Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- Min 2 GB ram

- raczej z modułem GSM, (łatwiej sprzedać, a i bardziej uniwersalny) nie musi być LTE

- żeby Senior mógł przejrzeć gazety, pudelka, Onet

- cena tak do 1200 pln nowy

- coś popularnego, znanego

- wielkość baterii bez znaczenia, używany będzie zawsze w pobliżu gniazdka

- mile widziane wsparcie LineageOS: aktualnie jedynie Lenovo P2 i Yoga Tab 3 oraz Samsung Tab S2 , S5e , S6

1 Które firmy polecacie ?

2 z tych ze wsparciem LineageOS warto coś wybrać ?

Opublikowano

Ja polecam ten jak dla seniora bo jest większy >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   jest naprawdę dobry,choć ja kupiłem wnukowi przed świętami o 150zł taniej.

Albo ten jest tańszy >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

O dzięki ! W końcu pokojowy konkret, bez trollowania :)

Fajne i przydatne zestawienie na strefie zakupowej. Dodatkowo z podsumowaniem. Lenovo zabiera 30 % rynku, nieźle ! Pogrzebałem i wysortowałem, uwzględniając te z modułem GSM:

wg strefa zakupowa:

poz 6
Lenovo TAB M10 Plus 64GB LTE szary (ZA5V0311PL)

od 1049 pln

poz 12 szukać 3 GB !
Samsung Galaxy Tab A T510 10.1 32GB czarny (SM-T510NZDDNEE)

od 899 pln 2/32

wg:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Lenovo TAB M10 + (TB-X606X) (ZA5V0304PL) !
od 899 pln 3/32
od 1077 pln 4/64

Huawei MediaPad T5 10.1 LTE
od 799 pln 3/32 GB

Zatem coś z nich wybiorę. Zerkam na olx :)

Burdel jest nie przeciętny jeden model w kilku wersjach.... podwójne oznaczenia producentów np (TB-X606X) (ZA5V0304PL)

I weź to człowieka zapytaj jak znaczna część sprzedających ma problem z podaniem choćby podstawowego oznaczenia. Ehh

Opublikowano

Kupiłem kilkumiesięczny Huawei MediaPad T5 4/46 GB.... ale nie zachwyca szybkością.

Reset do ustawień fabrycznych. Powyłaczałem co się dało. Brak możliwości oficjalnej aktualizacji powyżej android 8. Nie zabrdzo chce mi się mordować z LineageOS, którego oficialnie brakuje. Dla seniora wystarczy :)  Ale mam problem z doinstalowaniem dodatków do firefox, stosowny temat:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]