xbmcc Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Windows 8.1 + Windows XP - czy da się tak zainstalować oba systemy? Mam już WIndows 8.1 na dysku. Zrobiłem osobną partycję 10 GB. Jak można teraz zainstalować Windows XP? Próbuję zainstalować XP, ale ciągle jest blue screen STOP 0x0000007B Cytuj
Nieobecny Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Mając Win 8.1 masz na 99% tablice partycji GPT - nie da się zainstalować XP. Cytuj
xbmcc Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Zrobiłem na pendrive i zawiesza się instalka przy wyborze DALEJ (ENTER) - NAPRAWA ® - WYJŚCIE(F3). CO zrobić? Cytuj
C9S Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 musiał byś wszystko wywalić i skonwertować GPT na MBR a xp instaluj najpierw a potem 8.1 jeszcze musisz mieć zintegrowane z instalką sterowniki sata Cytuj
xbmcc Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Znalazłem na forum coś takiego, ze się komuś udało: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Ustaliłeś czy masz partycje GPT? - na GPT nie można zainstalować XP, ani żadnego innego systemu x86 - koniec, basta. Przekonwertować dysk na MBR lub wyzerować - najlepiej zainstalować XP jako pierwszy system na pierwszej partycji, potem Win 8.1 na drugiej partycji. Oczywiście instalka XP musi mieć zintegrowane sterownki SATA. Czy twój sprzęt wspiera w ogóle XP? P.S. Zrobienie bootowalnego pendrive z instalką XP też nie musi być prostą sprawą. Cytuj
xbmcc Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Możę łatwiej będzie wgarać WIndows 7 a potem XP? Cytuj
razor1995 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Nie. Konwertujesz GPT na MBR, instalujesz XP a potem Windows 8.1. Kolejność - najpierw stary potem nowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi