Reaktor Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 Kupiłem 2 dni temu laptopa asus fx506lu i zauważyłem w nim taki objaw ze gdy odłacze zasilanie od niego ekran robi sie czarny na 2 sekundyn i potem juz normalnie dziala a jak znowu podepne zasilanie to tak samo ekran gasnie i po 2 sekundach znowu działa. czy to jest normalne ? Cytuj
Reaktor Opublikowano 8 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 odkryłem co sie dzieje jak odpinam zasilanie toekran sam sie przełacza na 60Hz a jak podpinam to automatycznie włacza 144Hz da sie to ustawić na sztywno ? Cytuj
tadziu123 Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 19 minut temu, Reaktor napisał: odkryłem co sie dzieje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BartAcid Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 Może i dodatkowo zmienia ci się karta graficzna w planie zasilania. Stąd zmiana odświeżania też może wynikać. Cytuj
Reaktor Opublikowano 8 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 @tadziu123 tyle to wiem ale mimo tego ze jak mam ustawione na 144Hz to po odpieciu zasilania i tak sie samo przełacza na 60Hz @BartAcid grafika sie nie zmienia bo pracuja obie w tym samym czasie Cytuj
BartAcid Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 Ja tam widzę, że pracuje Intel. Przyjdzie @Wiktorynek może ci to wyjaśni. One się dynamicznie przełączają. Gdyby nie odświeżanie ekranu, nawet byś nie wiedział o tym. Ustaw w planie zasilania w szczegółach max performance dla obu grafik na próbę na obu rodzajach zasilania. Nie wiem czy nie ma też podobnych ustawień w panelu nvidii, tak samo u intela coś może być. Tak chcesz zajechać baterię na wyświetlaniu pulpitu? Jak odpalasz gierkę na baterii też masz mignięcie? Cytuj
tadziu123 Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 30 minut temu, Reaktor napisał: odpieciu zasilania i tak sie samo przełacza a wyłącz tryb oszczędzania energii . ustaw na " Nigdy" i zobacz zmiany Cytuj
Reaktor Opublikowano 8 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 na planie zasilania wysoka wydajnosc juz sie nie przełacza czyli gdzie jest ukryte w opcjach zasilania Cytuj
tadziu123 Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 11 minut temu, Reaktor napisał: ukryte w opcjach zasilania "lupa "Wyszukiwarka/ ustawienia oszczędzania baterii/ zmień z 20% na Nigdy. Cytuj
Reaktor Opublikowano 8 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 a co to zmieni jak oszczedzanie sie włacza gdy bateria zejdzie do 20% a ja teraz mam 80 % baterii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi