C9S Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Witam, Szukam części do PC obecnie posiadam Obudowę krux astro(niezbyt dobra nie polecam) Zasilacz silentium PC Vero l3 500 wat Dysk ssd sata king Dian chyba 500 GB niepamietam Plus jakieś stre hhdki ich nawet nie wypisuje bo szkoda czasu Zamierzam zmienić płytę ram i cpu obecnie mam amd phenom ii x4 955 i jakąś płyta asusa Ramy jakieś kingston 6gb ddr3 i gt520 oczywiście te części raczej już się na nic nie przydadzą Wolę przejść na coś nowszego jakieś propozycje Intel amd? Może być np. Że ramy kupię używka a płytę i proca nowego Cytuj
VACek Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 i3-i5 10gen albo ryzek 5 1600af Cytuj
C9S Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Jakaś propozycja płyty i ramu musze mieć procka z integrą bo mojemu gt520 nie pomaga nawet reflow Cytuj
VACek Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 1 godzinę temu, C9S napisał: Jakaś propozycja płyty i ramu musze mieć procka z integrą bo mojemu gt520 nie pomaga nawet reflow Dorzuć tysiaka i tak jak ja zainwestuj w 5 5600G Cytuj
kebab Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 A może takie coś i umówić się na 800 i za resztę ram? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
C9S Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 16 minut temu, kebab napisał: A może takie coś i umówić się na 800 i za resztę ram? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tylko coś z allegro by musiało być bo mam 1300 na karcie podarunkowej i za to chciałem kupić części I nie wiem czy by mi ta płyta weszła do tej obudowy śmiesznej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Micro atx i mini atx do tej budy wchodzi Cytuj
kebab Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 26 minut temu, C9S napisał: Tylko coś z allegro by musiało być bo mam 1300 na karcie podarunkowej i za to chciałem kupić części I nie wiem czy by mi ta płyta weszła do tej obudowy śmiesznej Micro atx i mini atx do tej budy wchodzi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie wiem czy lokalnie też, uwzględniam też to co masz na ddr3 Cytuj
C9S Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To są najnowsze i5? Cytuj
kebab Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 5 minut temu, C9S napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To są najnowsze i5? no ta będzie najnowsza z tych [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale i5-9600k wydajniejsze Cytuj
C9S Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Widzę trochę płyta lepsza nawet do niej jest A pamięci jakieś używki do tego do Intela maja aż takie znaczenie jak do amd? Cytuj
C9S Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Te mogą być czy coś lepszego znajdę Zobacz ofertę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zwariowałeś? Nowe są taniej, oczywiście bez pedalskich światełek RGB. Cytuj
C9S Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 nie wiem co wybrać żeby dobrze współgrało z tym i jeszcze chłodzenie jakieś by Sie przydało do tego bo tam chyba nie ma W sumie te faktycznie trochę przesada Cytuj
wiher123 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Jak wybierzesz Intela to i płyta nie będzie to jakaś z serii Z, to i tak max z tego co orientuje wyciągniesz 2666MHz, więc jakie RAMy kupisz zależy od płyty głównej i tego czy planujesz upgrade, w tym wypadku AMD wypada lepiej od Intela(mówię o możliwościach upgrade) a jak ma być jak najmocniejsze bez upgradów, to jeśli płyta to nie będzie jakaś Zetka, to ramy nawet 2666MHz będą spoko, byle z jak najniższym CL. Do tego dałeś i5 10 gen i 9 gen, tu głównie zależy od tego czy potrafisz robić OC czy nie, bo jak nie będziesz podkręcał to 10 generacja lepiej się sprawdzi w aplikacjach i grach wymagających większą ilość wątków(tam gdzie mniej albo jeden wątek, akurat 9 gen będzie lepszy), a jak potrafisz pokręcać to 9 gen może okazać się wydajniejszy, tylko uważaj na wersje F, bo to procki bez zintegrowanej grafiki, więc wtedy będziesz musiał albo użyć starej, albo kupić coś co wyświetli pulpit Cytuj
C9S Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Akurat podkrecać umiem jako tako Cytuj
C9S Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to wychodzi że tylko ta bo ma integre w procesorze Cytuj
C9S Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Pisałem do sprzedawcy i pisze że już nie aktualne Cytuj
wiher123 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 No to pozostaje szukać czegoś podobnego albo na AMD + jakieś tanie GPU, bo integry intela i tak nie są jakieś zawrotnie wydajne, więc wydaje mi się że da się w miarę tanio znaleźć jakiś zamiennik dla nich Cytuj
C9S Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Teraz gt 1030 kosztuje 500 zł to nie wiem czy nie lepiej lepszego proca z integrą Ogólnie to trochę słabo słabo bo mam małą obudowę i większe płyty do niej nie wejdą Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 Jak chcesz coś z integrą, to na moje tylko pozostaje ci Ryzen, np. 3400G. Cytuj
C9S Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Jeszcze takie znalazłem ta i7 będzie najlepsza z tych? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi