SirGon Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 8 godzin temu, Franz Maurer napisał(a): @LAGUNA A to super, czyli zaraz wyjdzie 12 Jak będzie 12 to się na nią przesiądę jak będzie darmowe upgarde z 11 do 12. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 9 godzin temu, Franz Maurer napisał(a): A to super, czyli zaraz wyjdzie 12, a 11 będzie w pełni funkcjonalna i bez żadnych problemów Tak jest Kolego numerologia musi się zgadzać i podobnie jak napisał @TheStraight psioczymy po kolei . Wesołych Świąt. Franz Maurer lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 W dniu 21.12.2023 o 00:39, Franz Maurer napisał(a): no z 7 to problemów nie było z tego co pamiętam, jedynie z 10 były jakieś komplikacje na początku, a teraz to już 10 działa jak trza Oj jojoj co oni się tu napisali o tych problemach!!! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] żadnego z nich nie miałem . Franz Maurer lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @LAGUNA Również życzę Wesołych Świąt wszystkiego dobrego LAGUNA lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 Moim zdaniem błędy będą zawsze, za dużo mieszają dziś w tych windowsach. To już nie te czasy, co człowiek dostał np 1 service pack do windowsa 7 i nie było jakiś ogromnych zmian. Ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że jak się troszkę ogarnie takiego win 10 czy 11, to są przyzwoite systemy. Życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @Franz Maurer Mówiłem że Tusk to załatwi patrz jak jadą z koksem. Windows 11 otrzyma niedługo spory update. Ogrom nowości [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kosiara i Franz Maurer lubią to Cytuj
Kosiara Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 6 minut temu, LAGUNA napisał(a): @Franz Maurer Mówiłem że Tusk to załatwi patrz jak jadą z koksem. Windows 11 otrzyma niedługo spory update. Ogrom nowości [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Fajnie, że w końcu będzie można wywalić więcej badziewia bez większego kombinowania. Co prawda nie jest, to dobra wola Microsoft, ale jednak LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 Będzie dobrze a nawet lepiej. Tutaj natknołem się na jakąś betę tego momenta. Kosiara lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2023 Windows 11 dostanie dużą aktualizację: Moment 5 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2023 Jeszcze wzmianka odnośnie tego momenta Windows 11 nastąpi na początku 2024 r. — oto, czego się spodziewać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 Reinstalacja Windows 11 w Windows Update. Nowa metoda jest genialna [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darude123 i zdzisiek24 lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2023 Koniec automatycznego logowania w Windows 11 i Windows 10. Podziękuj UE [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
plusik Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2023 Windows 11 wkrótce będzie korzystać z Windows Update, aby przyspieszyć odzyskiwanie systemu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
zen888 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2023 W dniu 26.12.2023 o 13:12, LAGUNA napisał(a): Reinstalacja Windows 11 w Windows Update. Nowa metoda jest genialna Najgenialniejsza metoda to przywrócenie systemu z kopii zapasowej - 15 min i system jest gotowy do pracy. Cytuj
Ryzenek Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2023 Nie zainstalujesz już aplikacji na Windowsie prosto z linka w przeglądarce. Bo bezpieczeństwo[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](Wysłane z mojego Xiaomi Note 11 Pro 5G przy użyciu Tapatalka) Cytuj
plusik Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 Windows 11 stoi w miejscu. Mało kto chce go używać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zapomnij o skrótach klawiszowych. Windows będzie miał coś lepszego "Otwórz przeglądarkę", "wklej adres", "otwórz folder" - już wkrótce tak, a nie za pomocą skrótów klawiszowych, będziemy komunikować się z systemem Windows. A to nie jedyna nowość, jaka trafiła do kanału testowego systemu Windows 11. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj plusik Opublikowano 9 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2024 Windows 11 24H2 powstanie. Windows 12 pod znakiem zapytania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i zdzisiek24 lubią to Cytuj zdzisiek24 Opublikowano 9 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2024 ▲ A mnie bardziej zaciekawiła recenzja okularów do słuchania i dzwonienia niż kolejne zapowiedzi "niczego" i wiwaty nad tym. LAGUNA lubi to Cytuj LAGUNA Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2024 Styczniowy Patch Tuesday aktualizacje zabezpieczeń Windows 11 23H2, 22H2 i 21H2 Dziś wypada drugi wtorek stycznia, a zatem czas na Patch Tuesday – pierwszy w 2024 roku! Aktualizacje zabezpieczeń już dotarły do wspieranych systemów. W tym artykule przyjrzymy się zmianom w Windows 11 23H2, 22H2 i 21H2. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziesiętni dostali też . Cytuj darude123 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2024 Jest jakiś sposób na ukrycie pojedynczej aktualizacji w windows 11 w windows update? Ciągle trzeba te bazy do defendera aktualizować. Ja z tego nie korzystam mam oddzielny antyvir, a mimo to ciągle bez sensu jest pobierz i zainstaluj Cytuj Ryzenek Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2024 8 minut temu, darude123 napisał(a): Jest jakiś sposób na ukrycie pojedynczej aktualizacji w windows 11 w windows update? Ciągle trzeba te bazy do defendera aktualizować. Ja z tego nie korzystam mam oddzielny antyvir, a mimo to ciągle bez sensu jest pobierz i zainstaluj Może to ci pomoże wyłączenie defendera i update [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i darude123 lubią to Cytuj darude123 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2024 Rzeczywiście działa, wcześniej jakimś innym programem wywalałem defendera i też go nie było ale miesięczne aktualizacje wyskakiwały. Teraz po wczorajszej aktualizacji której nie instalowałem jest ok w sensie że po tym programie pokazuje że wszystko jest aktualne:) Z drugiej strony pamiętam że jak ma się swojego antywirusa to niby defender jest wyłączony, ale czy dalej się pokazują aktualizacje to już nie wiem jaka jest prawda. LAGUNA lubi to Cytuj LAGUNA Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2024 @darude123 Możesz też sobie tym wyłączyć. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darude123 lubi to Cytuj plusik Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2024 Windows 11 pomoże pisać. Notatnik sam poprawi tekst [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj IceDrink Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2024 Dobry wieczór. Wie ktoś, kiedy będzie do pobrania iso z buildem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ze strony microsoft? Cytuj renatan Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2024 57 minut temu, IceDrink napisał(a): Dobry wieczór. Wie ktoś, kiedy będzie do pobrania iso z buildem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ze strony microsoft? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj IceDrink Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 Up. Dziękuję za info, ale sobie spokojnie poczekam na microsoft jak udostępni nowe iso ze strony. Mam kilka pytań może ktoś będzie znał na nie odpowiedzi: 1. Dwa razy gdzieś przeczytałem, że przy instalacji Win 11 udostępnić mu cały dysk tzn. nie dzielić na partycję typu 100 GB na system reszta na pliki. Prawda to? Czy mogę spokojnie 2 TB podzielić, na partycję systemową i na resztę plików? 2. Jeśli w punkcie 1 z trzymaniem wszystkiego na jednej partycji, jest to informacja nieprawdziwa, to pod Win 11 partycja systemowa 100GB wystarczy, czy ustawić większą? Jeśli zadaję noobowskie pytania, to proszę nie być złym. System zmieniam po 12 latach z W7 na W11, i nie wiem czy coś się zmieniło, czy jest po staremu. Jak ktoś ma jakieś dobre rady w czasie pierwszej instalacji W11, to chętnie wysłucham. LAGUNA lubi to Cytuj Ryzenek Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 15 minut temu, IceDrink napisał(a): Up. Dziękuję za info, ale sobie spokojnie poczekam na microsoft jak udostępni nowe iso ze strony. Mam kilka pytań może ktoś będzie znał na nie odpowiedzi: 1. Dwa razy gdzieś przeczytałem, że przy instalacji Win 11 udostępnić mu cały dysk tzn. nie dzielić na partycję typu 100 GB na system reszta na pliki. Prawda to? Czy mogę spokojnie 2 TB podzielić, na partycję systemową i na resztę plików? 2. Jeśli w punkcie 1 z trzymaniem wszystkiego na jednej partycji, jest to informacja nieprawdziwa, to pod Win 11 partycja systemowa 100GB wystarczy, czy ustawić większą? Jeśli zadaję noobowskie pytania, to proszę nie być złym. System zmieniam po 12 latach z W7 na W11, i nie wiem czy coś się zmieniło, czy jest po staremu. Jak ktoś ma jakieś dobre rady w czasie pierwszej instalacji W11, to chętnie wysłucham. 1. Możesz spokojnie podzielić na 2 partycje po 1TB i masz na resztę plików 2 Zawsze ustawić na większą lub na całej partycji jak kto woli. Wszystko jest po staremu i po nowemu bez zmian Cytuj IceDrink Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 22 minuty temu, Ryzenek napisał(a): 1. Możesz spokojnie podzielić na 2 partycje po 1TB i masz na resztę plików 2 Zawsze ustawić na większą lub na całej partycji jak kto woli. Wszystko jest po staremu i po nowemu bez zmian Bardziej chciałbym oddzielić systemową od reszty, bo jak się systemowa wykrzaczy to te 100-200GB łatwiej sformatować, a resztę plików z drugiej partycji nie muszę gdzieś przerzucać wiadrami Więc jak jest po staremu, to bardzo miło. Rozumiem, że coś z przedziału 100-200 GB jedenastce wystarczy? LAGUNA lubi to Cytuj Poprzednia 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 Dalej Strona 87 z 156 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/41323-windows-11-og%C3%B3lna-dyskusja/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 28 Tematy Ostatnio przeglądający 0 użytkowników Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
