Enriko666 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2021 Witam, posiadam Asusa z procesorem Intel core i7 - 2670QM 2.20 GHz , ram 5GB, karta GeForce gt540m, dysk 640GB. Używam głównie do filmów i YouTube, opera strasznie zamula. Laptop podłączony do tv 52 całe i nie jest to płynny obraz jaki bym chciał. Czy można z takiej konfiguracji coś wykrzesać? Pozdrawiam forumowiczów i liczę na odzew. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2021 40 minut temu, Enriko666 napisał: Intel core i7 - 2670QM Ten procesor nie ma żadnych problemów z odtwarzaniem filmów FHD, a nawet 4k. Znajdź przyczynę - system, temp, obciążenie, pamięć (5GB?) itp? P.S. A ogólnie laptop nie jest zły, trzeba mu tylko dać dysk SSD i RAM rozbudować do 8GB, a otrzyma nowe życie. Cytuj
Enriko666 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 tylko jaki system proponujecie pod tę konfigurację obecną? Obecnie mam Win 7 Ultimate 64 bit zainstalowany w 2015 roku i od tamtej pory z systemem nic nie robiłem. Cytuj
VACek Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 Jeśli chcesz 10 to bez ssd nawet nie startuj, od siebie polecam 8.1 x64 Cytuj
jarexpol Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 2 godziny temu, Enriko666 napisał: Win 7 Ultimate 64 bit zainstalowany w 2015 roku i od tamtej pory z systemem nic nie robiłem. No i właśnie. ja bez rozbudowy instalował bym jw. 8.1, ważne żeby była to czysta instalka. Oryginał jeśli korzystasz z tych du*erszwanców, mod jeśli nie. jorgusek lubi to Cytuj
WolframPL Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 Witam, posiadam Asus'a z tym samym procesorem, ale inną kartą (GTX 560M). Windows 10 na oryginalnym dysku HDD działa, nie za szybko, ale też jakoś "nie zamula". Jeśli chodzi o to "zamulanie", jakie sterowniki posiadasz do grafiki? Czy są one aktualne? Przez jaki port podłączasz laptopa do telewizora? HDMI? I ostatnie pytanie - czy masz aktualną przeglądarkę (do YT polecam Chrome'a, a nie żadne śmieciowe Opery-GX'y itp.), czy na wbudowanym wyświetlaczu obraz jest płynny? Sprawdź klikając prawym przyciskiem myszy na: "pokaż statystyki dla nerdów" i zobacz ile na ile klatek Tobie "gubi".pozdroWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi