franekfranek Posted September 20, 2021 Report Posted September 20, 2021 Macie sposób, żeby: - nie używając gmail (nie posiadam i nie zamierzam) - żadnych konwerterów online (dane wrażliwe - korporacja) przenieść kontakty z korporacyjnego Outlook-a do smartfona android ? Tel poczyszczony z fabrycznych śmieci, zatem dezaktywowany outlook-a, usługi "exchange" czy jak to zwą , gmail itp Wyszukałem gdzieś progam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wydaje się lekki i bezpieczny ale nieco leciwy. Wszelkie opcje czy to z narzędzi online, czy outlooka w laptopie generują plik csv. Android MIUI (Huawei) akceptuje do importu tylko format wizytówki *.vcf Nie potrzebuję poczty w urządzeniu, a jeśli już zaloguję się przez przeglądarkę. Książkę chciałbym importować regularnie co jakieś 3-4 tygodnie... bo przychodzą nowi pracownicy. dziękuje z góry ! Quote
franekfranek Posted September 25, 2021 Author Report Posted September 25, 2021 Skoro nikt nic nie wie to zdecydowałem się przetestować powyższy ultra lekki program pod win8 sromotnika. Zamiana błyskawiczna, dodatkowo można wybrać integracje wielu wizytówek do jednego pliku ! Bajka. Tylko, że niektóre adresy email uzyskały format: /o=ExchangeLabs/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF.... Prawdopodobnie chodzi o poświadczenia: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie jest to dla mnie problemem, bo w razie co z maila w terenie skorzystam przez przeglądarkę - za to numery telefonów do wszystkich wszystkich ma już pod ręką Sprawdzę jeszcze w biurze jakie jest formatowanie oraz czy czasem adresy @ nie są powrzucane pod różne kolumny: email 1; email 2; email 3 itp Quote
Recommended Posts