Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem z laptopem podanym w tytule.Jest wolniejszy niż ślimak.Myślę o zmianie systemu na Maxymalnie okrojony ale nie Jak windows Starter.W sumie komputer jest pusty tylko ma zainstalowanego robloxa i około 100 zdjęc jest podzielony na partycje.Proszę o pomoc a najlepiej jakiegoś win10 download.

Opublikowano

Witam.Aktualnie jest zainstalowany windows home tylko że orginalny.Największy problem jest z pamięcią ram jest cała zapełniona.Może jest jakiś program do usunięcia?Jak się juz nie da tego zrobić to niestety format win jg10.Proszę o pilną odpowiedz.Z Góry Dziękuję 

Mam nawet problemy z napisaniem bo cały czas się zawiesza

Opublikowano

Coś ci działa w tle , ostro zarzyna procesor i ram . Osobiście mogę powiedzieć od siebie tyle, że miałem kiedyś laptopa budżetowego z tym samym procesorem co Ty obecnie posiadasz w swoim laptopie i też z 4gb ram , lecz u mnie on chodził jak rakieta i o dziwo nawet gta 5 na minimalnych całkiem dobrze śmigało. Wiadomo delikatne sekundowe ścinki były ale wina leżała jedynie po stronie małej ilości pamięci ram, ale i tak szło grać.  Sprawdź dokładnie w menadzerze zadań co najwięcej pożera Tobie pamięci, bo całkiem możliwe że całym winowajcą w tym przypadku może być antywirus najlepiej go w ogóle nie instalować na słabych procesorach i małą ilością pamięci ram bo potem wszystko chodzi jak stary rzęch pomimo młodego rocznika:)

Godzinę temu, MadDragory napisał:

Ile masz tak wg pamięci ram 4 czy 8GB?

Po za tym . Jeśli PC, laptop mi zwolni  ( powiedzmy ) to nie bawię się i wgrywam Win10 od nowa ( format itd) .

Smutne. 

Ja tam wole naprawiać niż marnować czas na permanentne  wgrywanie systemu szkoda życia na to :)

Opublikowano
19 minut temu, dudus2072 napisał:

Smutne. 

Ja tam wole naprawiać niż marnować czas na permanentne  wgrywanie systemu szkoda życia na to

Marnujesz czas kiedy próbujesz naprawić coś co nie ma sensu. Zaktualizowane iso z W10 Pro więc trwa to mniej niż myślisz  ale to już skok w bok ponieważ  nie pomagamy a tylko dyskusja nie koniecznie na temat. Na tym skończę .

@dombek1979 Tak myślałem.

1. Aplikacje w tle wyłączone?

G5sU9RH.jpg

2. Czy odinstalowałeś zbędne śmieci z W10 itd (np  HiBit Uninstaller portable można odinstalować )?