piotr91735 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 Siemka Wszystkim Chciałbym sobie podkręcić leciutko kartę graficzną w moim laptopie, aczkolwiek do końca nie wiem jakie mógłbym ustawić parametry w tym programie który podaje na screenach lub innym (jaki od Was dostał bym w poradzie) Włączyłem sobie program Msi Afterburner, ale niestety po odpaleniu go leciutko mi się przycinał kiedy przesuwałem go na ekranie (laptop dopiero co po formacie z modyfikowanym system od ghostspectre,) Na ten moment nic nie ruszałem w programie Nvidia Inspector gdzie podaje ssy Specyfikacje Lenovo Y520 / i7 7700hq / 16Gb Ram / Nvidia Geforce 1050 Ti Za wszystkie porady związane z podkręceniem dziękuje! Jeśli temat zamieściłem w złym dziale to przepraszam i prosiłbym moderatora o przeniesienie danego tematu do właściwego działu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
podlos Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 Miałem kiedyś 1650 w laptopie ale max Mhz jaki mogłem ustawić to maksymalne taktowanie w boost czyli 1785Mhz. Normalnie karta działała w 1600-1785Mhz więc lekki zysk fps był. Zgaduję że tu jest podobnie. Cytuj
piosylant Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 Mam GTX 1050 w lapku. Nie wiem, jakie są jego zegary, ale najwyższe wartości, przy których działa stabilnie, to +200 MHz dla GPU i +400 MHz dla pamięci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi