Skocz do zawartości

Lenovo B70-80, Win 7 x64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdać się na te ze strony producenta [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy są nowsze? 

Póki co znalazłem nowsze stery do integry [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i oczywiście Nvidii.

Coś jeszcze?

Opublikowano

Siedzisz na Win7 praktycznie zabytkowym już systemie ale stery muszą być najnowsze :D trochę wieje hipokryzją oczywiście bez urazy.

Każdy producent z czasem przestaje udostępniać stery na swojej stronie jeśli chodzi o lapki.

Co do Nvidii stery pobierasz ze strony nvidia, a do integry ze strony intela.

Hannibal lubi to
Opublikowano

Oczywiście, że są nowsze. Strony producentów podzespołów (Intel, Nvidia, Realtek itp), strony zbiorowe typu:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

a nawet Microsoft Update Catalog: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i na końcu menedżery pobierania sterowników (uważaj co instalujesz).

Opublikowano

Dzięki. Znalazłem nowe sterowniki do większości podzespołów.

1. Czy sterownik chipsetu i Intel Management Engine Interface mam zainstalować ze strony producenta laptopa? 

2. Czy Intel Rapid Storage Technology jest niezbędny?

Opublikowano
44 minuty temu, dovveo napisał:

1. Czy sterownik chipsetu i Intel Management Engine Interface mam zainstalować ze strony producenta laptopa? 

Istnieją nowsze, ale należy pamiętać, że nie każdy najnowszy jest właściwy dla danego sprzętu. Laptop jest 5 gen (niewspierany już), więc trzeba uważać, bo nie będą pasować sterowniki dedykowane dla 6 gen wzwyż (nadal wspierane).

48 minut temu, dovveo napisał:

2. Czy Intel Rapid Storage Technology jest niezbędny?

Może nie jest niezbędny dla systemów od Visty wzwyż, bo mają wbudowane podstawowe, ale w większości przypadków poprawiają nieco osiągi.