Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, zdzisiek24 napisał(a):

MCT pobiera wersję 25h2 tylko nie wiem dlaczego u mnie Home gdy nigdy takowej nie miałem

bo pobierasz w domu to Home,

jak byś śmignął z CafeBar to by było PRO.:)

26 minut temu, PawelS8234 napisał(a):

prośbę od wczoraj wyskakuje mi coś takiego StartAllBack 3.9.15 i prosi mnie o aktywację licencji czy jest jakaś możliwość aby to się nie pojawiało czy można to odinstalować

Jeśli chcesz żeby nie wołało o licencje to odinstalować,

inna opcja wykupić licencję.

:)

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ma ktoś problem z tą najnowszą aktualizacją?

Chciałbym coś napisać pozytywnego o win11 ale ciągle coś, odkąd uaktywniłem sobie 25h2 to pierwsza aktualizacja przez wu była z błędami, teraz druga i też problem tylko inny kod błędu.

Dochodzi instalacja do 27% i potem od razu idzie do 100 i błąd, ściągnąłem z katalogu do instalacji ręcznej to na końcu że nie zainstalowała się.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

może u Ciebie jest jeszcze to:

Windows 11 25H2 został udostępniony szerokiemu gronu użytkowników. Aby pobrać i zainstalować tę aktualizację, należy otworzyć Ustawienia, przejść do sekcji Windows Update i sprawdzić dostępność nowych aktualizacji. Następnie wystarczy kliknąć "Pobierz i zainstaluj". Cały proces trwa mniej niż pięć minut i wymaga tylko jednego ponownego uruchomienia komputera.

Microsoft poinformował, że aktualizacja Windows 11 25H2 jest wdrażana stopniowo. Nie wszyscy użytkownicy otrzymają ją tego samego dnia – dostępność zależy od regionu oraz ewentualnych blokad aktualizacji. 

Opublikowano

a zobacz jeszcze tak:

Jeśli chcesz powędrować na sam początek kolejki, to w sekcji Windows Update zaznacz opcję pozwalającą uzyskać wgląd w nowości niemalże od razu po ich udostępnieniu. Jeśli nadal nie pojawi się przycisk umożliwiający pobranie nowości, to musisz uzbroić się w cierpliwość

Opublikowano

Już sobie poradziłem.

Uruchomiłem oczyszczanie dysku/pliki systemowe i windows update-oczyszczanie, było tam koło 1gb.

Po oczyszczaniu coś tam zostało ze 200mb ale zrestartowałem kompa i uruchomiłem aktualizację i doszło spokojnie do końca także udało się.

Także jest już 6725

LAGUNA lubi to
Opublikowano
W dniu 23.09.2025 o 18:04, Achon napisał(a):

Już można pobierać 25H2 Consumer ISO z serwerów mikrosoftu.

ISO obejmuje wszystkie wersje, takie jak Home, Pro i Edukacja. Business wkrótce.

(Uwaga, waży 7GB) Link podziała ileś tam godzin.🤔

ISO Windows 11 Consumer 25H2 Build - 26200.6584

Edited:

Nowe Start Menu jest domyślnie wyłączone. Trzeba zaktualizować system do .6718  i je załączyć narzędziem Vivetool. Komendą "vivetool.exe /enable /id:47205210"

Jeśli ktoś nie zauważył, to zwracam uwagę że to TEN SAM PLIK, tylko nazwa została zmieniona! Jeśli ktoś pobrał tamten to nie ma sensu pobierać ponownie.

Kocurek i stens lubią to
Opublikowano
8 godzin temu, zdzisiek24 napisał(a):

MCT pobiera wersję 25h2 tylko nie wiem dlaczego u mnie Home gdy nigdy takowej nie miałem.   :)

Jak można sprawdzić którą dokładnie wersje pobrało MCT bez instalacji systemu? Czy to jest w jakimś pliku ?

Opublikowano
Godzinę temu, Portalnet napisał(a):

Jak można sprawdzić którą dokładnie wersje pobrało MCT bez instalacji systemu? Czy to jest w jakimś pliku ?

W ISO jest 10 wersji:

Opublikowano
46 minut temu, Portalnet napisał(a):

Chodzi mi o wersje typu "2610.6584", może źle sie wyraziłem. 

to komendami dsim trzeba.

