Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wolę sam zainstalować z "własnego chcę " a nie żeby mnie aktualizacja zaskoczyła w czasie, gdy będę potrzebować komputera :P  Ostatnia aktualka 0009 przeszła bez zgrzytu, być może dla tego, że sam ją wymusiłem pobierając i instalując.  Znaczy nie ma jej jeszcze ? To tylko straszenie ?

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

TA za to  będzie w minutę :P

Microsoft wymusi aktualizację Windows 11 24H2, chyba że zainstalujesz Assassin's Creed (prosty trik)
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

JanKo66 lubi to
Opublikowano
W dniu 20.01.2025 o 12:36, ampa napisał(a):

Mam najnowsze sterowniki i nie mam problemów aby sterownik przestał odpowiadać.

Hmm... Coś się dzieje  ?

Sterowmik Nvidii:  566.45

Opublikowano

Panie a skąd takie stery, nie widzę na stronie nvidii? a już widzę to Hotfix który pewnie naprawił ze dwie rzeczy w jednej grze a popsuł dziesięć w innych...i tu pewnie ktoś napisze...po co instalować takie coś. Jak ktoś lubi być testerem to pewnie tak.

Opublikowano

NVIDIA podkreśla, że sterowniki Hotfix są tworzone, aby szybko naprawiać najbardziej palące problemy. W przeciwieństwie do standardowych sterowników z certyfikatem WHQL, przechodzą one ograniczone testy, dlatego są instalowane na własne ryzyko. Mogą jednak być doskonałym rozwiązaniem dla użytkowników, którzy napotkają te błędy.

• Możliwość konfliktów sterowników z niektórymi konfiguracjami sprzętowymi lub aplikacjami.
  • Od czasu do czasu mogą wystąpić błędy lub problemy ze zgodnością z określonymi grami lub programami.
  • Aktualizacje mogą czasami powodować niestabilność systemu lub problemy z wydajnością, jeśli nie są poprawnie zainstalowane.
  • Wymaga częstego monitorowania i aktualizowania, aby zapewnić wykorzystanie najnowszych funkcji i ulepszeń.
plusik lubi to
Opublikowano

Jak by się ktoś chciał pobawić.

Korzystasz z Windowsa? Ta aplikacja to złoto
Jednym z takich rozwiązań jest nieduża aplikacja Windhawk, która pełni rolę swego rodzaju repozytorium "wtyczek" do Windowsa

Opublikowano
W dniu 23.01.2025 o 19:07, plusik napisał(a):

Ten moment musiał nadejść. Windows 11 już bez tych aplikacji

A czy doczekamy się kiedyś aby było jak za Windowsa 95/98 - użytkownik przed instalacją systemu mógł wybrać jakie programy/aplikacje były zainstalowane razem z systemem?

Oj dobre to były czasy ...

Patryk.P i LAGUNA lubią to
Opublikowano
43 minuty temu, zen888 napisał(a):

A czy doczekamy się kiedyś aby było jak za Windowsa 95/98 - użytkownik przed instalacją systemu mógł wybrać jakie programy/aplikacje były zainstalowane razem z systemem?

"To se ne vrati...",  sztuczni przejęli wszystko a oni tych czasów nie pamiętają :)

Opublikowano

Nowa, ciekawa funkcja w Windows 11. Mocno poprawi komfort pracy
Windows 11 wprowadził nową, interesującą funkcję. Poprawi ona komfort wykonywania bardzo często wykonywanej czynności.

Już wkrótce Twój komputer będzie mądrzej szukał plików. To rewolucja
Już wkrótce Twój komputer będzie wyszukiwał pliki w zupełnie nowy sposób. Microsoft wprowadza znaczące zmiany w Windows 11.

