Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, zdzisiek24 napisał(a):

Jeśli masz już go zainstalowanego i system Windows zaczyna działać, nie musisz się martwić.

No dokładnie po co  się martwić, dodatkowo podnieśli ci numer na 8210:)

Intel wypuścił sterowniki Wi-Fi i Bluetooth z obsługą Windows 11 24H2

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 minuty temu, zdzisiek24 napisał(a):

Lekka przesada ... 3810 a 8210

No tak -8210 to nokia a kompilacja fakt 3810.

14 minut temu, zdzisiek24 napisał(a):

3810

za to dodali ramkę .

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano
7 minut temu, zdzisiek24 napisał(a):

Było ładniej a oni zamiast poprawiać wydajność zajmują się takimi bzdetami.

No bo to są pierdoły ,ale w/g MS jest coś nowego a to się liczy.

Niech popracują na stabilnością nawet niech dają te aktualizacje co 3-ci miesiąc ale sprawnie działające.

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano

Widzisz @zdzisiek24 dopiero my pisali. tak jakby nas słuchali :D

Microsoft został poinformowany o problemie i pracuje nad aktualizacją, która naprawi ten błąd "w najbliższych dniach". Do tego czasu użytkownicy powinni ignorować powiadomienia dotyczące zmiany strefy czasowej poprzez zaakceptowanie jej zmiany lub zignorowanie komunikatu.

Opublikowano

Jak zwykle gdy zrobię kopię windowsa po aktualizacji ... następuje wysyp nowych sterowników.       :OI

Nvidia 556.12 a AMD Adrenalin 24.6.1. Intel też nie zasypia i wali WIfi 23.60.1 oraz Bluetooth 23.60.0. 

Złośliwcy. Jak żyć?      :(

Ps  A i jeszcze office dzisiaj.

Opublikowano

U mnie po tej ostatniej aktualizacji nic się nie restartuje, ale dalej mam problem przy uruchamianiu systemu, raz że przy zapraszamy stoi wszystko i potem na pulpicie trzeba czekać bo paska zadań brakuje.

Nie wiem, jeszcze tak z żadnym windowsem nie miałem, jedno naprawią to co innego zepsują i tak w kółko.

Mam już na szczęście na drugim dysku linuxa w razie co jakby mi się cierpliwość wyczerpała:)

Opublikowano

@darude123  a masz tą  aktualizację KB5022913. możliwe że tutaj w niej siedzi problem.

Powiem Tobie że też miałem takie zaniki (chyba w lutym) i poodinstalowywałem aktualizacje z WU, natomiast pobrałem sobie je tak  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i jak to mówił Gąsior u  Janosika "jak renką odjoł"

Tutaj jeszcze troszkę na ten temat,ale nie musi  to być akurat powiązana z Twoim przypadkiem.

JanKo66 i darude123 lubią to
Opublikowano

Zobaczymy co powiedzą tu.

Łatwiejsze odzyskiwanie konta w Windows 11 (build 26244 w Canary Channel)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał  dwie aktualizacje: w kanałach Canary i Beta. Zaczynamy od tej pierwszej. Według oficjalnego changeloga zmiany związane są z Ustawieniami oraz Kopią zapasową Windows. Pojawiły się też poprawki błędów.

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano

Wg mnie jeszcze nie warto. Trzeci raz podchodzę do tego świeżaka  i nie ma on nic, czym mógłby mnie zatrzymać na dłużej. Może za pół roku?

Ps  Mam sporo filmów i też mnie to zdziwiło. Chyba, że to tylko taki trick marketingowy i na jesieni hucznie ogłoszą ... codec zostaje, przybywaj.   :laie_67: 

Franz Maurer i LAGUNA lubią to
Opublikowano

Twój Windows zgłasza błąd 0x80070643? Rozwiązanie znajdziesz w sieci, ale musisz zachować czujność. Styczniowa porcja poprawek dla systemu Windows zawierała między innymi łatkę luki bezpieczeństwa BitLockera, która pozwalała obejść szyfrowanie (CVE-2024-20666).
image.jpeg.3a412a6398f33d07f3ed3cbbc0c729d0.jpeg

Opublikowano
W dniu 28.06.2024 o 15:11, LAGUNA napisał(a):

@darude123  a masz tą  aktualizację KB5022913. możliwe że tutaj w niej siedzi problem.

Powiem Tobie że też miałem takie zaniki (chyba w lutym) i poodinstalowywałem aktualizacje z WU, natomiast pobrałem sobie je tak  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i jak to mówił Gąsior u  Janosika "jak renką odjoł"

Tutaj jeszcze troszkę na ten temat,ale nie musi  to być akurat powiązana z Twoim przypadkiem.