Najpierw zamontować obraz, a potem w cmd z prawami admina:

dism /Get-WimInfo /WimFile:[X]:\sources\install.wim /index:1

lub najpierw to gdzie masz listę wszystkich obrazów i zmieniasz tylko cyfrę w index:

dism /Get-WimInfo /WimFile:[X]:\sources\install.wim

gdzie zamiast X bez nawiasów wpisujesz literę gdzie zamontowane jest iso

jak masz kilka to można sobie index zmienić zależnie która wersja cię interesuje home, pro czy co tam jeszcze jest w obrazie, nadaje się kolejne cyfry.

Portalnet, LAGUNA i Kocurek lubią to
Opublikowano
2 godziny temu, Portalnet napisał(a):

Wpisujemy polecenie: " dism /get-wiminfo /wimfile:H:\sources\install.swm  "  lub .esd , wim w zależności jak jest zapisane
litera H: oznacza nośnik instalacyjny, Polecenie pokazuje listę wersji Windowsa.

Opublikowano

Polecenia fajne ,ale że też Wam się chce o takie coś się kłopotać.:)

Wydali to teraz ostrzegają

Windows 11 25H2: Microsoft wydał ostrzeżenie dla administratorów

JanKo66 lubi to
Opublikowano
W dniu 28.09.2025 o 13:09, Kocurek napisał(a):

@Sergio Aguero

Jeśli nie musi być dokładnie wygląd 1:1 możesz wypróbować wersję z moim motywem Mystic Jungle:

Spędziłem ostatnie 15 lat na Windows 7 i tworząc moje wydanie systemu chciałem połączyć dwa światy - Windows 7 i Windows 11, bo nie potrafiłem się przekonać do nowego interfejsu Windows.

Po około dwóch tygodniach na skórce Mystic Jungle używam Win11 z zadowoleniem, natomiast Windows 7 mam jako drugi system na płycie głównej AM5 z AMD Ryzenem.

dziekuje podoba mi sie 

Kocurek lubi to
Opublikowano

Windows 11 25H2 w kolejnych komputerach. Zniesiono blokadę

Microsoft usunął dwie blokady aktualizacji, umożliwiając instalację Windows 11 25H2 na szerszej grupie urządzeń. Zmiany dotyczą m.in. komputerów z procesorami Intel i wybranych kamer internetowych. Wcześniej w ich przypadku aktualizacja mogła powodować błędy, dlatego była wstrzymana.

Opublikowano

Jak tam u WAS leje czy słonecznie?:)

Problem z działaniem aplikacji pogody w Windowsie 11. Jak go rozwiązać?
Google zepsuło widżet pogody w Windowsie 11
Okazało się, iż bug występuje w przypadku używania aplikacji takich jak ExplorerPatcher, które integrują różne funkcje Windowsa, w tym widgety i elementy GUI. Zmiana po stronie Google spowodowała usunięcie dostępu do danych pogodowych w aplikacjach, które wcześniej działały poprawnie.

Opublikowano

Microsoft w końcu to dodał do Windows 11. System staje się lepszy
W najnowszej aktualizacji Microsoft dodał poprawki związane z powiadomieniami i paskiem zadań, które teraz są dostępne w KB5065789. Posiadacze monitorów wieloekranowych zyskali możliwość otwierania centrum powiadomień także na ekranie pomocniczym. Poprzednio po kliknięciu na datę i godzinę otwierało się centrum powiadomień, ale na dodatkowym monitorze nic się nie działo – teraz to już przeszłość.

Opublikowano

Microsoft nie da ci wyboru. Załóż konto albo zmień system
Gigant ma dość użytkowników, którzy próbują korzystać z Windowsa 11 bez konta Microsoft i kombinują z lokalnym profilem. Najnowsza wersja systemu operacyjnego wprowadza kolejne ograniczenia

Jedną z największych zmian (poza wyglądem oraz wymaganiami), które wprowadził Windows 11, to obowiązek korzystania z konta Microsoft. W procesie konfiguracji komputera użytkownik musi się zalogować, w odróżnieniu od poprzednich wersji Windowsa. To kolejny powód, przez który wielu tak niechętnie rezygnuje z dziesiątki.

Opublikowano
10 godzin temu, Ryzenek napisał(a):

Windows 11 bez internetu będzie bezużyteczny? Microsoft ma plan

Jeśli podczas instalacji Windowsa 11 PRO/ENT (nie Home) podasz, że konfigurujesz sprzęt do użytku służbowego i chcesz dołączyć do domeny (a wcale nie musisz tego robić ;) to bez żadnego problemu tworzysz konto lokalne i normalnie działasz.

JanKo66 i LAGUNA lubią to