Jump to content

Recommended Posts

Posted

Gdzie ustawić, żeby w "przepełnieniu rogu paska zadań"widoczne były zawsze wszystkie ikony? Wiadomo przecież, że włączanie ich kolejno z każdą instalacją programu oczywiście mija się z celem, bo zajmuje tylko cenny czas.

Posted
W dniu 3.12.2021 o 21:17, Pozytron napisał:

Da się w tą opcję wejść przez zwykłe ustawienia/opcje?

Panel sterowania - (widok przestawiasz z Kategorii na Ikony) - Ikony obszaru powiadomień

Edit: racja, nie ma już tej opcji. Ja ją mam ponieważ mam doinstalowany StartAllBack w systemie.

Posted
W dniu 3.12.2021 o 20:03, Pozytron napisał:

Wiadomo przecież, że włączanie ich kolejno z każdą instalacją programu oczywiście mija się z celem, bo zajmuje tylko cenny czas.

Czy naprawdę 15 sekund na dodanie jakiejkolwiek ikony warte jest zakładania wątku na którego utworzenie traci się kilka "cennych" minut swojego życia?

Wyczuwam inne motywacje ale na tłumaczenie naprawdę szkoda mi czasu.       :tooth:

Posted

Jak już gdzieś pisałem ... geniusz ma swoje granice, głupota niestety nie.

Jaki i gdzie ten syf się gromadzi ? ... na pasku zadań, w obszarze powiadomień?

Jak się wie co instaluje to później nie ma zaskoczenia, że pojawia się lub nie ... ikonka.

Ale większość woli - "pokaż wszystko" i dopiero wtedy się zastanawia: co to i skąd się wzięło?  

PS  Ciekawe, że jak nie umie się jeść widelcem to zawsze najpierw szuka się łyżki.  The end :laie_67:

Posted
W dniu 5.12.2021 o 15:56, zdzisiek24 napisał:

Czy naprawdę 15 sekund na dodanie jakiejkolwiek ikony warte jest zakładania wątku na którego utworzenie traci się kilka "cennych" minut swojego życia?

Wyczuwam inne motywacje ale na tłumaczenie naprawdę szkoda mi czasu.       :tooth:

Nie ma innych mitywacji. Tak. Szkoda mi czasu na włączanie każdego nowego programu po kolei. Nie. Nie szkoda mi czasu na pozbycie się tego problemu na stałe.

Posted

Najpierw odpalasz rejestr i idziesz do lokalizacji :

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Potem odpalasz cmd z uprawnieniami admina i wklejasz ten adres "explorer shell:::{05d7b0f4-2121-4eff-bf6b-ed3f69b894d9}"

Posted (edited)

Działa. Dzięki.

Dodano następującą edycję:

Działa, ale nie do końca. Teraz mam taką sytuację, że po powyższych krokach działa to jak należy. Jednak po ponownym uruchomieniu, to ustawienie znowu samo się zmienia do wcześniejszego. Potem mogę znowu zmienić, a po kolejnym restarcie, znowu wraca to, co było wcześniej. Wygląda to jak zabawa w kotka i myszkę. Windows sam złośliwie resetuje to ustawienie. Czy da się coś z tym zrobić?

Edited by Pozytron
Dodatkowy problem