wlodarek1 Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 Mój smartfon to motorola one vision , w tym miesiącu dostał on upgrade z androida 10 na 11 . Co kilka dni podłączam go kabelkiem usb do starego blaszaka z windows 7 lub nowego laptopa z zainstalowanymi windowsami 10 i 11 . Jeszcze ze 2 m-ce temu było wszystko dobrze , ale teraz jest źle ; przy przeglądaniu zawartości smartfona w eksploratorze windows - po wybraniu opcji "usuń" - system windows - niezależnie od wersji - o wiele dłużej niż kiedyś ''myśli'' . Domyślna dla windows 7 przeglądarka obrazków lub program Zdjęcia na windows 10 i 11 o wiele częściej niż kiedyś wywala ,komunikat o uszkodzonym lub nieobsługiwanym formacie pliku - choć fotki na smartfonie są normalne , nieuszkodzone , lub długo wczytuje fotkę . Doinstalowane inne przeglądarki obrazków np infranview lub xnview - nie mają problemów z wyświetlaniem fotek lub filmów ze smartfona . Zmieniłem kabelek usb-c - usb na inny - to nie pomogło . Jaka może więc być przyczyna popsucia się współpracy na linii windows explorer i domyślne dla win przeglądarki fotek - smartfon ? Cytuj
GT500s Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 Ten typ tak ma... Windows 8.1 też ma takie jazdy i nie znalazłem nigdzie rozwiązania. Za to aplikacja M$ "Zdjęcia" normalnie je odczytuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi