JimUSA Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 Czesc, mam problem. Zaszyfrowalem partycje na dysku. Po tym jak to zrobilem, dowiedzialem sie ze modul TMP mam uszkodzony i kazal podac 48 znakowy klucz przy uruchamianiu. Wiec podalem i zadzialal. Zaraz po tym odpalilo sie odzyskiwanie systemu i znow prosil o klucz. Wiec znow go podalem ale tym razem twierdzil ze jest niepoprawny? Zaczalem szperac w internecie i zadne komendy z CMD nie pozwalaja na odblokowanie dysku. Wyjalem wiec dysk z laptopa podpialem pod innego przez USB i probowalem podac ten klucz ale i tak nie dziala mimo ze identyfikator sie zgadza. Macie jakies pomysly jak mam go odblokowac? Zalezy mi na danych wiec format nie wchodzi w gre. Moze litera dysku ma znaczenie? Cytuj
razor1995 Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 5 godzin temu, JimUSA napisał: Moze litera dysku ma znaczenie? Nie ma znaczenia. Wykonaj w cmd takie komendy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Gdzie D: to litera Twojego fysku. Potem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To samo, za D podstawiasz swoją literę dysku - aby wyłączyć BitLocker'a. Cytuj
rrroberto Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś udało mi się dobrać do danych z takiego dysku DiskGenius'em. Widział, że dysk jest zaszyfrowany, upomniał się o klucz i poszło. Cytuj
JimUSA Opublikowano 15 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 5 godzin temu, razor1995 napisał: Nie ma znaczenia. Wykonaj w cmd takie komendy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Gdzie D: to litera Twojego fysku. Potem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To samo, za D podstawiasz swoją literę dysku - aby wyłączyć BitLocker'a. Probowalem tego juz dawno, wywala ze klucz zly Cytuj
JimUSA Opublikowano 17 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 W dniu 15.09.2021 o 14:01, rrroberto napisał: Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś udało mi się dobrać do danych z takiego dysku DiskGenius'em. Widział, że dysk jest zaszyfrowany, upomniał się o klucz i poszło. Twoj program pomogl badz co badz nie dalo sie odblokowac kluczem ale mialem podglad i mozliwosc skopiowania wszystkich plikow z dysku Cytuj
info Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 a jest jakiś sposób bez klucza żeby odszyfrować ? Cytuj
FILAGOL Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @JimUSA może link z opisem który Ci podałem pomoże :-) Pozdrawiam Cytuj
JimUSA Opublikowano 17 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Godzinę temu, FILAGOL napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @JimUSA może link z opisem który Ci podałem pomoże :-) Pozdrawiam To tez nie pomoglo :/ ale pliki i tak juz przenioslem i dysk wyzerowalem wiec osiagnalem to co chcialem czyli mam swoje pliki Cytuj
info Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 W dniu 17.09.2021 o 14:05, JimUSA napisał: To tez nie pomoglo :/ ale pliki i tak juz przenioslem i dysk wyzerowalem wiec osiagnalem to co chcialem czyli mam swoje pliki jak odzyskałeś pliki ? pliki powinny być zaszyfrowane Cytuj
rrroberto Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 3 godziny temu, pjoter80 napisał: jak odzyskałeś pliki ? pliki powinny być zaszyfrowane W dniu 17.09.2021 o 09:27, JimUSA napisał: W dniu 15.09.2021 o 14:01, rrroberto napisał: Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś udało mi się dobrać do danych z takiego dysku DiskGenius'em. Widział, że dysk jest zaszyfrowany, upomniał się o klucz i poszło. Twoj program pomogl badz co badz nie dalo sie odblokowac kluczem ale mialem podglad i mozliwosc skopiowania wszystkich plikow z dysku info lubi to Cytuj
info Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 W dniu 17.09.2021 o 14:05, JimUSA napisał: To tez nie pomoglo :/ ale pliki i tak juz przenioslem i dysk wyzerowalem wiec osiagnalem to co chcialem czyli mam swoje pliki podsumowując udało ci się skopiować zaszyfrowane pliki (i są czytelne) bez klucza tym geniusem ? Cytuj
info Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 może ktoś rozjaśnić jak bez klucza zaszyfrowane pliki można zgrać żeby były odszyfrowane bo ten programik wątpię że da rade ? (DiskGenius) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi