razor1995 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Dobry. Mam Della E6400 fabrycznie ze slotem PCMCIA. W sieci wyczytałem, że sloty są wymienne, więc zamówiłem tray Expresscard ale... dostałem go bez samego gniazda Expresscard, które zapewne jest na osobnej płytce. Jako, że bez potrzeby nie chcę rozkręcać tego laptopa, a w sieci niewiele info - pytanie do was - czy rzeczywiście można załadować slot ExpressCard do wersji, która fabrycznie ma PCMCIA? Macie może jakieś dojścia do "wtyczki/gniazda" ExpressCard do tego modelu? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Dlaczego nie zadałeś tego pytania w niedzielę? Sprawdziłbym Tobie, a teraz laptop jest już spakowany. W specyfikacji podają, że wypuszczali je z obydwoma typami złączy. Na logikę wg mnie problem nie leży tylko w wymianie gniazd (ale może się mylę). Express Card to złącze PCI-E x1. PCMCIA to złącze PCI. Nie są zgodne elektrycznie, nie wspominając o przepustowości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi