Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kopiowanie z okienka udostępniania w Windows 11 (build 26231 w Canary Channel)
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał aktualizację w kanale Canary. Wprowadza ona m.in. możliwość dyktowania tekstu dla użytkowników Narratora, autorestart Dostępu głosowego i nowe polecenia głosowe Wyszukiwania Windows, przycisk kopiowania w okienku udostępniania, zmiany wizualne w ustawieniach i aktualizację Narzędzia Wycinanie. Szczegóły poniżej.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano

Microsoft zaprezentował w ostatnim czasie funkcjonalność Recall umożliwiającą wyszukiwanie aktywności (wysłane wiadomości, obejrzane zdjęcia czy filmy, przeglądane strony itd.) przeprowadzonych przez użytkownika. Recall zwyczajnie co kilka sekund wykonuje i lokalnie zapisuje szyfrowane snapshoty. Wyszukiwarka dostępna jest po wciśnięciu skrótu Win + J bądź poprzez ikonę Recall znajdują się na pasku zadań. Oczywiście w całym procesie wykorzystywana jest sztuczna inteligencja.

Przykład zastosowania przedstawia poniższa grafika.

Opublikowano
1 godzinę temu, darude123 napisał(a):

W sumie mój komp nie spełnia wymagań także luz:)

Bo to są porządne komputery, nie do zdarcia :)

Chwalą się ze poprawili

Microsoft naprawił funkcje Recall - może nie będzie tak strasznie

Opublikowano
20 godzin temu, zdzisiek24 napisał(a):

Jakby któś chciał - ręczny bzyczek 24H2 do 26120.770      :)

Dotyczy Insidera ?

JanKo66 lubi to
Opublikowano
59 minut temu, leven napisał(a):

Dzisiaj ta aktualizacja wpadła do mojego systemu z WU :)

24H2 lepiej działa od 23H2 szczególnie po masakrującej system aktualizacji 853 :(

Jaki procesor, ramy, dysk? Ciekawy jestem, czy będzie jakakolwiek poprawa, na 3570k, 16 gb ram i kc3000.

Opublikowano

Stara platforma:

I7 8700  + 2x16DDR4 + MP 510 Nvme.

System Insider Preview 24H2.

Zdecydowałem się na Insidera z racji okropnego działania wersji 23H2. Tam nawet otwieranie okien robiło problemy nie mówiąc o notatniku, paincie, czy znikającym pasku zadań.

Teraz komputer odżył i chcę przeczekać do finalnej wersji 24H2 we wrześniu.

LAGUNA lubi to
Opublikowano

Ja pobierałem z tej stronki Canary Channel i jest to ISO,  z którego zrobiłem bootowalnego pendrive.  Instalacja przebiegała, jak normalny obraz ISO z systemem finalnym.

LAGUNA lubi to
Opublikowano

Autozapis nagrań ekranu w Windows 11 (build 26120.770 w Dev Channel)
W ten piątek do Insiderów w Dev Channel na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dotarła nowa aktualizacja o niewielkim rozmiarze. Główna nowość dotyczy Narzędzia Wycinanie i jego funkcjonalności nagrywania ekranu. Pojawiły się też nieokreślone ulepszenia, które (podobnie jak tytułowy autozapis) zdążyły już trafić do "niejawnych testerów" w innych wydaniach Insider Preview.

crypt lubi to
Opublikowano
W dniu 9.06.2024 o 10:59, leven napisał(a):

Stara platforma:

I7 8700  + 2x16DDR4 + MP 510 Nvme.

System Insider Preview 24H2.

Zdecydowałem się na Insidera z racji okropnego działania wersji 23H2. Tam nawet otwieranie okien robiło problemy nie mówiąc o notatniku, paincie, czy znikającym pasku zadań.

Teraz komputer odżył i chcę przeczekać do finalnej wersji 24H2 we wrześniu.

Aaa..., myślałem bardziej o, jakiejś responsywności/płynności systemu. A w tej dziedzinie coś zauważyłeś, czy po staremu?

Opublikowano
6 godzin temu, LAGUNA napisał(a):

A co to się stało??:)

Windows 11 24H2 Build 26100.712 wycofany. Co się dzieje?

26100.770 nic się nie stało nic się nie dzieje mam nadzieje że tym razem jest lepiej na buildzie 24H2

LAGUNA lubi to
Opublikowano

No u mnie system  24H2 jest szybki i nic się  złego nie dzieje. Gram na Steamie i wszystko jest w porządku. z tym, że po instalacji 24H2 Insider od razu zabrałem się do odinstalowania śmieci i może to uratowało tą kompilację ? 

Gdyby MS wydawał systemy strikte pod gry, czyli najprostsze wersje bez tych wciskanych na siłę badziewi, to nie byłoby problemów.

LAGUNA, Ryzenek i Lejos lubią to
Opublikowano

Aktualizacja zabezpieczeń Windows 11 23H2 w czerwcowym Patch Tuesday
Dziś wypada drugi wtorek miesiąca, a zatem czas na Patch Tuesday! Aktualizacje zabezpieczeń już dotarły do wspieranych systemów. 

Teraz przechodzimy do najnowszej wersji — [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2023 Update (23H2).

Opublikowano

Nowe komputery automatycznie poprawią grafikę w grach. Jest lista tytułów

Jednak jest haczyk – dostępność. Jak można się spodziewać, Auto SR będzie dostępne jedynie dla najnowszej wersji systemu Windows 11, a konkretniej 24H2 (lub nowszej). Aczkolwiek to nie jedyny wymóg, jaki stawia użytkownikowi Microsoft

LAGUNA i JanKo66 lubią to
Opublikowano

Menedżer kont w menu Start w Windows 11 (build 26236 w Canary Channel)
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał dziś drobną aktualizację w kanale Canary. Główna nowość w changelogu to nowy menedżer kont w menu Start (w zasadzie nie aż tak nowy, bo trafił do Beta Channel pod koniec kwietnia). Dodano też parę poprawek i drobną aktualizację Microsoft Store. Oficjalna lista zmian poniżej.

Opublikowano

Czy ktoś może boryka się z brakiem zapamiętywania wielkości okna na przykład: aplikacji zdjęcia lub notatnika? Otwieram zdjęcie, rozszerzam na duży, zamykam, ponownie otwieram i znowu jest w okienku. Tak samo zachowuje się notatnik. Win 11 PRO 23H2 22631.3737

LAGUNA lubi to
Opublikowano

Windows 11 w końcu otrzymuje pionowy pasek zadań i inne funkcje, dzięki temu modowi innej firmy (Windhawk)

Aby to zadziałało, musisz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], a następnie zainstalować sam mod.

Zródło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

LAGUNA lubi to