wlodarek1 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 Przed napisaniem tego posta przeczytałem w necie wiele opisów flashowania Realme 7 5G [RMX2111] . U mnie te opisy nie chcą zadziałać . Gdy uruchomiłem smartfona w trybie recovery , wybrałem opcję ''install from storage '' - pokazał się pasek postępu instalacji , ale po chwili wywaliło ''instalation failed '' . Uruchomiłem na windows 11 program realme flash tool , ale ten program wyświetlił że '' nie może znaleźć centralnego folderu w smartfonie '' . Uruchomiłem też program MSM DOWNLOAD , ale ten program wyświetlił okienko z prośbą o nazwę użytkownika i hasło , tylko że ja nie widzę tam nigdzie opcji jak zarejestrować się w tym programie . Może komuś z was udało się przeflashować REALME 7 5G bez łamania bootloadera i rootowania ? Z góry dzięki za porady . Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 ROMów nie wgrasz bez odblokowania bootloadera i wgrania np. TWRP. Jedyne co możesz zrobić to wgrać oryginalny system który współpracuje z bootloaderem. Tutaj jak odblokować bootloader - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Plus jak wgrywasz nowy ROM sprawdź dokładnie pod który model urządzenia jest on przygotowany, zatrważająca większość na XDA jest przygotowana pod RMX2151 i RMX 2155! crypt lubi to Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 Dobrze Maciek a jak wgrać oryginalny system który współpracuje z bootloaderem ? Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 Tutaj jest stockowy system w formie pliku flashowalnego - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tutaj narzędzie którym jest możliwość wgrania tego systemu - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instrukcja jak to zrobić jest na stronie stockowego systemu. Ewentualnie możesz spróbować zrobić to w sposób opisany tutaj, całkowicie inna metoda - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 Dzięki Maćku za poradyPod tymi linkami który podajesz są pliki zawierający Android 10 który był na tym smartfonie gdy rozpoczęto jego produkcji . W tej chwili zainstalowany już Android 11.Czytałem gdzieś że nie powinno się robić powrotu z Androida 11 do dziesiątki.Czyj to jest prawda według ciebie i skąd stockowy ROM z Androidem 11 dla tego smartfona ?Wysłane z mojego Realme 7 5 G Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 Powiem Ci tak, google nie boli. Z tego co widzę, nawet na stronie producenta nie ma stockowych systemów, w tym przypadku może lepiej będzie cofnąć do tego systemu do którego mamy dostęp, a później z poziomu telefonu zaktualizować do najnowszego. Tak przynajmniej osobiście bym zrobił gdyby mi telefon po próbie zmodowania gdzieś utknął po drodze. Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2021 Przeczytałem Maćku co pisze pod tymi linkami które podałeś w poście 335 . Tam piszą , że aby instalować stockowy ROM tym narzędziem które tam opisują - -trzeba koniecznie odblokować bootloader . A czy odblokowanie bootloadera na pewno spowoduje utratę gwarancji ? Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2021 O - zobaczcie co mi odpisali na maila z działu wsparcia Realme ; Cytat Flash oprogramowania można wykonać tylko w SC, ponieważ próba wykonania przez własną lub jakąkolwiek stronę trzecią oznacza unieważnienie gwarancji urządzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi