Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj już pokazała mi się Aktualizacja (KB5034848) ...
.. ale pierwszy raz od paru lat Problem z zaktualizowaniem - Błąd instalacji — 0x80070002 🤨
Nic poczytamy - szukamy rozwiązania .

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@007marc nie będzie przypadkiem to to:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

a tutaj ciekawostka że się pozbywają błędu.

Opublikowano

"Tradycyjne" metody podawane na Stronie (Kanale) Microsoftu "oczywiście" nie pomagają ;)

sprawdziłem w międzyczasie wszystkie włącznie z zatrzymaniem Usługi Windows Update i wyczyszczeniem Katalogu - DataStore

tak samo z całym Katalogiem - SoftwareDistribution

Ogólnie W.U. zaczął pobierać Aktualizację 100% i Instaluje 100% a następnie wyskakuje "Ponów Próbę" (i tak w kółko) - to samo z pobraną aktualizacją bezpośrednio ze Strony Microsoftu .

Nic - walczę (szukam) dalej rozwiązania ;)

P.S. Redaktor z tego Twojego drugiego Linku rozpisał się na całą Stronę a tak naprawdę .....

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]11 (po angielsku) swoją drogą fajny kanał widać że gość ma tam jakieś pojęcie o windowsach.

Co do wczorajszej aktualizacji z końcówką 4848 u mnie się poprawnie zainstalowała przed chwilą, trochę dłużej instalowało ale wszystko działa i mam że pomyślnie zainstalowano i po sprawdzeniu że wszystko jest aktualne więc pewnie nie wszystkich dotyczy problem.

Opublikowano

Podgląd zdjęć z Androida w Windows 11 23H2 (build 22631.3235) i 22H2

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w swoim publicznym wydaniu otrzymał wczoraj wieczorem aktualizację opcjonalną ("C") niezwiązaną z bezpieczeństwem dla wersji 23H2 i 22H2. Prócz tradycyjnych poprawek wnosi ona parę nowych funkcji związanych z Ustawieniami, zrzutami ekranu i zdjęciami z Androida oraz standardem USB 80Gbps.

Źródło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
22 godziny temu, LAGUNA napisał(a):

Sprawdzajcie sobie też date/godzine podczas pobierania aktualizacji. (niby błahostka a podobno robią się cuda)

A no mi zegarek przyspieszył o 3 min nie wiedzieć czemu. Straciłem przez microsoft 3 min życia 😉 na szczeście ponowna synchronizacj cofneła mnie spowrotem do mojej lini czasowej😜😀

LAGUNA lubi to
Opublikowano
17 minut temu, Spirit napisał(a):

A no mi zegarek przyspieszył o 3 min nie wiedzieć czemu. Straciłem przez microsoft 3 min życia

Bo jesteś bliżej granicy:) a to dla niepoznaki zmiana czasu.:D

@Portalnet  tak ,numeracja się pokrywa więc tak.

Tylko się zastanówcie czy jest wam tak od razu  niezbędna.

aktualizacja Microsoft Windows 11 Moment 5 update fot. Tabletowo.pl

Spirit lubi to
Opublikowano

ok, dzięki, czyli u mnie sie zainstalował wczoraj.

Nie wiecie przypadkiem czy będzie nowe świeżo iso ( te ogólnodostępne na stronie Ms) lub mediacreator dla Moment 5 ? Czy to raczej przewidziane dla wersji 24h2 ?

Opublikowano

Co prawda o tym już Wiecie ale jak by ktoś chciał doczytać sobie jeszcze :)

Najnowsza aktualizacja Windows 11 już dostępna. Sprawdzamy, co nowego w Moment 5

zdzisiek24 i plusik lubią to
Opublikowano

Ulepszenia i poprawki w Windows 11 23H2 (build 22635.3276 w Beta Channel)
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał wczoraj wieczorem aktualizację w kanale Beta, wciąż jeszcze w ramach wersji 23H2. Na liście zmian są głównie poprawki dotyczące udostępniania w pobliżu, Menedżera zadań i wyszukiwania. Stopniowo wdrażana zaczęła być też nowa funkcjonalność Copilota w Windows.

plusik lubi to
Opublikowano

Ukryte funkcje instalatora Windows 11 (OOBE)
W ostatnim czasie użytkownicy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] odkryli parę ciekawych rzeczy, w tym sięgającą niezwykle daleko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz to, że Windows 10 wcale nie jest wolniejszy ani mniej wydajny od swojego następcy. Kolejne odkrycia to efekt zagłębienia się w kod źródłowy OOBE.

plusik lubi to
Opublikowano

Nowe menu akcji Copilota w Windows 11 23H2 (build 22635.3286 w Beta Channel)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał  aktualizację w Beta Channel, która wprowadza nowe menu Copilota przy kopiowaniu tekstu, a także poprawki związane z wyszukiwaniem i udostępnianiem w pobliżu.

plusik lubi to
Opublikowano

Marcowy Patch Tuesday: aktualizacje zabezpieczeń Windows 11 23H2, 22H2 i 21H2

Dziś wypada drugi wtorek marca, a zatem czas na Patch Tuesday! Aktualizacje zabezpieczeń już dotarły do wspieranych systemów. W poprzednim artykule możecie sprawdzić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W tym z kolei przyjrzymy się zmianom w Windows 11 23H2, 22H2 i 21H2.

JanKo66 i plusik lubią to
Opublikowano

Duża aktualizacja Teams w Windows 11 24H2 (build 26080 w Canary i Dev Channels)
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał wczoraj wieczorem dużą aktualizację w kanałach Canary i Dev. Trudno się dziwić, bowiem przerwa w dostawie nowych buildów trwała aż 3 tygodnie! Wydanie to jest dostępne poprzez Windows Update i jako obraz ISO. Nowości dotyczą aplikacji Teams, Copilota w Windows, Szybkich ustawień, paska zadań, wypakowywania archiwów i nie tylko.

plusik lubi to
Opublikowano

Hej człowieki , ma ktoś zmodyfikowany " plik " w11 omijający zabezpieczenia na niewspierany laptop , taki plik który będzie pobierał też aktualizacje ??  nie wykastrowany ani odchudzony , taki tylko który omija brak tmp i procesor ;) 

Opublikowano

@egoiszt Jak by się Tobie chciało to cofnij się w tych tematach gdzieś do 22 ROKA tutaj użytkownik podawał właśnie sam pliczek omijający te wymagania co podałeś.

P.S. Metoda zdziśka będzie szybsza ,ale jak kto chce.:)

plusik lubi to
Opublikowano

skoro tak to trudno , bardziej chodzi mi o fakt , że nadal nie mam aktualki do 23H2 , inne niewspierane już u mnie dostały a ten jeden nie ... jakaś rada ?

edit .  pobrałem KB5027397 Enablement Package for Windows 11 version 23H2 Feature Update  

dobrze uczyniłem :P ??

LAGUNA lubi to