Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, rafimaster napisał:

W tych czasach jeszcze aktywatory do windows ???? :OI   Nie zależy ci na bezpieczeństwie i danych ??

Znawca  od bezpieczeństwa  danych się znalazł  ! :laie_67: a co ma aktywator do bezpieczeństwa danych !? chyba tyle że pasuje jak świni siodło  .

Radzę ci nie pobierać nic na pusty żołądek  i oglądać tvp info  :doh:.

Opublikowano
W dniu 16.10.2021 o 14:58, enterprise2000 napisał:

Też zadziała.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To jeszcze Menedżer zadań

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

jak to dodać, żeby działało, bo przyznaję, że jestem zielony jak szczypior na wiosne. wiem, mam odpalony rejestr ale jak konkretnie dodać ten klucz?

Opublikowano
18 minut temu, godfather napisał:

jak to dodać, żeby działało, bo przyznaję, że jestem zielony jak szczypior na wiosne. wiem, mam odpalony rejestr ale jak konkretnie dodać ten klucz?

Wklejasz do notatnika  to :

zapisujesz jako   Menedżer zadań.reg  ( możesz na pulpicie )  klikasz na  ten   plik zapisany  i po bólu ząbek wyrwany.

Opublikowano
2 minuty temu, woj_ani217 napisał:

Wklejasz do notatnika  to :

zapisujesz jako   Menedżer zadań.reg  ( możesz na pulpicie )  klikasz na  ten   plik zapisany  i po bólu ząbek wyrwany.

Dzięki, a ja dodawałem klucze w danym adresie ale zadziałało.  Już wiem, że w notatniku bedzie szybciej.

Opublikowano
10 godzin temu, helmut112 napisał:

Klasyczne menu kontekstowe Windows 11.

niechaj i programik będzie w naszym języku, przetłumaczyłem na szybko i wysłałem do autora, może się komuś przyda ;)

Hendrix lubi to
Opublikowano

Znalazł ktoś już sposób na to, aby zegar i ikonki były wypośrodkowane?

Tyle czasu już minęło i żadnej poprawki do tego nie ma?

Gryzie to w oko strasznie.  :thumbdown:

Opublikowano

RoundedTB dla Windows 11.

"Dodaj marginesy, zaokrąglone rogi i segmenty do paska zadań! Dzięki RoundedTB możesz dostosować wygląd i wygląd paska zadań Windows bez modyfikowania jakichkolwiek plików systemowych lub wprowadzania jakichkolwiek trwałych zmian w systemie.

JanKo6 lubi to
Opublikowano

p

W dniu 4.11.2021 o 18:34, sasik007 napisał:

Zna ktoś tą aplikację? ktoś używa używał tego? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

nie wydaje mi się żeby ta "aplikacja" jakoś zbawiennie przyspieszy ci komputer

Opublikowano
W dniu 15.11.2021 o 11:01, helmut112 napisał:

RoundedTB dla Windows 11.

"Dodaj marginesy, zaokrąglone rogi i segmenty do paska zadań! Dzięki RoundedTB możesz dostosować wygląd i wygląd paska zadań Windows bez modyfikowania jakichkolwiek plików systemowych lub wprowadzania jakichkolwiek trwałych zmian w systemie.

Czy ten program pomoże w moim problemie z powyższego postu? Bo nie widzę w nim takich ustawień.

Opublikowano

A czy jest jakaś możliwość dodania nowego niestandardowego paska zadań? W poprzednich wersjach Windowsa było prosto, z menu paska wybierało się dodaj nowy pasek - wskazywałem folder i już, a potem z poziomu paska miałem do niego dostęp.

Opublikowano

Już pisałem w innym temacie - 

Jest takie coś - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

1. Pobierz najnowszą wersję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] .
2. Uruchom instalator. Automatycznie zapyta o podniesienie, po czym zainstaluje niezbędne pliki.
3. Po zakończeniu zostaniesz powitany znanym paskiem zadań systemu Windows 10. Aby dostosować opcje oferowane przez program, kliknij prawym przyciskiem myszy pasek zadań i wybierz „Właściwości”.
Otóż to. To takie proste.

Opublikowano

Ja tego nie używam - ale pobaw się ustawieniami - ppm na pasku - właściwości

Dla próby - zainstalowałem - pobawiłem się ustawieniami - i jest.

Ale nie wiem gdzie co ustawiłem. :D

Na dowód - PtLcJEb.png

Jak widać - można.

Jak napisałem - ja tego nie używam - ale zrobiłem na szybko - dla próby.

Do takich - zabaw - mam Shadow Defender - wirtualizuję system i działam.  JEŚLI NIE TRZEBA RESTARTOWAĆ SYSTEMU

Po restarcie mam to co przed zabawą ;)

Opublikowano

Nie rób paranoi - defender - MNÓSTWO  - rzeczy klasyfikuje jako zagrożenia.

A kto wie co robi - olewa to - albo używa - mądrzejszych antywirusów :D

A w twoim poście kluczowe jest słowo - może.

Prawie wszystkie modyfikacje składników systemu - MOGĄ - KIEDYŚ - sprawić problemy.

Może - kto się boi - używa orginalnych systemów - i wtedy - NIGDY - :L :cwl:  - nie ma problemów :L

A systemy do - WAŻNEJ - pracy to inna bajka.

Można je też mieć na innej partycji-dysku.

Opublikowano

A poza tym - 

Nie polecam tego rozwiązania. Iniekcja kodu w biblioteki explorera, to ordynarny patch, żeby nie stwierdzić dosadnie "hack systemowy".

Nie polecasz jako kto?

Jaki? - ZNANY - specjalista?

Masz jakieś osiągnięcia w dziedzinie programowania-lub bezpieczeństwa?

Wybacz - ale dla mnie - bardziej miarodajni są bardziej znani specjaliści - nie bede wymieniał.

I to nie jest atak na ciebie - tylko to co napisałeś - W TYM -temacie.