Przy próbie odinstalowania aktualizacji tej jest błąd 0coś tam f8, nawet w tym wątku to pisałem, w sensie że robiłem to z konsoli komendą wues jakąś bo w aktualizacjach nie ma możliwości odinstalowania tej konkretnej aktualizacji więc raczej nici z odinstalowania no chyba że podasz jaką komendą to robiłeś bo może coś pomieszałem ale raczej nie bo wyskakuje błąd odinstalowania i tyle.

Zresztą przejrzałem historię aktualizacji i wychodzi że tej aktualizacji to ja nawet nie mam zainstalowanej.

Opublikowano
1 godzinę temu, darude123 napisał(a):

Zresztą przejrzałem historię aktualizacji i wychodzi że tej aktualizacji to ja nawet nie mam zainstalowanej.

Jak jej nie masz  to nie ma co odinstalowywać .:)

Ulepszenia i poprawki w Windows 11 23H2 (build 22635.3858 w Beta Channel)
W zeszły weekend [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał dwie aktualizacje. O jednej z nich, w Canary Channel, już pisaliśmy. Teraz sprawdzimy, co nowego trafiło do kanału Beta, nadal jeszcze dostarczającego kompilacje w wersji 23H2. Ulepszenia i poprawki obejmują m.in. Eksplorator plików, udostępnianie, ustawienia i pasek zadań.

darude123 lubi to
Opublikowano

To tylko przykład,każdy musi odszukać swoją aktualizacje jeśli ewentualnie chce ją usunąć.

Windows 11 24H2 26120.961 dostaje aktywowane nowe funkcje [Aktualizacja]

darude123 i JanKo66 lubią to
Opublikowano

Microsoft blokuje dostęp do konta przez programy innych firm.

Cytat

Bezpieczeństwo i ochrona Twoich informacji jest dla firmy Microsoft najwyższym priorytetem. Aby zapewnić bezpieczeństwo Twojego konta, firma Microsoft nie będzie już obsługiwać korzystania z aplikacji poczty e-mail i kalendarzy innych firm, które proszą Cię o zalogowanie się wyłącznie przy użyciu nazwy użytkownika i hasła do konta Microsoft. Aby zapewnić sobie bezpieczeństwo, będziesz musiał korzystać z aplikacji pocztowej lub kalendarza obsługującej nowoczesne metody uwierzytelniania firmy Microsoft. Jeśli nie podejmiesz żadnych działań, 16 września aplikacje pocztowe innych firm nie będą już mogły uzyskiwać dostępu do Twojego adresu e-mail w witrynach Outlook.com, Hotmail i Live.com.

zdzisiek24 i LAGUNA lubią to
Opublikowano

Nowe WhyNotWin11 v 2.6.1.0

Małe, przenośne narzędzie sprawdza wszystkie specyfikacje, a następnie pokazuje, czy na Twoim komputerze można oficjalnie zainstalować system Windows 11.

Opublikowano

Dwie wersje Windows 11 stracą niedługo wsparcie. Korzystasz z którejś z nich?
Windows 11 niedługo będzie obchodził swoje trzecie urodziny. A ponieważ każda edycja systemu ma swój okres wsparcia, jest to zarazem granica wyznaczająca wycofanie go z użytku. Dwie edycje dobiegną kresu – ich użytkownicy powinni przesiąść się na nowsze. A która jest obecnie najbardziej aktualna?

Opublikowano

Wtorkowa aktualizacja systemu Windows 11 jest już dostępna dla wersji 23H2, 22H2 (KB5040442) i 21H2 (KB5040431)

Firma Microsoft wydała wtorkowe aktualizacje poprawek dla systemu Windows 11 23H2, 22H2 i 21H2. Aktualizacja wersji 23H2 i 22H2 jest dostarczana za pośrednictwem KB5040442, natomiast aktualizacja 21H2 jest KB5040431. Po zastosowaniu aktualizacji będziesz korzystać z wersji kompilacji 22621.3880, 22631.3880 i 22000.3079 odpowiednio.

Poniżej znajduje się podsumowanie najważniejszych problemów, które rozwiązuje ta aktualizacja podczas instalowania tej bazy wiedzy. Jeśli są nowe funkcje, również je wyświetla.

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano

Jak ktoś kocha numerki to po będzie miał  3880

Aktualizacja zabezpieczeń Windows 11 23H2 w lipcowym Patch Tuesday