+zł więc wolę się upewnić zanim znowu kupie coś bez sensu xD

Opublikowano

A ja mam y700 i po którejś aktualizacji vantage lenovo , przy naładowanej baterii do 60%, 80% lub 90% laptop co któryś dzień twierdzi że bateria jest rozładowana 0% i przechodzi na maksymalne taktowanie 0,78 GHz i działa kilka godzin. Aplikacja według mnie jest wadliwa . Odinstaluj i zobacz co się dzieje.

Opublikowano
14 godzin temu, ropuch napisał:

A ja mam y700 i po którejś aktualizacji vantage lenovo , przy naładowanej baterii do 60%, 80% lub 90% laptop co któryś dzień twierdzi że bateria jest rozładowana 0% i przechodzi na maksymalne taktowanie 0,78 GHz i działa kilka godzin. Aplikacja według mnie jest wadliwa . Odinstaluj i zobacz co się dzieje.

Jak ci zbija taktowanie użyj throttlestop albo ustaw na maxymalną wydajność

ropuch lubi to