Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 godzinę temu, maciekk26xxx napisał(a):

Dziwne że ja pobrałem w media creation toola i zainstalowałem i mam 22H2 nadal :D xd odświeżyło mi tylko system

Bo na stronie MS jest stara wersja mediacreatora,(z maja 2022 r. do 22h2), możliwe, tak przypuszczam,  ze moze to być związane  np. z faktem ze nowy obraz 23H2 jest większej objętości i mediacreator nie stworzy obrazu na fat32 ( za duzy plik install - tj powyżej 4GB ), ale pożyjemy zobaczymy co będzie dalej w tej kwestii, co jest faktycznym problemem ze mediacreator nie został jeszcze udostępniony w nowej wersji do 23h2

Pobierz gotowy obraz iso ( on jest juz z 23H2) i nagraj rufusem na pena

LAGUNA lubi to
Opublikowano

Wy też tak macie, że po włączeniu komputera i gdy pierwszy raz odpalacie mój komputer to okienko się otworzy, ale białe i dopiero po chwili się wczytuje wszystko, a zrobiło mi się to od tamtej aktualizacji co zmienia wygląd eksploratora plików. Potem jak odpalę znowu mój komputer to już jest wszystko dobrze.

i dlaczego czyste ISO 23H2 ma kompilacje 22631.2428, a ja po skorzystaniu z windows update mam kompilacje 22631.2506? ponoć właśnie przez tą kompilacje 2506 są takie problemy.

LAGUNA lubi to
Opublikowano
16 minut temu, Franz Maurer napisał(a):

Wy też tak macie, że po włączeniu komputera i gdy pierwszy raz odpalacie mój komputer to okienko się otworzy, ale białe i dopiero po chwili się wczytuje wszystko,

Mam podobnie mignie i dopiero się pojawiają  ikony.

Opublikowano

Stare chłopy a .... . Przecież był czas przywyknąć. Mnie tam już takie rzeczy nie zaskakują.

Czekać, czekać, czekać ... a jak nie poprawią to pociechą 12-ka na horyzoncie. I w kółko Macieju. Jak mawiała kobieta Kopernik -"od atomu do galaktyk, wszystko musi się kręcić".       :laie_67:

LAGUNA i Franz Maurer lubią to
Opublikowano
1 godzinę temu, zdzisiek24 napisał(a):

Stare chłopy a .... .

ale jaki Windows

młody :D

pododawali miksery blendery itp.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

te pierdoły robią soje z obrazem

Opublikowano

szmery bajery z których i tak nie korzystam a system zamula.

Mój dziwny proces myślowy, i rozwiązanie problemów: (Na powyższe zdanie też już inaczej patrzę, irytacja, nerwy potrafią zburzyć zdrowy rozsądek - niech będzie na dysku zainstalowane nawet to z czego nie korzystam, a co to gryzie? Pewnie nawet w tle nie działa dopiero jak uruchomię, a miejsce na dysku zawsze się znajdzie, ramu tyle że mogę uruchomić 500 stron www bez pogorszenia wydajności)

Opublikowano

A przy okazji zapytam, czy jest jakaś apka która owe aplikacje Ms definitywnie usuwa ( nie ukrywa na danym koncie tylko definitywnie usuwa z całego systemu) ? ( wiem ze można to robic poprzez wiersz polecen/powershell ale może jest już gotowa apka ktora pokazuje jakie apki są w systemie i poprzez np zaznaczenie usuwa)

LAGUNA lubi to
Opublikowano

@zdzisiek24 Ale zobacz ile dodali :) jeszcze żaden Rząd tyle nie dał.:D

Ulepszone wiadomości systemowe połączeń Skype
Próbnik kolorów w ustawieniach motywu w Microsoft Edge Dev

Windows 11 23H2 w Media Creation Tool nadal niedostępny

Źródło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

plusik lubi to
Opublikowano

Zerknij czy go tu mają

21 minut temu, zdzisiek24 napisał(a):

Nie mogę się doczekać by zobaczyć jak pisiory latają z reklamówkami, dokarmiając niemców i żabojadów

Jak ich jeszcze będzie stać na te reklamówki.:)

plusik i zdzisiek24 lubią to