Skocz do zawartości

Złamanie bitlockera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam problem. Zaszyfrowalem partycje na dysku. Po tym jak to zrobilem, dowiedzialem sie ze modul TMP mam uszkodzony i kazal podac 48 znakowy klucz przy uruchamianiu. Wiec podalem i zadzialal. Zaraz po tym odpalilo sie odzyskiwanie systemu i znow prosil o klucz. Wiec znow go podalem ale tym razem twierdzil ze jest niepoprawny? Zaczalem szperac w internecie i zadne komendy z CMD nie pozwalaja na odblokowanie dysku. Wyjalem wiec dysk z laptopa podpialem pod innego przez USB i probowalem podac ten klucz ale i tak nie dziala mimo ze identyfikator sie zgadza. Macie jakies pomysly jak mam go odblokowac? Zalezy mi na danych wiec format nie wchodzi w gre. Moze litera dysku ma znaczenie? 

Opublikowano

5 godzin temu, JimUSA napisał:

Moze litera dysku ma znaczenie? 

Nie ma znaczenia.

Wykonaj w cmd takie komendy:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Gdzie D: to litera Twojego fysku.

Potem:

To samo, za D podstawiasz swoją literę dysku - aby wyłączyć BitLocker'a.

Opublikowano
5 godzin temu, razor1995 napisał:

Nie ma znaczenia.

Wykonaj w cmd takie komendy:

Gdzie D: to litera Twojego fysku.

Potem:

To samo, za D podstawiasz swoją literę dysku - aby wyłączyć BitLocker'a.

Probowalem tego juz dawno, wywala ze klucz zly

Opublikowano
W dniu 15.09.2021 o 14:01, rrroberto napisał:

Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś udało mi się dobrać do danych z takiego dysku DiskGenius'em. Widział, że dysk jest zaszyfrowany, upomniał się o klucz i poszło. 

Twoj program pomogl badz co badz nie dalo sie odblokowac kluczem ale mialem podglad i mozliwosc skopiowania wszystkich plikow z dysku

Opublikowano
Godzinę temu, FILAGOL napisał:

@JimUSA może link z opisem który Ci podałem pomoże :-)

Pozdrawiam

To tez nie pomoglo :/ ale pliki i tak juz przenioslem i dysk wyzerowalem wiec osiagnalem to co chcialem :) czyli mam swoje pliki

Opublikowano
W dniu 17.09.2021 o 14:05, JimUSA napisał:

To tez nie pomoglo :/ ale pliki i tak juz przenioslem i dysk wyzerowalem wiec osiagnalem to co chcialem :) czyli mam swoje pliki

jak odzyskałeś pliki ? pliki powinny być zaszyfrowane 

Opublikowano
3 godziny temu, pjoter80 napisał:

jak odzyskałeś pliki ? pliki powinny być zaszyfrowane 

W dniu 17.09.2021 o 09:27, JimUSA napisał:
W dniu 15.09.2021 o 14:01, rrroberto napisał:

Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś udało mi się dobrać do danych z takiego dysku DiskGenius'em. Widział, że dysk jest zaszyfrowany, upomniał się o klucz i poszło. 

Twoj program pomogl badz co badz nie dalo sie odblokowac kluczem ale mialem podglad i mozliwosc skopiowania wszystkich plikow z dysku

info lubi to
Opublikowano
W dniu 17.09.2021 o 14:05, JimUSA napisał:

podsumowując udało ci się skopiować zaszyfrowane pliki (i są czytelne) bez klucza tym geniusem ?