dombek1979 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Witam.Mam problem z laptopem podanym w tytule.Jest wolniejszy niż ślimak.Myślę o zmianie systemu na Maxymalnie okrojony ale nie Jak windows Starter.W sumie komputer jest pusty tylko ma zainstalowanego robloxa i około 100 zdjęc jest podzielony na partycje.Proszę o pomoc a najlepiej jakiegoś win10 download. Cytuj
dombek1979 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Witam.Aktualnie jest zainstalowany windows home tylko że orginalny.Największy problem jest z pamięcią ram jest cała zapełniona.Może jest jakiś program do usunięcia?Jak się juz nie da tego zrobić to niestety format win jg10.Proszę o pilną odpowiedz.Z Góry Dziękuję Mam nawet problemy z napisaniem bo cały czas się zawiesza Cytuj
MadDragory Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Ile masz tak wg pamięci ram 4 czy 8GB? Po za tym . Jeśli PC, laptop mi zwolni ( powiedzmy ) to nie bawię się i wgrywam Win10 od nowa ( format itd) . Cytuj
rrroberto Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Jaki procesor, ile pamięci, jaki dysk? Cytuj
dombek1979 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Sorry tak to długo trwa .Procesor intel core I3 7020U cpu,Ram 4gb Cytuj
dudus2072 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 Coś ci działa w tle , ostro zarzyna procesor i ram . Osobiście mogę powiedzieć od siebie tyle, że miałem kiedyś laptopa budżetowego z tym samym procesorem co Ty obecnie posiadasz w swoim laptopie i też z 4gb ram , lecz u mnie on chodził jak rakieta i o dziwo nawet gta 5 na minimalnych całkiem dobrze śmigało. Wiadomo delikatne sekundowe ścinki były ale wina leżała jedynie po stronie małej ilości pamięci ram, ale i tak szło grać. Sprawdź dokładnie w menadzerze zadań co najwięcej pożera Tobie pamięci, bo całkiem możliwe że całym winowajcą w tym przypadku może być antywirus najlepiej go w ogóle nie instalować na słabych procesorach i małą ilością pamięci ram bo potem wszystko chodzi jak stary rzęch pomimo młodego rocznika:) Godzinę temu, MadDragory napisał: Ile masz tak wg pamięci ram 4 czy 8GB? Po za tym . Jeśli PC, laptop mi zwolni ( powiedzmy ) to nie bawię się i wgrywam Win10 od nowa ( format itd) . Smutne. Ja tam wole naprawiać niż marnować czas na permanentne wgrywanie systemu szkoda życia na to Cytuj
MadDragory Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 19 minut temu, dudus2072 napisał: Smutne. Ja tam wole naprawiać niż marnować czas na permanentne wgrywanie systemu szkoda życia na to Marnujesz czas kiedy próbujesz naprawić coś co nie ma sensu. Zaktualizowane iso z W10 Pro więc trwa to mniej niż myślisz ale to już skok w bok ponieważ nie pomagamy a tylko dyskusja nie koniecznie na temat. Na tym skończę . @dombek1979 Tak myślałem. 1. Aplikacje w tle wyłączone? 2. Czy odinstalowałeś zbędne śmieci z W10 itd (np HiBit Uninstaller portable można odinstalować )? Cytuj
rrroberto Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2021 Dysk SSD czy HDD? Sprawdz czy dysk nie ma badsectorów, sprawdź SMART (HD Tune, Crystal Disk Info itp? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi