Skocz do zawartości

Czy warto kupić zewnętrzną kartę wi-fi pod usb opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak już pisałem wracam do mini itx.. a co za tym idzie przeglądam oferty z drugiej ręki. I tak HP 800 G2 tiny , o którym pisałem:

winclub.pl/topic/40502-kt%C3%B3rej-marki-minikomputer-mitx-mini-itx-usff-wybra%C4%87/

dość często występuje bez wbudowanej karty wi-fi. Dość trudno na nią trafić. Dziwne bo... inne firmy w tego typu sprzętach niemal zawsze dodają takie karty.

Czy warto dokupić i ewnt jaką, kartę podłączaną pod usb, czy może lepiej poszukać dedykowanej ?

Ta druga opcja wymaga dodatkowo anten, gniazd i przewodów.. czyli dodatkowego czasu na poszukiwania. Karta podłączana byłaby dość uniwersalna. Nie mam dużych wymogów co do prędkości transmisji. Urządzenia odbiorcze będą w jednym dwukondygnacyjnym budynku. Zależy mi na bezpieczeństwie... mile widziany produkt na poziomie Fritz-a :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i promo

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Powiem tak - od lat używam bardzo popularnej karty TP-LINK TL-WN722N (do PC). W lapku zawsze mam wbudowane, ale ostatnio widzę, że na Alledrogo nie ma dostępnych kart (jedynie Aliexpres). Podsumowując - jeśli znajdziesz gdzieś płytę z dedykiem, to kupuj, jeśli nie to kup wspomnianego przeze mnie TP-LINK'A, lub inną kartę, posiadającą wsparcie dla Wi-Fi o paśmie 5GHz (jeśli Tobie na tym zależy, ja ją tylko dlatego kupiłem, z bliska prędkości jak na kablu, 2 pomieszczenia dalej - prędkość niższa o 20 Mbit/s) - np. TP-LINK AC600 (również ją posiadam).

pozdro

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pod USB 3.0: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pod USB 2.0: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

6 godzin temu, franekfranek napisał:

TP link z tego co pamiętam miał dużo wpadek z zabezpieczeniami..

Nie no nie mogę... Jakie zabezpieczenia w karcie sieciowej i co mają Tobie dać? Takie publikacje dotyczące zabezpieczeń dotyczą każdej firmy bez wyjątku.

7 godzin temu, franekfranek napisał:

ogólnie to to taka średnia niższa budżetowa półka

Akurat w kartach sieciowych na USB jedna z lepszych, a w przyzwoitej cenie.