mitpio Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2024 U mnie przestał działać temat win 7 ale po ponownym zainstalowaniu jest ok . I zniknęły mi foldery w oknie this pc które utworzyłem za pomocą winaero tweaker LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2024 Kopiowanie z okienka udostępniania w Windows 11 (build 26231 w Canary Channel) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał aktualizację w kanale Canary. Wprowadza ona m.in. możliwość dyktowania tekstu dla użytkowników Narratora, autorestart Dostępu głosowego i nowe polecenia głosowe Wyszukiwania Windows, przycisk kopiowania w okienku udostępniania, zmiany wizualne w ustawieniach i aktualizację Narzędzia Wycinanie. Szczegóły poniżej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
darude123 Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2024 To ta aktualizacja KB5037853 dodaje tą funkcję recall? Moim zdaniem to trochę przesada z tą funkcją, do tego mogą być zapisane hasła, masakra. LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2024 Microsoft zaprezentował w ostatnim czasie funkcjonalność Recall umożliwiającą wyszukiwanie aktywności (wysłane wiadomości, obejrzane zdjęcia czy filmy, przeglądane strony itd.) przeprowadzonych przez użytkownika. Recall zwyczajnie co kilka sekund wykonuje i lokalnie zapisuje szyfrowane snapshoty. Wyszukiwarka dostępna jest po wciśnięciu skrótu Win + J bądź poprzez ikonę Recall znajdują się na pasku zadań. Oczywiście w całym procesie wykorzystywana jest sztuczna inteligencja. Przykład zastosowania przedstawia poniższa grafika. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
darude123 Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2024 W sumie mój komp nie spełnia wymagań także luz:) LAGUNA lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2024 Jakby któś chciał - ręczny bzyczek 24H2 do 26120.770 (Dev Chanel) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2024 1 godzinę temu, darude123 napisał(a): W sumie mój komp nie spełnia wymagań także luz:) Bo to są porządne komputery, nie do zdarcia Chwalą się ze poprawili Microsoft naprawił funkcje Recall - może nie będzie tak strasznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ampa Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2024 Naprawił czy ukrył? Pamiętam że nie tak dawno na koncie MS były widoczne dyski jakie masz w kompie a teraz ich nie widać, czy ich nie ma Cytuj
leven Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2024 20 godzin temu, zdzisiek24 napisał(a): Jakby któś chciał - ręczny bzyczek 24H2 do 26120.770 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dotyczy Insidera ? JanKo66 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2024 1 godzinę temu, leven napisał(a): Dotyczy Insidera ? Raczej tak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
leven Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2024 Dzisiaj ta aktualizacja wpadła do mojego systemu z WU 24H2 lepiej działa od 23H2 szczególnie po masakrującej system aktualizacji 853 Cytuj
IceDrink Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2024 59 minut temu, leven napisał(a): Dzisiaj ta aktualizacja wpadła do mojego systemu z WU 24H2 lepiej działa od 23H2 szczególnie po masakrującej system aktualizacji 853 Jaki procesor, ramy, dysk? Ciekawy jestem, czy będzie jakakolwiek poprawa, na 3570k, 16 gb ram i kc3000. Cytuj
leven Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2024 Stara platforma: I7 8700 + 2x16DDR4 + MP 510 Nvme. System Insider Preview 24H2. Zdecydowałem się na Insidera z racji okropnego działania wersji 23H2. Tam nawet otwieranie okien robiło problemy nie mówiąc o notatniku, paincie, czy znikającym pasku zadań. Teraz komputer odżył i chcę przeczekać do finalnej wersji 24H2 we wrześniu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2024 Nie odnosi się może do najnowszego ale jak by ktoś chciał taki instruktaż. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] gasparus lubi to Cytuj
leven Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2024 Ja pobierałem z tej stronki Canary Channel i jest to ISO, z którego zrobiłem bootowalnego pendrive. Instalacja przebiegała, jak normalny obraz ISO z systemem finalnym. LAGUNA lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 Windows 11 pokaże pamięć telefonu w eksploratorze plików [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 Autozapis nagrań ekranu w Windows 11 (build 26120.770 w Dev Channel) W ten piątek do Insiderów w Dev Channel na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dotarła nowa aktualizacja o niewielkim rozmiarze. Główna nowość dotyczy Narzędzia Wycinanie i jego funkcjonalności nagrywania ekranu. Pojawiły się też nieokreślone ulepszenia, które (podobnie jak tytułowy autozapis) zdążyły już trafić do "niejawnych testerów" w innych wydaniach Insider Preview. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] crypt lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 A co to się stało?? Windows 11 24H2 Build 26100.712 wycofany. Co się dzieje? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
IceDrink Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 W dniu 9.06.2024 o 10:59, leven napisał(a): Stara platforma: I7 8700 + 2x16DDR4 + MP 510 Nvme. System Insider Preview 24H2. Zdecydowałem się na Insidera z racji okropnego działania wersji 23H2. Tam nawet otwieranie okien robiło problemy nie mówiąc o notatniku, paincie, czy znikającym pasku zadań. Teraz komputer odżył i chcę przeczekać do finalnej wersji 24H2 we wrześniu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aaa..., myślałem bardziej o, jakiejś responsywności/płynności systemu. A w tej dziedzinie coś zauważyłeś, czy po staremu? Cytuj
plusik Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 Windows 11 24H2 z problemami. Microsoft wycofuje testową wersję systemu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Ryzenek Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 6 godzin temu, LAGUNA napisał(a): A co to się stało?? Windows 11 24H2 Build 26100.712 wycofany. Co się dzieje? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 26100.770 nic się nie stało nic się nie dzieje mam nadzieje że tym razem jest lepiej na buildzie 24H2 LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 11 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2024 @Ryzenek Możliwe ze tak. ale podali sami że [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] więc może coś jest na żołądku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
leven Opublikowano 11 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2024 No u mnie system 24H2 jest szybki i nic się złego nie dzieje. Gram na Steamie i wszystko jest w porządku. z tym, że po instalacji 24H2 Insider od razu zabrałem się do odinstalowania śmieci i może to uratowało tą kompilację ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Gdyby MS wydawał systemy strikte pod gry, czyli najprostsze wersje bez tych wciskanych na siłę badziewi, to nie byłoby problemów. LAGUNA, Ryzenek i Lejos lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 11 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2024 Aktualizacja zabezpieczeń Windows 11 23H2 w czerwcowym Patch Tuesday Dziś wypada drugi wtorek miesiąca, a zatem czas na Patch Tuesday! Aktualizacje zabezpieczeń już dotarły do wspieranych systemów. Teraz przechodzimy do najnowszej wersji — [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2023 Update (23H2). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66, Kosiara i zdzisiek24 lubią to Cytuj
Ryzenek Opublikowano 11 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2024 Nowe komputery automatycznie poprawią grafikę w grach. Jest lista tytułów Jednak jest haczyk – dostępność. Jak można się spodziewać, Auto SR będzie dostępne jedynie dla najnowszej wersji systemu Windows 11, a konkretniej 24H2 (lub nowszej). Aczkolwiek to nie jedyny wymóg, jaki stawia użytkownikowi Microsoft [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA i JanKo66 lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 12 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2024 Windows 11 jeszcze bardziej zaśmieci ekran blokady [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 Menedżer kont w menu Start w Windows 11 (build 26236 w Canary Channel) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał dziś drobną aktualizację w kanale Canary. Główna nowość w changelogu to nowy menedżer kont w menu Start (w zasadzie nie aż tak nowy, bo trafił do Beta Channel pod koniec kwietnia). Dodano też parę poprawek i drobną aktualizację Microsoft Store. Oficjalna lista zmian poniżej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Kosiara Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 Czy ktoś może boryka się z brakiem zapamiętywania wielkości okna na przykład: aplikacji zdjęcia lub notatnika? Otwieram zdjęcie, rozszerzam na duży, zamykam, ponownie otwieram i znowu jest w okienku. Tak samo zachowuje się notatnik. Win 11 PRO 23H2 22631.3737 LAGUNA lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 Ja się borykam ale to popierdółka więc nie narzekam ... czekam na kolejną łatkę. Cytuj
Ryzenek Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 Windows 11 w końcu otrzymuje pionowy pasek zadań i inne funkcje, dzięki temu modowi innej firmy (Windhawk) Aby to zadziałało, musisz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], a następnie zainstalować sam mod. Zródło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź