Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z laptopem lenovo ideapad z510. Bardzo mocno się grzeje a szczególnie w grach. Raz rozbierałem go i pozbyłem się troche kurzu, pastę zmieniłem ale chwilowy to był efekt bo po jakimś czasie znowu grzeje sie, rozbieram a tam brak żadnego kurzu i pasta dalej świeźa. Wie ktoś o co chodzi bo kiedyś nie grzał się tak a teraz to przy GTA V nawet oparzyć  się można + jakby ktoś pytał, tak już co ciekawe nie jest taki wydajny jak kiedyś np. GTA V kiedyś 40fps na wysokich z mixem b. wysokich a teraz z tymi samymi ustawieniami 20fps

Opublikowano
4 godziny temu, John Marston napisał:

i pasta dalej świeźa

A zmieniłeś ją ponownie na procesorze i karcie graficznej? Czy założyłeś radiator na używaną pastę? Jaka to pasta?

Radiator dobrze dolega do procesora i karty graficznej? Termopady wymieniłeś? Wentylator ma właściwe obroty? Skoro tak się grzeje, to powinien mocno szumieć.

Sterowniki wszystkie zainstalowane? Taktowania procesora i karty graficznej sprawdzone? Pamięć RAM DDR3L 1,35V? Czy zmieniałeś/dokładałeś i zapomniałeś o tym ważnym aspekcie dla procesorów 4 gen?

W menedżrze zadań sprawdziłeś czy w trybie bezczynności stan procesora i karty graficznej wynosi 0%? Jakie napięcie w CPU-z pokazuje przy procesorze?

Opublikowano
A zmieniłeś ją ponownie na procesorze i karcie graficznej? Czy założyłeś radiator na używaną pastę? Jaka to pasta?
Radiator dobrze dolega do procesora i karty graficznej? Termopady wymieniłeś? Wentylator ma właściwe obroty? Skoro tak się grzeje, to powinien mocno szumieć.
Sterowniki wszystkie zainstalowane? Taktowania procesora i karty graficznej sprawdzone? Pamięć RAM DDR3L 1,35V? Czy zmieniałeś/dokładałeś i zapomniałeś o tym ważnym aspekcie dla procesorów 4 gen?
W menedżrze zadań sprawdziłeś czy w trybie bezczynności stan procesora i karty graficznej wynosi 0%? Jakie napięcie w CPU-z pokazuje przy procesorze?
Tak,arctic mx4,raczej tak,nie,tego nwm,no głośny jest czasami,tak all stery poinstalowane,nie, ddr3l napięcie nwm,nie dokładałem ramu i o co chodzi 4generacją,CPU 6%-13% Integra 10-12% NVIDIA 21-24%,w bezczynności core speed 3092.62MHz

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 minut temu, wiktorynek napisał:

W trybie bezczynności (uruchomiony i wyświetlony pulpit) wszystko powinno być na 0%, ewentualnie z minimalnymi skokami na moment w granicach 1-2%

Czego ty oczekujesz od zdychy :) 

Opublikowano
3 godziny temu, John Marston napisał:

Tak,arctic mx4,raczej tak,nie,tego nwm,no głośny jest czasami,tak all stery poinstalowane,nie, ddr3l napięcie nwm,nie dokładałem ramu i o co chodzi 4generacją,CPU 6%-13% Integra 10-12% NVIDIA 21-24%,w bezczynności core speed 3092.62MHz

a może masz geforce experiance w tyle ? Na pulpicie takie użycie GPU musi być czym spowodowane. Wsadz jakieś live CD np. Strelec i tam zobacz temp. w idlu i obciążeniem