dstjr Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 Witam, Mam taki starszy komputer, który obecnie jest nieużywany, bo padła mi grafika, ale myślę, żeby go ogarnąć. Procesor: Intel Core 2 Duo E7600 4 GB RAM DDR2 Płyta główna: Gigabyte EP45-UD3LR Karta graficzna: Geforce GTX 275 Zasilacz: Chieftec CFT-600 Myślę o tym, żeby kupić procesor [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i do tego kupić 8 GB RAM DDR2 i kartę graficzną Geforce GTX 570. Czy opłaca mi się zrobić taką modernizację? Najdroższa jest karta graficzna, bo za taką kartę trzeba zabulić ponad 200 zł. Czy jakieś w miarę dobre gierki pohulają na takim sprzęcie? Cytuj
R95K Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 Nie oczekuj cudów od takiego sprzętu. Sam kiedyś mialem podobne rozterki, ale zrezygnowałem bo nadal byłby to stary sprzęt z nieco lepszym prockiem i GPU. Miałem E8200, 6GB DDR2 i GeForce GT 405. Udało mi się wyrwać używanego PC z którego korzystam do dziś w dobrych pieniądzach (przed szalejącymi wzrostami cen procków i GPU). Teraz jakiekolwiek GPU nie kupisz to i tak przepłacisz, możesz przegladać oferty na portalach typu OLX. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz dobry sprzęt w rozsądnej kasie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi