Patryk.P Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 8 minut temu, darude123 napisał(a): Ale wymyślili, tego to się nie spodziewałem, mój procek jest oczywiście na liście. Nie wiem co oni kombinują ale nie idzie to w dobrą stronę jak dla mnie. Tych jeszcze niezdecydowanych pchają w stronę linuxa szybciej takimi ruchami, oczywiście jeśli komuś linux wystarczy na codzień. Będziesz na unsupported hardware? Cytuj
darude123 Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Jest to jakieś rozwiązanie, ale żeby znowu za jakiś czas czegoś nie wymyślili typu na przykład że takie kompy nie będą miały aktualizacji. No nic poczekamy, zobaczymy. LAGUNA lubi to Cytuj
Patryk.P Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 15 minut temu, darude123 napisał(a): Jest to jakieś rozwiązanie, ale żeby znowu za jakiś czas czegoś nie wymyślili typu na przykład że takie kompy nie będą miały aktualizacji. No nic poczekamy, zobaczymy. Ja, jak tak dalej pójdzie, to przywitam się z pingwinem Na razie, Win 11 LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 Nic się nie martwcie na razie jest to wiele opowieści o niczym , a jak sie faktycznie potwierdzi to tutaj Kolega dobrze trafił że będzie dolina( nie Krzemowa)nawet wysypisko Będziemy latać na serwerach. Za to śledzić nas przestają Microsoft poszedł po rozum. Usuwa kontrowersyjną funkcję, która Cię śledziła [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] stens lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 NO puścili famę i poszło !!!!!!!!!! Nie, Windows 11 24H2 nie porzuca wsparcia dla tych procesorów Intel [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 i stens lubią to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 Teraz to trzeba uważać z tymi newsami i czekać ... aż Watykan potwierdzi. Spirit i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 Watykan też niepewny bo to teraz sankcje na komina nałożą i dyma nie będzie Ja jak do tej pory nie miałem żadnych niespodzianek typu z tych newsów,ale piszą to możliwe że gdzieś coś jest. A było już tak pięknie. Aktualizacja Windows 11 znowu z błędami [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 Chcecie to bierzcie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 ▲ Wziąłem i wreszcie znalazłem następcę TranslucentaSM. Jest tego sporo, tylko wybierać. LAGUNA lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 19 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2025 Windows 11 z nową aplikacją. Banalny transfer danych na drugi PC [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 19 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2025 Ponowne aktywowanie systemu Windows po zmianie sprzętowej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak przenieść aplikację na inny komputer w systemie Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 24 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2025 Zabawa trwa Windows 11 działa zbyt wolno. Microsoft potwierdza problemy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2025 Aktualizacja Windows 11, oznaczona jako 24H2, wprowadziła nieoczekiwane komplikacje. Microsoft oficjalnie ostrzegł, że użytkownicy, którzy zainstalowali system za pomocą nośnika USB lub płyty DVD, mogą zostać pozbawieni przyszłych aktualizacji zabezpieczeń. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
zen888 Opublikowano 25 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2025 Godzinę temu, LAGUNA napisał(a): Aktualizacja Windows 11, oznaczona jako 24H2, wprowadziła nieoczekiwane komplikacje. Microsoft oficjalnie ostrzegł, że użytkownicy, którzy zainstalowali system za pomocą nośnika USB lub płyty DVD, mogą zostać pozbawieni przyszłych aktualizacji zabezpieczeń. Ale ten problem chyba dotyczy wyłącznie tych co mają sprzęt niespełniający wymagań 24H2. Czy może wszystkich? Cytuj
darude123 Opublikowano 25 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2025 Z artykułu wprost to nie wynika, więc podejrzewam że wszystkich to dotyczy co instalowali w październiku bądź w listopadzie 11 (w tym ja) A co do urządzeń niespełniających wymagań to ms radzi wrócić na 10, gdzie wiemy że zaraz się oficjalne wsparcie kończy. Pewnie powstanie coś na zasadzie simplix dla 7. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2025 A ja podejrzewam ze to nie dotyczy nikogo, tylko jest straszenie aby przejść na nowy sprzęt. Dobrze wiedzą ile i jak działa system na niewspieranych sprzętach. stens i plusik lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 25 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2025 Ukryta funkcja systemu Windows może chronić przed złośliwym oprogramowaniem w sieci. Jak ją włączyć? Ukryta funkcja systemu Windows może dodatkowo chronić przed niebezpiecznym złośliwym oprogramowaniem w sieci – ale nie jest ona uruchomiona domyślnie. Dowiedz się, jak ją włączyć i jeszcze lepiej chronić się przed szkodnikami czyhającymi w internecie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzenek, 007marc, zdzisiek24 i 2 innych lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2025 Microsoft wprowadził nową blokadę aktualizacji systemu Windows 11 24H2 dla urządzeń z zainstalowanym programem AutoCAD 2022. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 i plusik lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2025 W sieci pojawiły się właśnie nowe, opcjonalne aktualizacje dla systemów Windows 11 24H2 (KB5052093) oraz Windows 11 23H2 (KB5052094). Ta pierwsza zawiera łącznie 33 usprawnienia i poprawki, związane między innymi z błędami z Eksploratorem Plików. Obie można zainstalować już teraz lub poczekać do drugiego wtorku marca. KB5052093 to opcjonalna aktualizacja dla systemu Windows 11 24H2, która nie zostanie pobrana ani zainstalowana automatycznie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 i plusik lubią to Cytuj
darude123 Opublikowano 26 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2025 Właśnie zrzucam to z windows katalogu bo może mi na ten czarny ekran coś pomoże, tyle że tam jak się kliknie pobierz to są łącznie dwie aktualizacje, druga to ta: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No ale to chyba jakaś stara, instaluję tylko tą 52093 LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2025 leci na wersji 23h2 2025-02 Podgląd aktualizacji skumulowanej dla systemu Windows 11 Version 23H2 w przypadku systemów opartych na architekturze x64 (KB5052094) Co nowego w KB5052093 wprowadza do Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik, JanKo66 i darude123 lubią to Cytuj
Patryk.P Opublikowano 26 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2025 5 godzin temu, LAGUNA napisał(a): Póki co nie ma jeszcze żadnych doniesień, aby KB5052093 cokolwiek psuła Dobrze powiedziane, póki co... Ale kto wie, co przyniesie jutro? Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2025 16 godzin temu, Patryk.P napisał(a): Dobrze powiedziane, póki co... Ale kto wie, co przyniesie jutro? Jak to co? w najlepszym przypadku format 20 godzin temu, darude123 napisał(a): tam jak się kliknie pobierz to są łącznie dwie aktualizacje, ta wcześniejsza to z 9-tego stycznia. Ogólnie jest jakaś poprawa u Ciebie z tym ekranem? plusik lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 27 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2025 Dalej to samo, system się tak długo uruchamia że nie wiem, wpisuje hasło logowania coś tam mieli, potem przez jakiś czas czarny ekran, a potem jeszcze potrafi to co wcześniej pisałem z tym pulpitem że pasek się nie pojawia przez jakiś czas, już się przyzwyczaiłem ale jest to masakryczne, nie wiem czy nie przetestować ltsc i zobaczyć jak będzie. Linux na tej samej konfiguracji tylko na dysku ssd sata , a nie na nvme uruchamia się bardzo szybko, a z tą 11 to nie wiem co jest. Może ta moja konfiguracja mu coś nie pasuje. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2025 @darude123 a jak byś sobie tak sprawdził czy będzie różnica na tym systemie. Win JG11 23H2 Lite Final P.S Sprawdź sobie jeszcze to czy masz (bo możliwe że nie dotyczy Ciebie) Aktualizacja Windows 11 KB5048586 powoduje czarny ekran po instalacji. darude123 i plusik lubią to Cytuj
darude123 Opublikowano 27 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2025 Zobaczę, nie lubię zbytnio często przeinstalowywać systemu, tej aktualizacji to nie widzę chyba że była przed listopadem bo wtedy system w listopadzie stawiałem. Uruchomiłem w trybie awaryjnym i ten problem nie występuje więc możliwe że to któryś sterownik podczas uruchamiania, albo jeszcze coś innego. No nic na razie jest jak jest. Generalnie to wszystko działa normalnie, jedyny problem to długie uruchamianie systemu co na innych windowsach nigdy mi się nie zdarzało. Śledzę wątek na forum ms co tu link wrzucałem i generalnie co do tego czarnego ekranu każdemu co innego pomaga w pozbyciu się tego, albo nie ma żadnego rozwiązania także to może być dosłownie wszystko. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2025 18 minut temu, darude123 napisał(a): tej aktualizacji to nie widzę chyba że była przed listopadem bo wtedy system w listopadzie stawiałem. No możliwe że tak, bo cytat. "z win 11 i jest problem z aktualizacja KB5048586 . Zainstalował ją już w listopadzie i komputer zawiesił się na czarnym ekranie. odinstalowałem ją i zablokowałem aktualizacje, ponieważ na siłę chciała się instalować i za każdym razem powodowała to samo. Przeczytałem w necie ze jest już łatka na nią i wczoraj przeprowadziłem aktualizacje. Dziś niestety siostrzeniec dzwonił że musiał ja odinstalować, bo znów to samo. " Ciekawe jak by było z tym. Cytuj
darude123 Opublikowano 27 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2025 Próba odinstalowania tej aktualizacji w ten sposób czyli wusa /uninstall /kb:5048586 daje wynik taki że aktualizacja nie jest zainstalowana w systemie. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 27 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2025 @darude123 a przypadkiem nie masz tam jakiegoś wirusa ukrytego (piszesz że nie lubisz zbytnio często przeinstalowywać systemu) więc może coś tam się dostało. Przeskanuj go sobie. plusik lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 27 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2025 Nie mam, raczej pilnuję takie sprawy, do tego instalowałem na nowym dysku pod koniec listopada windę więc w sumie świeży system. LAGUNA lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź