fax2000 Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2021 Cześć specyfikacja tego "potwora" wygląda następująco: CPU: i5-5200U RAM: 8GB GPU: Intel HD 5500 (dedykowana z AMD padła :D) DYSK: HDD Aktualnie zmodyfikowany win10 ale czuje że sprzęt coraz gorzej żyję. Laptop głównie wykorzystuję do nauki programowania, więc byle uciągnął proste skrypty i wykresy . Mógłbym kupić nowy ale jeszcze na tym działam. Ważne żeby po ciężkiej nauce dało się odpalić GFN (Geforce Now) albo Stadie Windows czy Linux obojętne Ważne żeby powyższe punkty się zgadzały. Ewentualna wymiana dysku czy dokupienie RAM to prosiłbym o nakierowanie(link lub mała instrukcja ), bo jeszcze w laptopach nic nie majsterkowałem Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2021 zdecydowanie wymiana dysku hdd na ssd i instalacja 8.1 i bedzie oki. Wyminy dysku nie ma co opisywac bo to banalna sprawa tyle ze po wymianie dysku radze go zoptymalizowac (ja używm darmowego SSD fresh - dwa klikniecia i jest oki) Cytuj
John Marston Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 posiadam podobny model z50-70, wymień dysk na ssd i 10 działa idealnie Cytuj
Miastowy Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 Bez inwestycji - Win 8.1 Z inwestycjami - jak poprzednik, kup SSD - da 100x więcej powera i postaw 8.1, żadnej 10-tki (nie polecam tego nawet największemu wrogowi, chodź to już kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi