MUSASHI Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Witam, od dłuższego czasu mam problem przy tworzeniu struktury Blu Ray lub 4K z pojedynczego pliku w formacie MKV. Lecz do czego dążę przy tworzeniu struktury na przykład w programie DVDFab 12.0.2.6 oczywiście x64 często program się mi wiesza i wówczas nic nie można zrobić poza restartem komputera a jak wiadomo wówczas cała praca idzie na marne bo trzeba wszystko od początku robić. Korzystam przy obróbce z technologii CUDA w karcie graficznej którą jest ROG-STRIX-RTX2070-O8G-GAMING firmy ASUS. Wiadomo iż skraca czas o ponad połowę gdyby miało to odbywać się za pomocą pracy procesora. Lecz przy próbie po zawierzeniu się programu i wyłączeniu opcji CUDA niestety przy renderingu gdzie wydłuża się czas za pomocą procesora także jest ten sam problem jeśli chodzi o wieszanie się komputera. Na początku myślałem że to tylko chwilowe zawieszenie się bo program podczas renderingu robi obliczenia, itd. lecz po 12 lub nawet 18 godzinach poddałem się i zrezygnowałem. Czasami gdy zrobi wszystko ok to przeważnie taka operacja trwa max do 3 godzin. Na innych programach jest to samo więc to nie wina programu jak sądziłem. Liczę na pomoc w rozwiązaniu wyżej opisanego problemu. Cytuj
Widzior Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Na początek odpal jakiś program do monitoringu temperatur, napięcia też warto obejrzeć. HWMonitor, HWInfo, AIDA64 etc. Poza tym nie podałeś żadnych kluczowym informacji o sprzęcie - jaki to procesor, czy jest kręcony, jaki ram i czy jest kręcony itd. Specyfikację sprzętu podajemy na start przy takich tematach. Cytuj
MUSASHI Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 OK, dane z programu Aida64. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Jaja sobie robisz? Kto to będzie wertował? Wklej tu zdjęcie z HWMonitor najlepiej po jakimś czasie pracy programu, bo ma kolumny min i max. Zresztą sam sobie poobserwuj, odpał program monitorujący temp i ten do obróbki wideo, i patrz, do ilu rośnie temp na CPU. Cytuj
brygada69 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Przetestuj komputer programem BurnIn test pro. Możesz dobierać obciążenie wszystkich podzespołów komputera od 0 do 100% Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi