Skocz do zawartości

Który SSD zostawić jako systemowy, a który jako drugi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, tutaj jest test obecnego dysku GoodRam Iridium Pro

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

zamówiłem budżetowy "Dysk SSD Crucial MX500 500GB 2.5'' SATA 3 560 MB/s" 

Tutaj pytanie z tytułu, zostawić IRIDIUM jako systemowy? Jest lepszy, prawda? Już nie pamiętam ile kosztował, ale z tego co pamiętam to wysoka seria goodrama.

Pojemnością się nie przejmujcie, to bez znaczenia, tak czy tak nie wykorzystuję 100%

Drugi dysk chcę używać jako magazyn danych + nagrywanie najlepszych momentów z gier przez Shadowplay od Nvidii. Mam hdd ale wkurza mnie ten dysk prędkością i hałasem, odpiąłem go już dawno temu

Prędkością teżnie musicie się kierować, nie obrabiam video etc. Każdy ssd będzie lepszy niż hdd, a potrzebuję drugi tylko i wyłącznie ze względu na fakt, że wiele gier dusi się kiedy nagrywa się na ten sam dysk (kwestia zdychy), ot nawet jak nagrywałem na hdd, a grałem na ssd, to lepiej to wszystko działało niż nagrywanie na tym samym dysku.

Bardzo proszę o wytłumaczenie mi jeszcze dwóch rzeczy:

-(pierwszy screen) nie rozumiem tych kolumn bieżący i najgorszy. Na pewno źle to rozumiem, ale tak to wygląda jakbym bieżące wartości miał na poziomie najgorszych.

-(drugi ss) co znaczą te oznaczone czerwonymi pytajnikami kolumny? SEQ i RND.

/Btw większość dysków z tematu wiktorynka chyba przestało być produkowanych :O 

Opublikowano

Co do dysków, to GoodRam Iridium Pro, to dobry dysk MLC. Crucial MX500, to dobry dysk TLC, to nie jest obecny budżetowiec, jest ponad budżetowce. Takie czasy. Ostatnim produkowanym dyskiem MLC jest Samsung 860 Pro i pewnie długo to nie potrwa.

GoodRam Iridium Pro jest nieco lepszy na system od Cruciala MX500.

JoahimJ lubi to