Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje modyfikacji windows 10 która zadziała na moim laptopie.  Wymagam aby nie było DEFENDERA ani nic co może usuwać mi pliki niby zawirusowane. Chcę odpalić na nim VCDS, etka, autotuner i wiele programów do modyfikacji i diagnostyki pojazdów. 

Specyfikacja:
i5-7300U
Ram 8GB
Dysk 120 ssd
Ekran Dotykowy (Wymagany aby działał bez problemu).

Za pomoc wielkie dzięki ! :D

Opublikowano

Na takim laptopie to możesz normalnego Windowsa wrzucić i wyłączyć Defendera programem Defender Control, plus jeszcze do tego wyłącz SmartScreen wpisem rejestru (jeśli chcesz mogę podrzucić w załączniku albo linka). Ewentualnie możesz wziąć moda Windows 11 od @woj_ani217, masz wszystko co niepotrzebne wywalone, jest sam Windows i dodatki w których włączasz i wyłączasz to co ci potrzebne/nie potrzebne.
Tu masz tego moda:

Jedyne czego nie jestem pewien to to, czy ma ten mod sterowniki do dotyku, ale w razie czego można pobrać ze strony producenta, wcześniej podepnij się jakąś klawiaturą i myszką. Samego moda ultra polecam :)

Opublikowano

Do diagnostyki samochodowej to tylko i wyłącznie niemodowany Windows.

Czasami programy diagnostyczne mają jakieś dziwne problemy z DLL-ami, ustawieniami zapory, kartami sieciowymi, ustawieniami USB lub COM i innymi - a nie wiesz co potnie autor.

Dysk bym wymienił na większy. Niektóre z programów to prawdziwe kloce (ATRIS Stahlgruber+Technik ok. 35GB, TecDoc ok. 35GB, Bosch EsiTronic ok. 100GB, AllData ok 150GB itp).

Procesor i pamięć mogą być. Uważaj na dotyk - olej i smary mogą go szybko "ubić".

brygada69 lubi to
Opublikowano
20 godzin temu, rrroberto napisał:

Do diagnostyki samochodowej to tylko i wyłącznie niemodowany Windows.

Czasami programy diagnostyczne mają jakieś dziwne problemy z DLL-ami, ustawieniami zapory, kartami sieciowymi, ustawieniami USB lub COM i innymi - a nie wiesz co potnie autor.

Dysk bym wymienił na większy. Niektóre z programów to prawdziwe kloce (ATRIS Stahlgruber+Technik ok. 35GB, TecDoc ok. 35GB, Bosch EsiTronic ok. 100GB, AllData ok 150GB itp).

Procesor i pamięć mogą być. Uważaj na dotyk - olej i smary mogą go szybko "ubić".

Laptop posiada jeszcze 2 dysk na programy właśnie lecz nie wymieniałem go bo nie widzę w tym potrzeby.  A system wybiorę 10 i ostro ją ogarnę.