Skocz do zawartości

Laptop do przeglądania internetu (3000-8000)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję laptopa do mało wymagających zadań, takich jak odpisanie na maile, przeglądanie internetu i oglądania filmów. Zapewne zainstaluje na nim jakiegoś linuxa(może qubes os - tak btw może ktoś ma jakoś opinie na temat tego systemu). Z moich wymagań to chciałbym w miarę duży wyświetlacz. Głównie zależało by mi na długowieczności niż wydajności, więc wszelkie pseudo gemeingowe laptopy odpadają. Wolałbym nowy sprzęt ale nie wykluczam zakupu jakiegoś używanego ThinkPada. Cena ma dużą rozbieżność gdyż nie znam się na obecnych cenach rynkowych, zapłacę tyle ile trzeba ale w miarę najmniej gdyż jak już napisałem przed tym sprzętem nie będę stawiał dużych wymagań. Proszę o pomoc w wyborze i z góry za nią dziękuję. 

Opublikowano
22 minuty temu, Reaktor napisał:

A to 3000-8000 to cena którą chcesz wydac ?

Na takie potrzeby wystarczy byle g***o za 1500zł

no właśnie g***a to bym nie chciał, tylko jakiś fajny solidny laptop. 

Opublikowano
W dniu 26.06.2021 o 16:42, TomOlej napisał:

no właśnie g***a to bym nie chciał, tylko jakiś fajny solidny laptop. 

W cenie 3000-8000 widzę tylko 2 porządne laptopy do zadań biurowych i internetu:

HP Probook 450 G7 (10 gen) lub G8 (11 gen)

MSI Modern 15 tutaj podobnie do wyboru procesor 10 lub 11 gen

W obydwu przypadkach tylko procesory i5 lub i7. Obydwa aluminiowe z podświetlaną klawiaturą, dobrym układem chłodzenia, solidne, z dobrymi podzespołami i ładne.

Z przykrością stwierdzam, że poza tymi dwoma modelami, cała reszta, to chłam najgorszego sortu.

jarexpol i TomOlej lubią to