Opublikowano

Jak fajnie :)

nie należy  się tym martwić jak coś to instalować odnowa  "Pocieszni są"

Microsoft: owszem, są błędy w aktualizacjach, ale nie zwracaj na to uwagi

stens lubi to
Opublikowano

Wczoraj to wjechało:

2025-01 Aktualizacja zbiorcza (wersja Preview) dotycząca środowiska .NET Framework 3.5 i 4.8.1 dla systemu Windows 11, version 24H2 opartego na architekturze x64 (KB5050577)

Dzisiaj to:

2025-01 Podgląd aktualizacji skumulowanej dla systemu Windows 11 Version 24H2 w przypadku systemów opartych na architekturze x64 (KB5050094)

24h2

Opublikowano

Windows 11 z opcjonalną aktualizacją. Warto ją jednak pobrać

Microsoft udostępnił opcjonalną aktualizację dla systemu Windows 11 w wersji 24H2. Nie jest ona obowiązkowa, jednak warto ją pobrać, gdyż naprawia szereg błędów.
Microsoft udostępnił nową opcjonalną aktualizację dla systemu Windows 11 24H2, oznaczoną jako KB5050094. Choć nie instaluje się ona automatycznie, warto rozważyć jej pobranie, ponieważ wprowadza szereg istotnych poprawek i nowych funkcji. Aktualizacja jest dostępna przez Windows Update, ale użytkownicy mogą również skorzystać z bezpośrednich linków do pobrania instalatorów offline.

JanKo66 i SirGon lubią to
Opublikowano

2025-01 Podgląd aktualizacji skumulowanej dla systemu Windows 11 Version 23H2 w przypadku systemów opartych na architekturze x64 (KB5050092)

JanKo66 lubi to
Opublikowano

@darude123 Nie rozumiesz ironii bo bierzesz to do siebie jak bym Cię atakował. Czego nie rozumiesz? Opisałem moją przygodę z tą aktualizacją, otrzymałem jedną (przeważnie takowe bywały razem jak u Ciebie) z przedziałem jednodniowym czyli drugą dzień później a się szczycili aktualizacjami jak to poprawią. Naprawdę mam się tłumaczyć bo czegoś nie rozumiesz? Teraz trzeba drżeć przed każdą aktualizacją a nie daj panie coś napiszesz....😄

007marc i LAGUNA lubią to
Opublikowano

Firma udostępniła użytkownikom systemu Windows 11 24H2 opcjonalną aktualizację KB5050094, która zawiera 28 poprawek 

Microsoft publikuje KB5050094: testową wersję kolejnej aktualizacji systemu Windows 11 24H2

JanKo66 i zdzisiek24 lubią to
Opublikowano

Po tych najnowszych aktualizacjach zauważyłem tylko że windows update tylko zwolnił w sensie dłużej wyszukuje aktualizacje ktoś ma podobny problem?

Wcześniej to trwało pare sekund teraz pare minut 3-5 min🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Kosa7 napisał(a):

Po tych najnowszych aktualizacjach zauważyłem tylko że windows update tylko zwolnił w sensie dłużej wyszukuje aktualizacje ktoś ma podobny problem?

Wcześniej to trwało pare sekund teraz pare minut 3-5 min🤣

U mnie tak jest i też musi się dograć pulpit (przy pierwszym zalogowaniu) 🤣

Opublikowano

Problemy po aktualizacji Windows 11? Microsoft wypuszcza nową łatkę
Wraz ze styczniową łatką dla systemu Windows 11 na komputerach użytkowników pojawiły się pewne problemy. Teraz Microsoft udostępnia rozwiązanie w postaci opcjonalnej aktualizacji, która w założeniu ma naprawić błędy.

JanKo66 lubi to
Opublikowano

Microsoft blokuje narzędzie do omijania wymagań Windows 11. Oznacza je jako malware
Microsoft zablokował darmową aplikację Flyby11 umożliwiającą obejście wymagań systemowych Windows 11 24H2, oznaczając ją jako potencjalne złośliwe oprogramowanie.