Pozytron Posted December 3, 2021 Report Posted December 3, 2021 Gdzie ustawić, żeby w "przepełnieniu rogu paska zadań"widoczne były zawsze wszystkie ikony? Wiadomo przecież, że włączanie ich kolejno z każdą instalacją programu oczywiście mija się z celem, bo zajmuje tylko cenny czas. Quote
Pozytron Posted December 3, 2021 Author Report Posted December 3, 2021 Super. Dzięki. Faktycznie opcja się pojawiła. Teraz tak z ciekawości. Da się w tą opcję wejść przez zwykłe ustawienia/opcje? Quote
ali-4 Posted December 5, 2021 Report Posted December 5, 2021 W dniu 3.12.2021 o 21:17, Pozytron napisał: Da się w tą opcję wejść przez zwykłe ustawienia/opcje? Panel sterowania - (widok przestawiasz z Kategorii na Ikony) - Ikony obszaru powiadomień Edit: racja, nie ma już tej opcji. Ja ją mam ponieważ mam doinstalowany StartAllBack w systemie. Quote
Dziadek13 Posted December 5, 2021 Report Posted December 5, 2021 A nie chodzi może o to meni. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
ali-4 Posted December 5, 2021 Report Posted December 5, 2021 Koledze chodziło o to menu z poziomu Panelu sterowania, które wyłączyli w win11. Pozwalało ono na grupowe przełączanie. W win11 pozostało to o czym piszesz @Dziadek13 Quote
zdzisiek24 Posted December 5, 2021 Report Posted December 5, 2021 W dniu 3.12.2021 o 20:03, Pozytron napisał: Wiadomo przecież, że włączanie ich kolejno z każdą instalacją programu oczywiście mija się z celem, bo zajmuje tylko cenny czas. Czy naprawdę 15 sekund na dodanie jakiejkolwiek ikony warte jest zakładania wątku na którego utworzenie traci się kilka "cennych" minut swojego życia? Wyczuwam inne motywacje ale na tłumaczenie naprawdę szkoda mi czasu. Quote
rrroberto Posted December 5, 2021 Report Posted December 5, 2021 Nawet nie wiesz ile "syfu" tam się gromadzi. W ten sposób masz wgląd co tam siedzi. Nawet Microsoft co raz coś od siebie dorzuca. Quote
zdzisiek24 Posted December 5, 2021 Report Posted December 5, 2021 Jak już gdzieś pisałem ... geniusz ma swoje granice, głupota niestety nie. Jaki i gdzie ten syf się gromadzi ? ... na pasku zadań, w obszarze powiadomień? Jak się wie co instaluje to później nie ma zaskoczenia, że pojawia się lub nie ... ikonka. Ale większość woli - "pokaż wszystko" i dopiero wtedy się zastanawia: co to i skąd się wzięło? PS Ciekawe, że jak nie umie się jeść widelcem to zawsze najpierw szuka się łyżki. The end Quote
rrroberto Posted December 5, 2021 Report Posted December 5, 2021 Jeśli uważasz, że brak wiedzy lub chęć ułatwienia sobie życia oznacza głupotę to nawet nie chce mi się z tobą dyskutować. Quote
Pozytron Posted December 6, 2021 Author Report Posted December 6, 2021 W dniu 5.12.2021 o 15:56, zdzisiek24 napisał: Czy naprawdę 15 sekund na dodanie jakiejkolwiek ikony warte jest zakładania wątku na którego utworzenie traci się kilka "cennych" minut swojego życia? Wyczuwam inne motywacje ale na tłumaczenie naprawdę szkoda mi czasu. Nie ma innych mitywacji. Tak. Szkoda mi czasu na włączanie każdego nowego programu po kolei. Nie. Nie szkoda mi czasu na pozbycie się tego problemu na stałe. Quote
Pozytron Posted January 8, 2022 Author Report Posted January 8, 2022 Można jeszcze raz wysłać odpowiedź? Post użytkownika, który podał prawidłową odpowiedź, zniknął. Quote
ali-4 Posted January 9, 2022 Report Posted January 9, 2022 @Pozytron Uruchom i komenda: "explorer shell:::{05d7b0f4-2121-4eff-bf6b-ed3f69b894d9}" Można utworzyć też skrót np. na Pulpit za pomocą tego wpisu Quote
Pozytron Posted January 22, 2022 Author Report Posted January 22, 2022 Wcześniej ta komenda działała. Teraz jednak mam taki komunikat "Niektórymi ustawieniami zarządza administrator systemu". Da się coś z tym zrobić? Quote
kuva Posted June 6, 2022 Report Posted June 6, 2022 Najpierw odpalasz rejestr i idziesz do lokalizacji : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Potem odpalasz cmd z uprawnieniami admina i wklejasz ten adres "explorer shell:::{05d7b0f4-2121-4eff-bf6b-ed3f69b894d9}" Quote
Pozytron Posted June 10, 2022 Author Report Posted June 10, 2022 (edited) Działa. Dzięki. Dodano następującą edycję: Działa, ale nie do końca. Teraz mam taką sytuację, że po powyższych krokach działa to jak należy. Jednak po ponownym uruchomieniu, to ustawienie znowu samo się zmienia do wcześniejszego. Potem mogę znowu zmienić, a po kolejnym restarcie, znowu wraca to, co było wcześniej. Wygląda to jak zabawa w kotka i myszkę. Windows sam złośliwie resetuje to ustawienie. Czy da się coś z tym zrobić? Edited September 5, 2022 by Pozytron Dodatkowy problem Quote
Recommended Posts