MDMA Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 Okolo 15 lat temu kupiłem to oto taką kartę jak na zdjeciu. Karta wsuwana w slot PCI która zapisywała jakoś obraz calego systemu . Np przy zawirusowaniu czy padnieceim calego systemu jedenym kliknieciem w ciagu kilku sekund przywracałem cały system od nowa. Działało to rewleacyjnie bo chyba zaraz przy starcie kompa wcisałem jakis przysick , chyba f10 albo f12 , wtedy pokazał się bios karty i wybierałem datę obrazu i pach , w ciagu kilku sekund ladował się nowy system na dysk. Przez długi czas nie uzywałem PC z windowsem , wiec nie jestem na czasie z tym systemem . Sytuacja się zmieniła i muszę uzyc oprogramowania które działa tylko na ten system. Kupiłem nowy komputer i wrzuciłem w slot tą kartę zebym w razie czego mogł szybkjo w ciagu kilk s. przywrócic caly system z oprogramowaniem. Nie mam jednak zadnych sterowników juz do niej ani oprogramowania a jest chyba potrzebne. Malo tego gdy klikam w jej biosie instalacja to wyskakuje bład FAT. Moze ktoś uzywa jej jeszcze i podesłął by sterowniki oraz soft. Chyba ze jest coś nowego podobnego na czasie. Dzieki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BartAcid Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 A czy w nowym komputerze masz slot PCI? Czy jednak wszystkie są PCI-Ex? Punkt przywracania w systemie włącz, obraz systemu rób regularnie czy to windowsowym narzędziem czy innym. Wyjdzie na to samo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi