Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kup tę kamerę internetową Lenovo 1080p kompatybilną z Windows Hello za jedyne 44 USD

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Standard

Microsoft bada sprawę

Na ten moment trudno znaleźć rozwiązanie problemów po aktualizacji Windows 11. Narastająca liczba komentarzy zirytowanych użytkowników może jednak wywrzeć presję na firmach, które spróbują odnaleźć przyczynę problemów i opracować rozwiązanie.

Pierwsze informacje o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pojawiły się już pod koniec 2024 r. - trudności miały dotyczyć następujących tytułów:

• Star Wars Outlaws
  • Assassin's Creed Valhalla
  • Assassin's Creed Origins
  • Assassin's Creed Odyssey
JanKo66 lubi to
Opublikowano
4 godziny temu, LAGUNA napisał(a):

Aktualizacja Windows 11 psuje nie tylko gry Ubisoftu, ale też Path of Exile 2. Co na to Microsoft?

M$: a my na to jak na lato 😉 czekajcie na Windows 12.

Zresztą Intel dzielnie dotrzymuje kroku M$: To już nie jest śmieszne. Poprawka dla Intel Arrow Lake podobno pogarsza wydajność.

LAGUNA lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, zen888 napisał(a):

czekajcie na Windows 12.

oby się nie okazało jeszcze gorzej :)

Zgodnie z wynikami opublikowanymi przez CapFrameX, znane narzędzie analizy wydajności gier, nowa aktualizacja nie tylko nie poprawia wydajności, ale wręcz ją pogarsza. Przykładem jest gra Cyberpunk 2077, gdzie liczba klatek na sekundę po wprowadzeniu aktualizacji spadła aż o 20%.

Nędza 

Opublikowano

Sylwester się skończył Nowy Rok się zaczął ,a tu dalej zabawa.

Microsoft znów dał ciała. Pełnoekranowe reklamy Windows 11 wieszają system

Opublikowano

Użytkownicy komputerów z Windows 11 w wersji 24H2 mogą doświadczyć niepoprawnego działania Eksploratora plików. Po przełączeniu go w tryb pełnoekranowy mogą wystąpić komplikacje z użytkowaniem związane z nachodzeniem na siebie elementów, a także ucinaniem menu akcji wywoływanego prawym przyciskiem myszy.

Opublikowano

Nowe, wygodne sposoby na ominięcie wymagań Windowsa 11
Wraz z Windows 11 2024 Refresh (24H2) na rynku pojawiło się kilka sposobów ułatwiających instalację Windowsa 11 na niekompatybilnym sprzęcie.

wislak00 lubi to
Opublikowano

W ostatnich dniach na platformie X (dawniej Twitter) pojawiła się seria postów autorstwa byłego pracownika Microsoftu, znanego pod pseudonimem @Barnacules, który podzielił się ciekawymi spostrzeżeniami na temat piractwa systemów operacyjnych Windows 10 i 11. W swoich wpisach twierdzi, że Microsoft w rzeczywistości nie przejmuje się piractwem swoich OS, gdyż piraci przynoszą firmie więcej korzyści niż strat.

Jedziemy Dalej :P

SirGon lubi to
Opublikowano

Właśnie leci

2025-01 Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 11 Version 23H2 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB5050021)

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano

Zainstalowałem tą aktualizację wczoraj i wszystko działa jak należy :)

LAGUNA lubi to
Opublikowano

U mnie teraz po kilku aktualizacjach mam tak że po logowaniu mam czarny ekran i trzeba czekać na pojawienie się pulpitu i reszty.

Sam nie wiem czy ta moja konfiguracja jakaś dziwna czy ten windows jest jakiś popsuty.

W każdym razie mam też linux i tam wszystko od strzała się uruchamia bez problemu.

Nie liczę na żadne rady ale już sam nie wiem dlaczego tak to działa.

Raz na kilka uruchomień włącza się szybko i tak jak być powinno cały czas.

Co kolejne aktualizacje to nowe cuda.

Opublikowano

Witam.Mam ASUS Vivobook po aktualizacji do 24H2 mam dziwny problem z tapetami ekranu blokady,problem występuję w tapetach ustawionych jako obraz i jako "w centrum uwagi" problem jest taki , że często tapety blokady są wyraźnie ze zmniejszona rozdzielczością,nie zawsze dzieje się to , raz tapeta ma dużą rozdzielczość, że obraz jest wyraźny i z dobrą rozdzielczością a raz jest powiększony rozmyty i wyraźnie ma zmniejszoną rozdzielczość.Dzieje się to nawet w obrębię tej samej ustawionej tapety i w nie regularnych odstępach czasu. Też ktoś to zauważył? Nadmienię że po aktualizacji robiłem przywracanie ustawień fabrycznych i aktualizowałem sterownik graficzny.

Opublikowano
Godzinę temu, stens napisał(a):

To źle zrobiłeś, trzeba było na "czysto" zainstalować.

Przywracanie ustawień robiłem na "czysto" z usunięciem plików osobistych. Po to ta funkcja jest żeby z niej korzystać bez konieczności instalacji systemu na nowo .

Opublikowano

Widzę że nie tylko ja mam problem z czarnym ekranem po logowaniu:)

Strach aktualizować ten system, jak tak dalej będzie to już tylko jakoś dogadanie się z linuxem bo coraz mniej mnie to zaczyna bawić.

LAGUNA i SirGon lubią to
Opublikowano

Czy coś w ten deseń się dzieje u kogoś?

Użytkownicy komputerów z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w wersji 24H2 mogą doświadczyć niepoprawnego działania Eksploratora plików. Po przełączeniu go w tryb pełnoekranowy mogą wystąpić komplikacje z użytkowaniem związane z nachodzeniem na siebie elementów, a także ucinaniem menu akcji wywoływanego prawym przyciskiem myszy. Bug ten blokuje dostęp do zawartości w wybranych lokalizacjach.

SirGon lubi to