absolwent8 Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 (edited) Witam wszystkich forumowiczów i proszę o pomoc, otóż od kilku dni mam problem z uruchomieniem Poczty usługi Windows Live. Przy próbie uruchomienia wyskakuje taki komunikat: po czym program się zamyka. Program jeszcze kilka dni temu działał bez problemu. Mam jednak w zwyczaju zamykać laptopa i przechodzi on tylko w stan uśpienia i tak było już dłuższy czas (nawet 2-3 tygodnie). Niestety podjęte przeze mnie próby jak: - odinstalowanie programu, - próba naprawy programu (panel sterowanie - programy i funkcje - naprawa), - usunięcie programu poprzez RevoUninstal wraz ze wszystkimi wpisami rejestru, folderami etc, - przeskanowanie całego kompa pod kątem wirusów i błędów na dysku, - i próba przywrócenia systemu (tutaj zonk, bo w związku z moim przechodzeniem w stan uśpienia punktów przywracania nie było zbyt wielu a te które były nic nie pomogły), ... to wszystko na nic. Program za każdym razem się zwiesza i zamyka. A co ciekawe ... gdy uruchamiam "Nowa wiadomość e-mail" (jak niżej) z linku przypiętego do menu START otwiera się okno nowej wiadomości e-mail. Normalnie można zredagować wiadomość i ją wysłać. Więcej - Normanie się wysyła i dociera do adresata a sam program dalej się zawiesza. Udało mi się jeszcze zapisać takiego loga z programu APPCRASH. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pomocy?! jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? Edited August 11, 2021 by razor1995 Wstawiłem log w spoiler, zajmuje za dużo miejsca. Quote
Nieobecny Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 2 minuty temu, absolwent8 napisał: jakieś pomysły? Zmienić program na inny lub całkiem zrezygnować z pośrednictwa programów i korzystać przez przeglądarkę bezpośrednio na koncie pocztowym w dowolnym portalu. P.S. Office masz? - jeśli tak masz tam Outlook Quote
absolwent8 Posted August 11, 2021 Author Report Posted August 11, 2021 5 minut temu, wiktorynek napisał: Zmienić program na inny lub całkiem zrezygnować z pośrednictwa programów i korzystać przez przeglądarkę bezpośrednio na koncie pocztowym w dowolnym portalu. P.S. Office masz? - jeśli tak masz tam Outlook Interesuje mnie rozwiązanie problemu a nie jego obejście. Quote
Nieobecny Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 Ale to już Twój drugi temat o problemach z tym programem. Być może jakaś aktualizacja, sterownik, program trzeci powoduje problemy i nic z tym nie zrobisz. Program od dawna nie jest rozwijany, a więc nigdy go już nie naprawią. Skoro nawet reinstalacja systemu nie pomogła, to nic i nikt nie pomoże, poza ewentualnym przypadkiem, a przyczyny i tak nie poznasz. Szkoda czasu. Quote
rrroberto Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 U mnie program działa od ładnych paru lat. Nigdy nie było z nim problemów. Może usuń maile z folderu przechowywania u mnie to: C:\Users\7\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail - wcześniej zrób sobie kopię i zobacz czy program wystartuje Quote
absolwent8 Posted August 11, 2021 Author Report Posted August 11, 2021 7 minut temu, wiktorynek napisał: Ale to już Twój drugi temat o problemach z tym programem. Być może jakaś aktualizacja, sterownik, program trzeci powoduje problemy i nic z tym nie zrobisz. Program od dawna nie jest rozwijany, a więc nigdy go już nie naprawią. Skoro nawet reinstalacja systemu nie pomogła, to nic i nikt nie pomoże, poza ewentualnym przypadkiem, a przyczyny i tak nie poznasz. Szkoda czasu. po 1. to nie jest mój drugi temat tylko pierwszy i w ogóle pierwszy (nie licząc odpowiedzi) temat na tym forum. po 2. w którym miejscu napisałem, że przeinstalowałem system? Quote
Nieobecny Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 Przepraszam, Twój post w podobnym temacie. Podobny temat i zielony avatar zmyliły mnie. Quote
Nieobecny Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 Skoro Microsoft wycofał z udostępniania Windows Live Essentials tzn. że coś jest na rzeczy. Quote
rrroberto Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 Raczej przestał go wspierać a nie wycofał. Quote
absolwent8 Posted August 11, 2021 Author Report Posted August 11, 2021 @rrroberto próbowałem, nadal nic. @wiktorynek @gregor2302 mój post był/jest odpowiedzią na problem z instalacją a mój temat dotyczy problemu z uruchamianiem aplikacji 2 minuty temu, wiktorynek napisał: Skoro Microsoft wycofał z udostępniania Windows Live Essentials tzn. że coś jest na rzeczy. windowsa 7 też wycofał i nawet nie wspiera - tylko co z tego? czy Wasze posty wnoszą coś w sprawie opisanego problemu? Quote
Nieobecny Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 5 minut temu, absolwent8 napisał: windowsa 7 też wycofał i nawet nie wspiera Jak to nie wspiera? - aktualizacje do 14 października 2024 Programy nadal wspierane są obsługiwane np. MSE, MRT, NET 5.x, NET 4.x i wiele innych komponentów. Windows Live Essentials wycofali. Quote
rrroberto Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 W Google wpisz: wlmail.exe StackHash_0a9e Quote
Nieobecny Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 2 minuty temu, rrroberto napisał: wlmail.exe StackHash_0a9e Czyli tak naprawdę nie ma rozwiązania jak w 99% przypadków z tytułu otrzymanych kodów błędów. Quote
rrroberto Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 Po włosku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @wiktroynek Napisałeś kilka postów, które niewiele wniosły do tematu. Zamiast pomagać drążysz temat wsparcia. Po co? To że nie wspierają nie znaczy, że program ma przestać działać. Quote
Nieobecny Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 9 minut temu, rrroberto napisał: Zamiast pomagać drążysz temat wsparcia. Co uznajesz za drążenie? - 1 wpis w odpowiedzi? - ogarnij się. Sam nie znalazłeś rozwiązania i raczej go nie znajdziesz, bo powodów takich awarii może być setki o czym tam piszą. P.S. Włoska porada dotyczy Win 7 bez SP1 i innego kodu błędu. Tak na marginesie. Kilka postów niżej: "Drogi Federico Dzięki za szybką odpowiedź Wykonałem wszystkie zalecane kroki proceduralne, ale problem z awarią podczas otwierania okna w celu napisania nowej wiadomości e-mail (niezależnie od tego, czy jest to nowa, odpowiadająca lub przesyłana dalej) nadal występuje." Naprawiał w Win 7 SP1. Quote
rrroberto Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 A kto powiedział, że muszę znaleźć rozwiązanie? Po to jest forum, żeby pomóc albo przynajmniej spróbować. Ale może lepiej: 53 minuty temu, wiktorynek napisał: Zmienić program na inny lub całkiem zrezygnować 42 minuty temu, wiktorynek napisał: Szkoda czasu Nie przyszło Ci do głowy, że w mailach jest może coś na czym mu zależy? Quote
Nieobecny Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 Maile i adresy można skopiować i przenieść. Quote
rrroberto Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 Wiesz - masz rację. 46 minut temu, wiktorynek napisał: Szkoda czasu. Quote
Nieobecny Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 W takim razie poczekamy, zobaczymy ile dni będzie męczył bułę, a w tym czasie nowa poczta ze starymi wiadomościami i kontaktami byłaby skopiowana wielokrotnie. P.S. Brak odpowiedzi co do obecności Outlooka. Quote
gregor2302 Posted August 12, 2021 Report Posted August 12, 2021 10 godzin temu, absolwent8 napisał: po 2. w którym miejscu napisałem, że przeinstalowałem system? To przeinstaluj system. Quote
renatan Posted August 12, 2021 Report Posted August 12, 2021 12 godzin temu, rrroberto napisał: Raczej przestał go wspierać a nie wycofał. zgadza się ale i tak da sie instalowac i działa ostatnio na w10 zainstalowałem i gra jak za dawnych lat jarexpol likes this Quote
Recommended Posts