Skocz do zawartości

Medion MD 96420

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 - wolałbym T7500 niż T8100. Dopiero T8300 jest zauważalnie szybszy, ale i sporo droższy.

2 - T7500/7700 to starszy Merom i jest pewne, że u ciebie pójdzie. T8100/8300/9300/9500 to nowsze Penryny i chociaż też idą na FSB 800MHz, to nie wiadomo, czy BIOS je rozpozna. Wszystko zależy od producenta danego sprzętu.

P.S. BIOS oczywiście wgraj najnowszy.

Opublikowano
29 minut temu, BOGUSS napisał:

Nie wiem w czym T8100 miałby być szybszy

Tylko w nowszych benchmarkach, wykorzystujących SSE4, bo T7500 obsługuje max SSE3. Ogólnie procki porównywalne. Bierz T7500 za 20zł.

Opublikowano

Procesor wymieniony na T7500 i działa.

Jeszcze 2 pytania.

Lapek ma i obsługuje max 4GB jaki system 32 czy 64 bit ?

Jak wgrać nowszy bios PHENIX, pliki tylko pod DOS ?

XP nie chciało mi sformatować pena /s .

Opublikowano

Nie instaluj XP. Ten sprzęt spokojnie poradzi sobie z Win7, i ja bym stawiał x86, o ile nie potrzebujesz uruchamiać jakichś programów x64. Pamiętaj tylko, że x86 zobaczy tobie max 3,25GB ramu, ale i tak wolę taką opcję niż pełne 4GB na x64. Mam starszego złoma na T7200 i używam tego moda, i niezmienne go polecam do staroci -

Co do BIOSu, to w moim złomie musiałem upgrejdować spod Windowsa, bo BIOS był w wersji DOSowej i w wersji Windowsowej. Tej DOSowej nie mogłem nijak odpalić. Ale jak ci wszystko chodzi i nie zamierzasz zmieniać już procka, to olej temat.