cultstyle Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 Panowie poniżej porównanie kart GTX 1060 6GB vs. Nvidia Quadro K5000. Kolega poprosił mnie o pomoc, lecz temat kart graficznych to nie jest moja działka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zaznaczam ta karta nie będzie służyć do grania tylko do pracy. W moim odczuciu wybór raczej padnie na 1060. Jakie jest wasze zdanie ? Która z kart będzie lepsza do pracy przy projektowaniu wnętrz ? Cytuj
rrroberto Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 Jaki program do projektowania? Cytuj
cultstyle Opublikowano 1 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 26 minut temu, rrroberto napisał: Jaki program do projektowania? Pro100 Cytuj
jarexpol Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 1 godzinę temu, cultstyle napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Twoje porównanie samo wskazuje 1060, Pro100 będzie też chodził na 960, wielu w tym kraju męczy się na słabszych kartach. Cytuj
rrroberto Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol lubi to Cytuj
cultstyle Opublikowano 1 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 21 minut temu, rrroberto napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzieki, od tego zacząłem. Jest również na ich stronie link do rankingu kart, lecz niestety tylko platformy mobilne. Dziękuję za odpowiedzi, wybór padł na 1060 6GB. jarexpol lubi to Cytuj
rrroberto Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Z programami do projektowania jest bardzo różnie. W Artlantisie i Archicadzie lepiej sprawował mi się Radeon, w 3ds Max lepiej pracowało się na GeForce. Nigdy nie miałem okazji robić na mocnym Quadro i wydaje mi się, że są raczej do projektów gdzie nie robi się skomplikowanych wizualizacji. cultstyle lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi