Jorvaskr Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Witam, wpadł mi w ręce w/w laptop. Nie wiem nic o specyfikacji, ale z tego co na necie łyknąłem to posiadają one w standardzie Intel Core 2 Duo 1.86GHz. RAMu jest 4 GB. Dysk wrzuciłem swój SSHD 1TB 5400 RPM i przyszedł czas na wybór systemu. Co polecacie w takiej sytuacji? Zastosowania to przeglądanie Internetu, obsługa pakietu MS Office, oglądanie filmów. Zależy mi, żeby system był pozbawiony wszelakiego "syfu", który tylko będzie go spowalniał. Pozdrawiam Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Win7 jakiś czysty wrzucić i ewentualnie zoptymalizować pod siebie Ewentualnie 8.1 Cytuj
Widzior Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Najnowszy zaktualizowany Win7 od wiktorynka, dla tego złomka wersja Podstawowa, bo jest też wersja Full pod nowe sprzęty. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 9 godzin temu, Jorvaskr napisał: Core 2 Duo 1.86GHz Wymieniłbym jeszcze procesor, a laptop będzie w pełni użyteczny. Na tym procesorze ma prawdopodobnie problemy z odtwarzaniem filmów z YT. Podaj model chipsetu (odczytaj z CPU-z zakładka Motherboard), a zobaczymy jakie są opcje wymiany procesora. Cytuj
Widzior Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @wiktorynek, to prawdopodobnie lutowany Core 2 Duo SL9400 na GS45 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi