samson4x Posted July 30, 2021 Report Posted July 30, 2021 Potrzebuję listę aktualizacji do oryginalnego obrazu Office 2019 Pro Plus, żeby mieć te aktualizacje zawsze OFFLINE. Tak, aby po zainstalowaniu Office z tymi aktualizacjami (bez dostępu do neta), następnie po podłączeniu sieci system mi wyświetlił że Office jest aktualny. Quote
Nieobecny Posted July 30, 2021 Report Posted July 30, 2021 Jeśli się nie mylę, problem jest w tym, że instalator Office 2019 Pro Plus, nie umożliwia już integracji aktualizacji tak jak to było w Office 2007, 2010, 2013. Im nowsze tym gorsze. Nawet z WU nie będą wyskakiwać aktualizacje pojedyncze, tak jak kiedyś, bo zmieniono kanał dostarczania aktualizacji. Quote
samson4x Posted July 30, 2021 Author Report Posted July 30, 2021 Pytam, bo chcę zrobić moda tj. to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale samodzielnie, bo szukam informacji na necie i nigdzie nie mogę się dowiedzieć. Quote
Nieobecny Posted July 30, 2021 Report Posted July 30, 2021 Pokaż strukturę obrazu tego Office po rozpakowaniu. Czy jest folder Updates? Quote
samson4x Posted July 30, 2021 Author Report Posted July 30, 2021 Nie ma folderu Updates tj. w poprzednich weresjach. Screen poszczególnych folderów obrazu iso: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Nieobecny Posted July 30, 2021 Report Posted July 30, 2021 Czyli tak jak napisałem w pierwszym poście - zapomnij o zaktualizowaniu tego obrazu, a na dodatek instalując ten pakiet biurowy, nie uzyskasz informacji zwrotnej co zostało zaktualizowane z WU. Pretensje do Microsoft, bo juz nawet kupując edycję Pro Plus robią ludzi w bambuko. Placisz i płaczesz. Quote
samson4x Posted July 30, 2021 Author Report Posted July 30, 2021 Jak w takim razie zrobiony został ten mod?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wychodzi na to że jednak można, aktualizacje do lipca br. jak widać są przecież wgrane. Quote
samson4x Posted July 30, 2021 Author Report Posted July 30, 2021 Tak, zawartość obrazu podobna, jest folder 16.0.14026.20302 (więc nowsza wersja) a tymże folderze nie ma już folderu Experiment. Nigdzie tu natomiast nie ma folderu Updates. Rozumiem że v2019 różni się w taki czy inny sposób od poprzednich wersji, chodzi mi poprostu o to jak zrobić takiego moda ze zintegrowanymi aktualizacjami. Bo jak widać można to zrobić, pytanie tylko jak? Quote
Nieobecny Posted July 30, 2021 Report Posted July 30, 2021 Od 2016 nie ma już folderu Updates. Jedyny sposób w jaki zaktualizował obraz, to prawdopodobnie instalacja i aktualizacja, a potem eksport, podobnie jak systemy. Quote
samson4x Posted July 30, 2021 Author Report Posted July 30, 2021 Tylko jak wyeksportować taki zainstalowany i zaktualizowany już system? Ten obraz iso zawiera pliki "stream.x86.x-none.dat" i "stream.x64.x-none.dat" rozmiar około 1,5 Gb każdy, są to więc pewnie pliki instalacyjne, tylko jak zostały one utworzone/wyeksportowane? ... Quote
Nieobecny Posted July 30, 2021 Report Posted July 30, 2021 Nie pomogę, bo nie zgłębiałem tematu integracji tych wersji. Quote
Recommended Posts