Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marcowa aktualizacja Windows 11 wystawia nerwy na próbę
Microsoft wydał aktualizacje dla systemów Windows w ramach cyklu Patch Tuesday. Zaktualizowany został między innymi system Windows 11, wzbogacony o najnowszą poprawkę KB5035853. Problem polega na tym, że marcowa aktualizacja Windows 11 prowadzi do niestabilnego działania OS-u i wyświetlania niebieskich ekranów śmierci (BSOD).

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

plusik lubi to
  • Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

windows-sperrbildschirm-mit-wetter-news-und-anderen-widgets.jpg.a431bf72f8ca2eadda50325255ad2c16.jpg

Ekran blokady systemu Windows z warunkami pogodowymi, wiadomościami i innymi widgetami Według systemu Windows 10 Microsoft zintegrował również pogodę, wiadomości i inne reklamy z widżetów na ekranie blokady za pomocą KB5035942.

Na szczęście nie jest standardem, ale można ustawić w ustawieniach -> Personalizacja -> Ekran blokady, jak chcesz. Obecnie Microsoft nadal testuje tę funkcję. Wydaje się, że po raz kolejny będzie to tylko w USA. Bo nie mogę tego zobaczyć.

JanKo66 i LAGUNA lubią to
Opublikowano

Nowe widżety ekranu blokady w Windows 11 23H2 i 22H2 w Release Preview Channel

Źródło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

plusik lubi to
Opublikowano
8 godzin temu, stens napisał(a):

To przywrócisz w WinaeroTweaker , w zakładce "File explorer"

Dzięki wielkie o to mi chodziło i nawet mam klasyczny notatnik 😁😁😁

Opublikowano
W dniu 21.03.2024 o 20:01, zdzisiek24 napisał(a):

Na przywitanie wiosny i dla niecierpliwych ... (KB5035942) aktualizacja do xxxxx.3371

prosze o pomoc jak zainstalowac tą aktualizacje w windows 11 home.

Opublikowano

Dzięki bardzo, jeszcze jedno pytanie bo aktualizacja  jest z programu insider. Czy normalnie będą aktualizacje z Windows po tej zainstalowanej ręcznie aktualizacji?

W dniu 21.03.2024 o 20:01, zdzisiek24 napisał(a):

Na przywitanie wiosny i dla niecierpliwych ... (KB5035942) aktualizacja do xxxxx.3371

Opublikowano

Windows 11 Moment 5 Update wydany jako marcowa aktualizacja opcjonalna (build 22631.3374)

29 lutego zaczęła być dostępna [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], początkowo wdrażana u użytkowników aktywnie klikających "Sprawdź aktualizacje" w Windows Update ("seekers"). Pełna dostępność miała nadejść dopiero w aktualizacjach opcjonalnych (niezwiązanych z bezpieczeństwem) pod koniec marca, czyli właśnie teraz. Nowości w niej zawarte trafią do wszystkich w obligatoryjnej aktualizacji w ramach kwietniowego Patch Tuesday (9 kwietnia 2024 r.). Tymczasem wygląda na to, że nowości w Moment 5 Update przypadły też w udziale wersji 22H2.

Opublikowano
15 godzin temu, darude123 napisał(a):

U mnie przed chwilą to wjechało:

I tak ma być :)

Windows 11 z ogromną aktualizacją. Co należy o niej wiedzieć?

darude123 i SirGon lubią to
Opublikowano

▲  Z tą ogromną aktualizacją to jak zwykle przesadzają. I gdyby to marketingowo robił microsoft to jeszcze pół biedy ale robią to polskie portale "przydupasy". U mnie gdyby nie numerek i jeden szczegół w ogóle bym nie zauważył, że coś przybyło czy ubyło w systemie. Po wczytaniu w opis znowu wiele poprawek i jakieś popierdółki z których korzysta niewiele osób. Coś dla niepełnosprawnych, coś na ekranie blokady ale tylko dla jankesów i Indian amazońskich. Chyba totalnie zacznę olewać te "ichnie nowalijki" bo to ani to świeże ani smaczne.

Z pozdrowieniami i życzeniami Wielkanocnymi dla wsiech. 

vegeta80, LAGUNA i warzywo9 lubią to
Opublikowano

@zdzisiek24  zobacz przyjacielu jak oni Ciebie usłyszeli :) same nowości.

Cieszysz się prawda!!!

Windows 11 bez znaku wodnego (build 26090 w Canary i Dev Channels)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał dziś aktualizację. Build 26090 – ten sam dla kanałów Canary i Dev – wprowadza ulepszenia tablicy widżetów, zmiany w protokole Server Message Block (SMB), więcej interakcji z Copilotem bez logowania oraz poprawki. Wersja ta jest pozbawiona znaku wodnego z powodu przygotowań do wydania Windows 11 24H2. Więcej szczegółów poniżej.

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano

Same plusy ,a to nie koniec.

WordPad zostanie usunięty w Windows 11 24H2WordPad zostanie usunięty ze wszystkich edycji Windows, począwszy od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz Windows Server 2025. W efekcie Windows nie będzie dłużej miał wbudowanego, domyślnego czytnika RTF. Zalecamy program [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do bogatych dokumentów tekstowych, takich jak .doc i .rtf, oraz Notatnik do dokumentów ze zwykłym tekstem, takich jak .txt. Następujące binarki zostaną usunięte jako efekt usunięcia WordPada:

Opublikowano
11 godzin temu, zdzisiek24 napisał(a):

▲  Z tą ogromną aktualizacją to jak zwykle przesadzają. I gdyby to marketingowo robił microsoft to jeszcze pół biedy ale robią to polskie portale "przydupasy". U mnie gdyby nie numerek i jeden szczegół w ogóle bym nie zauważył, że coś przybyło czy ubyło w systemie. Po wczytaniu w opis znowu wiele poprawek i jakieś popierdółki z których korzysta niewiele osób. Coś dla niepełnosprawnych, coś na ekranie blokady ale tylko dla jankesów i Indian amazońskich. Chyba totalnie zacznę olewać te "ichnie nowalijki" bo to ani to świeże ani smaczne.

Z pozdrowieniami i życzeniami Wielkanocnymi dla wsiech. 

Zgadzam się, u siebie powyłączałem bingi i inne wielkie cudowne funkcjonalności, które mi są niepotrzebne i w sumie poza tym że jest aktualizacja to nie widzę żeby coś się zmieniło.

A nie jednak coś się zmieniło, ostatnio po jakiejś aktualizacji zniknęła mi możliwość utworzenia nowego dokumentu tekstowego z pulpitu:)

Opublikowano

U mnie też się nie da utworzyć dokumentu textowego na pulpicie i nie da się otworzyć plików txt.

Opublikowano

Dziwna sprawa z tymi przypadkami, jednych doświadcza a innych omija. Mnie akurat większość opisywanych tutaj problemów nie dotknęło, poza jednym ... skype muszę odpalać na dwa razy.

Da się z tym żyć więc grzecznie czekam na kolejne poprawki od "Big Brothera" a z tym .txt u mnie ok.

Opublikowano
1 godzinę temu, leven napisał(a):

U mnie też się nie da utworzyć dokumentu textowego na pulpicie i nie da się otworzyć plików txt.

A to się stało po tej aktualizacji?