plusik Opublikowano 9 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2024 Windows 11 24H2 powstanie. Windows 12 pod znakiem zapytania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i zdzisiek24 lubią to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 9 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2024 ▲ A mnie bardziej zaciekawiła recenzja okularów do słuchania i dzwonienia niż kolejne zapowiedzi "niczego" i wiwaty nad tym. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2024 Styczniowy Patch Tuesday aktualizacje zabezpieczeń Windows 11 23H2, 22H2 i 21H2 Dziś wypada drugi wtorek stycznia, a zatem czas na Patch Tuesday – pierwszy w 2024 roku! Aktualizacje zabezpieczeń już dotarły do wspieranych systemów. W tym artykule przyjrzymy się zmianom w Windows 11 23H2, 22H2 i 21H2. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziesiętni dostali też . Cytuj
darude123 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2024 Jest jakiś sposób na ukrycie pojedynczej aktualizacji w windows 11 w windows update? Ciągle trzeba te bazy do defendera aktualizować. Ja z tego nie korzystam mam oddzielny antyvir, a mimo to ciągle bez sensu jest pobierz i zainstaluj Cytuj
Ryzenek Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2024 8 minut temu, darude123 napisał(a): Jest jakiś sposób na ukrycie pojedynczej aktualizacji w windows 11 w windows update? Ciągle trzeba te bazy do defendera aktualizować. Ja z tego nie korzystam mam oddzielny antyvir, a mimo to ciągle bez sensu jest pobierz i zainstaluj Może to ci pomoże wyłączenie defendera i update [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i darude123 lubią to Cytuj
darude123 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2024 Rzeczywiście działa, wcześniej jakimś innym programem wywalałem defendera i też go nie było ale miesięczne aktualizacje wyskakiwały. Teraz po wczorajszej aktualizacji której nie instalowałem jest ok w sensie że po tym programie pokazuje że wszystko jest aktualne:) Z drugiej strony pamiętam że jak ma się swojego antywirusa to niby defender jest wyłączony, ale czy dalej się pokazują aktualizacje to już nie wiem jaka jest prawda. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2024 @darude123 Możesz też sobie tym wyłączyć. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] darude123 lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2024 Windows 11 pomoże pisać. Notatnik sam poprawi tekst [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
IceDrink Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2024 Dobry wieczór. Wie ktoś, kiedy będzie do pobrania iso z buildem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ze strony microsoft? Cytuj
renatan Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2024 57 minut temu, IceDrink napisał(a): Dobry wieczór. Wie ktoś, kiedy będzie do pobrania iso z buildem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ze strony microsoft? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
IceDrink Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 Up. Dziękuję za info, ale sobie spokojnie poczekam na microsoft jak udostępni nowe iso ze strony. Mam kilka pytań może ktoś będzie znał na nie odpowiedzi: 1. Dwa razy gdzieś przeczytałem, że przy instalacji Win 11 udostępnić mu cały dysk tzn. nie dzielić na partycję typu 100 GB na system reszta na pliki. Prawda to? Czy mogę spokojnie 2 TB podzielić, na partycję systemową i na resztę plików? 2. Jeśli w punkcie 1 z trzymaniem wszystkiego na jednej partycji, jest to informacja nieprawdziwa, to pod Win 11 partycja systemowa 100GB wystarczy, czy ustawić większą? Jeśli zadaję noobowskie pytania, to proszę nie być złym. System zmieniam po 12 latach z W7 na W11, i nie wiem czy coś się zmieniło, czy jest po staremu. Jak ktoś ma jakieś dobre rady w czasie pierwszej instalacji W11, to chętnie wysłucham. LAGUNA lubi to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 15 minut temu, IceDrink napisał(a): Up. Dziękuję za info, ale sobie spokojnie poczekam na microsoft jak udostępni nowe iso ze strony. Mam kilka pytań może ktoś będzie znał na nie odpowiedzi: 1. Dwa razy gdzieś przeczytałem, że przy instalacji Win 11 udostępnić mu cały dysk tzn. nie dzielić na partycję typu 100 GB na system reszta na pliki. Prawda to? Czy mogę spokojnie 2 TB podzielić, na partycję systemową i na resztę plików? 2. Jeśli w punkcie 1 z trzymaniem wszystkiego na jednej partycji, jest to informacja nieprawdziwa, to pod Win 11 partycja systemowa 100GB wystarczy, czy ustawić większą? Jeśli zadaję noobowskie pytania, to proszę nie być złym. System zmieniam po 12 latach z W7 na W11, i nie wiem czy coś się zmieniło, czy jest po staremu. Jak ktoś ma jakieś dobre rady w czasie pierwszej instalacji W11, to chętnie wysłucham. 1. Możesz spokojnie podzielić na 2 partycje po 1TB i masz na resztę plików 2 Zawsze ustawić na większą lub na całej partycji jak kto woli. Wszystko jest po staremu i po nowemu bez zmian Cytuj
IceDrink Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 22 minuty temu, Ryzenek napisał(a): 1. Możesz spokojnie podzielić na 2 partycje po 1TB i masz na resztę plików 2 Zawsze ustawić na większą lub na całej partycji jak kto woli. Wszystko jest po staremu i po nowemu bez zmian Bardziej chciałbym oddzielić systemową od reszty, bo jak się systemowa wykrzaczy to te 100-200GB łatwiej sformatować, a resztę plików z drugiej partycji nie muszę gdzieś przerzucać wiadrami Więc jak jest po staremu, to bardzo miło. Rozumiem, że coś z przedziału 100-200 GB jedenastce wystarczy? LAGUNA lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź